Tetka Saveta

SAVETI ZLATA VREDNI ZA TROPSKE DANE: Kako da produžite svežinu namirnica posebno voća i povrća osetljivog na vrućinu! (FOTO+VIDEO)

Kako tvrde na društvenim mrežama uz ove trikove moguće je da se svežina zadrži i do tri nedelje.

18.07.2023 10:00

SAVETI ZLATA VREDNI ZA TROPSKE DANE: Kako da produžite svežinu namirnica posebno voća i povrća osetljivog na vrućinu! (FOTO+VIDEO)
Shutterstock

Tropske temperature utiču na to da se veliki broj namirnica brzo pokvari, čak iako stoji u frižideru. Mnogima se čini da ma koliko vodili računa banane i ostalo voće i povreće za par dana istruli, pa smo suočeni sa time da moramo da ih bacimo, a tek što smo ih kupili. 

Na društvenoj mreži TikTok  osvanuo je snimak u kojem možete videti  mnoštvo korisnih saveta kojima voće i povrće koje kupujete možete da održite svežim i do 3 nedelje. Ukoliko ste mislili da je tako nešto nemoguće proverite sami, piše Dejli mejl.

Ova TikTokerka savetuje da banane održite svežim tako što ćete ih oprati pod mlazom vode, jer niko nije ljubitelj ovog voća ukoliko ono preko noći sazri. Potom osušite banane ubrusom, a drugi ubrus nakvasite i stavite na koru od banana.

Mladi luk brzo truli, a njegov beli deo stavite na pojedinačne ubruse, poprskajte vodom i tako odložite u frižider. Što se tzv. starog luka tiče, njega stavite u najlon čarapu, pojedinačno, i niz razdvajajte čvorovima. Beli luk stavite u kesu, a preko njega so i osušeni čaj.

Jabuke možete odložiti zajedno sa krompirom. Isparenja iz jabuka će sprečiti da vaš krompir u frižideru proklija pre vremena. Paradajz brzo prezri, a to ćete sprečiti tako što ćete preko njegove sredine zalepiti lepljivu traku.

 

Kupus možete kupiti i zaboraviti na njega, ali samo ukoliko ste ga ostavili na pravi način. Isecite središnu zadnju stranu njegovog korena i prebrišite taj de vlažnim ubrusom. Potom napravite rastvor od alkoholnog sirećeta, soli i, šećera i tom mešavinom pređite preko isečenog dela, a potom ga zavijte u providnu foliju. Po rečima ove TikTokerke na ovaj način ste na duže vreme snabdeveni namirnicama za koje ste sigurni da vam se neće pokvariti za nekoliko dana. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)