Tetka Saveta

PRIZIVAJU NESREĆU I SIROMAŠTVO: Odmah izbacite ovih 5 stvari iz doma ako uopšte želite da vam u životu krene! (FOTO)

Feng šui nalaže da stan treba da uredimo tako da nam komadi nameštaja u njemu ne smetaju, a ukoliko još uvek čuvate nešto od ovoga, krajnje je vreme da se pozdravite sa njim.

03.08.2023 18:01

PRIZIVAJU NESREĆU I SIROMAŠTVO: Odmah izbacite ovih 5 stvari iz doma ako uopšte želite da vam u životu krene! (FOTO)
pexels.com

Mnogi od nas čuvaju u domu stvari i poklone od kojih nikako da se otarase, a izgleda da su pojedini predmeti ne samo beskorisni već privlače bedu i siromaštvo. Ukoliko ste mislili da za vas ne postoji maler i da vam predmeti ne mogu ništa, drevna kineska veština Feng šui smatra suprotno. Tako se držanje pojedinih predmeta u kući može negativno odraziti na protok energije u domu unoseći nemir i svađu u živote.

U mnogim domovima nalazi se veliki broj stvari koje blokiraju energiju. Kako nalaže Feng šui, u kući treba održavati red, postaviti stvari koje privlače sreću i blagostanje, a koje omogućavaju cirkulaciju pozitivne energije. S druge strane, svi pojedine predmete držimo u domu, a nismo svesni da prema Feng šui verovanju, upravo oni su glavni krivci što se novac večito u našoj kući rasipa i odlazi na nepotrebne popravke. 

Srećna Republika savetuje da ako želite da privučete sreću, novac i blagostanje, ove predmete odmah izbacite iz kuće.

Nered i prljavština

 

Ako je vaš dom pun prljavštine i zatrpan nepotrebnim stvarima, prema ovom verovanju privlači finansijske probleme. Nered može da stvori finansijske blokade i onemogućiti plaćanje dugova, jer je energija zarobljena. Prljav frižider prema Feng šuiju donosi dugove koje nećete moći da vratite, a prljava rerna predstavlja finansijske probleme. Takođe, bitno mesto u vašem domu je hodnik i on bi uvek trebalo da bude prolazan i bez mnogo stvari, kako bi energija pravilno funcionisala i ne bi nailazila na blokade.

Kaktus i suvo cveće

Kaktus je verovatno jedna od najpopularnijih biljaka za kućne uslove. Međutim, Feng šui pravila kažu da nijedna biljka sa trnjem ne sme da bude u kući, a jedini izuzetak su ruže. Isto važi i za suvo cveće. Ovde se misli i na sve uvelo, ali i veštačko cveće, kao i na aranžmane od suvog cveća. Brojna su verovanja koja smatraju da u kući nikako ne bi trebalo da imate aranžirane bukete od osušenog cveća, ma koliko lepo izgledali.

Slomljen sat i posuđe

 

Feng šui kaže da ništa u kući ne sme da bude okrnjeno ili slomljeno, a nikako satovi jer polomljeni sat je pokazatelj  loših događaja u budućnosti. Okrnjene šolje, tanjiri i činije, sve to prilači lošu sreću. Čuvanje napuklih i pocepanih predmeta i stvari čini da i energija svakog novog uspeha bude polovična i "naprsla". Ako primetite da se projekti ne privode kraju, da su sva rešenja do kojih dolazite samo “presipanje iz šupljeg u prazno”, za početak, rešite se oštećenih stvari, koliko god da su vam drage.

Pokloni od osoba koje vam više nisu drage

 

Pravila Feng šuija nalažu da se tih poklona odmah otarasite. Možete ih pobacati ili pokloniti nekome kome će se oni dopasti. Glavni savet je da te poklone nikako ih ne čuvate u svojoj kući. Tu takođe spadaju i mnogi pokloni koji vam se u startu nisu dopali, ali ih iz nepoznatog razloga i dalje čuvate. Neželjeni predmeti donose uznemirujuću energiju, remete mir i izazivaju nezadovoljstvo. Sve to posebno važi za poklone ili neke druge uspomene koje vas vežu za bivšeg partnera ili prijatelje sa kojima više niste u kontaktu.

Stari kalendari

 

 

U Feng šuiju se veruje da čuvanje starog kalendara ili držanje oznake na kalendaru na pogrešnom danu ili mesecu, može nepovoljno uticati na energiju u celom domu. Ne držite stare kalendare u svom domu, bez obzira da li su skriveni od pogleda. Kada je u domu stari kalendar, to ukazuje na nered i haos. Prošlost je stagnirajuća či energija, a stari kalendari će vas držati u prošlosti i sprečavavaće vas da krenete napred. Ne bi trebalo da čuvate stare kalendare ni zato što vam se dopadaju. Ako je to zbog slika, možete iseći slike i napraviti kolaž, a stare kalendare baciti.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)