Tetka Saveta

DA LI ZNATE ČEMU SLUŽI RUPA NA DRŠCI TIGANJA: Domaćice zaprepašćene kad su shvatile da tu nije samo iz esteskih razloga (VIDEO)

Nije slučajno tu i osim za kačanje ima i drugu upotrebnu vrednost.

01.08.2023 12:00

DA LI ZNATE ČEMU SLUŽI RUPA NA DRŠCI TIGANJA: Domaćice zaprepašćene kad su shvatile da tu nije samo iz esteskih razloga (VIDEO)
shutterstock.com

Svaki tiganj ima rupu na dršci, kao i većina šerpi sa jednom dugačkom drškom. Međutim, većina ljudi smatra da je ta rupa zapravo samo deo dizajna i da je tu iz estetskih razloga. Međutim, rupa na kraju drške tiganja nije slučajno tu ima svoju svrhu. 

@cookistwow Have you ever wondered why there's a hole in the handle of your pot? 🧐 Actually, it’s there to hold ladles and spoons, and all those tools you use when you cook, so you always have a support ready and you don't have to look around the kitchen for it 😍 Did you know it? Have you ever used it in this way? 💪 If you have any other doubts about the utensils you use in the kitchen, leave us a comment down below ⬇️ #cookistwow #cookistrecipe #kitchentools #utensils #tools ♬ Cupid – Twin Ver. (FIFTY FIFTY) – Sped Up Version - sped up 8282

Polemike na mreži 

Polemika se povela i na Tik Toku a mnogi su ostalu u šoku kad su shvatli da ova rupa na dršci tiganja ima i svoju  svrhu. I to ne samo jednu.

Kako su objasnili kuvari, ova rupa namenjena je da tiganj ili šerpa može da se okači kada je van upotrebe, kao i da se lakše osuši nakon pranja. Ali ovo nije njena jedina upotrebna vrednost. 

Profesionalni kuvari ovu rupu koriste kao držač za varjače  ili kašike tokom kuvanja jer im je na taj način pribor nadohvat ruke. Osim toga kada zakačite varjaču sprečavate da sokovi jela ili masnoća kaplje sa strane.

Usledili su brojni komentari zaprepašćenih domaćica koji su tek sad otkrile čemu služi rupa na dršci tiganja.

- O bože, nikad mi ovo ne bi palo na pamet.

- Znala sam da varjača može da se zakači za dršku šerpe, ali mi nisam znala da to važi i za tiganje.

- Kuvam već 40 godina i nisam znala za ovo. Isprobaću već danas.

- Možete tako ili možete da odložite varjaču van tiganja kao i svi normalni ljudi.

- Mislim da grešite, ta rupa služi da se tiganj okači na kuku i samo za to.

- Ja sam mislila de je to onako tu iz estetskih razloga. Svašta čovek može da nauči - bili su samo neki od komentara na ovaj post. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)