Tetka Saveta

TAJNA VRHUNSKOG KREMASTOG PIREA PO RECEPTU NAJBOLJIH KUVARA: Otkrivamo trik kojim se služe u najprestižnijim restoranima!

Od sastojaka je potrebno koristiti samo krompir, mleko, puter i malo morske soli, a tajna je u načinu pripreme.

05.06.2023 10:01

TAJNA VRHUNSKOG KREMASTOG PIREA PO RECEPTU NAJBOLJIH KUVARA: Otkrivamo trik kojim se služe u najprestižnijim restoranima!
Shutterstock

Pire krompir je omiljeni prilog uz mnoga jela i može da se kombinuje s mesom, gulašem, ćuftama... Međutim, većina domaćica ima problem kako da napravi kremasti pire krompir. Taj problem rešio je vrhunski australijski kuvar Morgan Hipvort koji je otkrio genijalan trik kako da vam pire uvek bude vrhunski kremast i preukusan. 

@morgan do you prefer smooth or lumpy mashed potato? 🤤 #food #yum #foryou #cooking ♬ original sound - Morgan Hipworth

Prema njegovim rečima tajna je u pripremi pirea, a od namirnica je koristio ono što inače koriste sve domaćice, odnosno krompir, puter, mleko i malo morske soli. Ovo je njegov recept a pripremljen na ovaj način krompir pire će uvek biti savršeno kremast i preukusan, bukvalno se topi u ustima, pa isprobajte.

Sastojci:

Priprema:

Očistite krompir i isecite ga na veće komade, pa skuvajte u loncu sa malo morske soli. Ocedite krompir i zgnječite ga dok ne postane potpuno mekan. Vratite ga na laganu vatru i mešajte pet minuta dok se ne razbiju sve grudvice.

U drugu posudu sipajte mleko i pustite da provri i dodajte maslac da se istopi. Polako sipajte mleko sa puterom u krompir i mešajte dok pire ne postane lagano i pahuljasto. Posolite ukoliko je potrebno. 

Uživajte!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)