Tetka Saveta

ZAŠTITA OD KOMARACA NA TERASI: Ovo su prirodni načini da se rešite upornih insekata u svom domu (FOTO)

Kako ne biste sebe lišili užitka provođenja vremena na balkonu uz prvu kafu ili druženje sa prijateljima, napravite efikasna sredstva kojima ćete oterati uporne "pijače krvi".

07.07.2023 16:00

ZAŠTITA OD KOMARACA NA TERASI: Ovo su prirodni načini da se rešite upornih insekata u svom domu (FOTO)
shutterstock.com

Leto je omiljeno godišnje doba većini ljudi. Toplo vreme, puno sunca i više svežeg vazduha. Ali, leto je omiljeno doba i komarcima, muvama, osama, paukovima i drugim insektima koji jedva čekaju da otvorimo prozore i vrata i nepozvani uđu u naš dom. Oni koji su jedva čekali toplije vreme kako bi uživali na terasi svog stana znaju koliko im komarci mogu upropastiti ovo uživanje.

Kako ne biste sebe lišili užitka provođenja vremena na terasi uz prvu kafu ili druženje sa prijateljima, rešite se upornih komaraca uz prirodna sredstva za koje vam ne treba ni mnogo novca. 

Srećna Republika vam donosi efikasna prirodna sredstva protiv upornih ineskata.

shutterstock.com

Rešite se komaraca uz prirodna sredstva

Prirodna sredstva protiv komaraca

Po 5 kapi esencijalnog ulja limuna, eukaliptusa i citronele, pola limuna i pola limete isečenih na kriške i 2 grančice ruzmarina bez mešanja stavite u teglu. Nalijte skoro do vrha vodom, na površinu stavite svećicu i zapalite je po potrebi. Ovu teglu možete držati na prozorima, terasi ili u kući. Ako ne volite miris citrusa, možete ovo napraviti sa esencijalnim uljima lavande i vanile. Ovu tečnost možete staviti u raspršivač i prskati po potrebi.

Biljke koje terauju komarce i insekte

Umesto štetnih hemikalija u borbi protiv komaraca možemo koristiti biljke. Zaštitu od komaraca možemo posaditi u saksije i smestiti ih na terasu, prozore, oko ulaznih vrata kako bi sprečavale ulazak nepozvanih krilatih gostiju. 

Bosiljak

Bosiljak je najjače biljno sredstvo protiv komaraca. Takođe, ukoliko vas ujede komarac, protrljajte to mesto listom bosiljka i svrab i otok će brzo nestati.

Ruzmarin

Komarci ne podnose ruzmarin pogotovo kada je u cvatu. Za efikasnije dejstvo protresite biljku. Lišće ruzmarina pomaže i za ublažavanje svraba i otoka od uboda komaraca.

Limunova trava

Pored toga što je dekorativna, ova biljka je i efikasan repelent koji uspešno oteruje komarce.

Nana

Nana svojim mirisom efikasno rasteruje komarce, ali i druge neželjene posetioce, mrave, buve, druge insekte, pa čak i miševe.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)