Tetka Saveta

AKO JOŠ NISTE ODLUČILI, MI SMO UMESTO VAS! Top 5 sjajnih mesta gde možete provesti Uskrs, a do kojih se stiže brzo i lako!

Najvažnije je biti u krugu porodice, ali ponekad i jednodnevni izlet i te kako može ulepšati ovaj praznični period.

08.04.2023 10:01

AKO JOŠ NISTE ODLUČILI, MI SMO UMESTO VAS! Top 5 sjajnih mesta gde možete provesti Uskrs, a do kojih se stiže brzo i lako!
pexels.com

Uskrs je praznik kada se svi povezuju sa porodicom i okupljaju kako bi ga proslavili u zdravlju i veselju. Praznična euforija je tada prisutna dok se pripremaju jela za porodicu i goste, a tu je i dekoracija, kao i nezaobilazno farbanje jaja kom se najviše raduju najmlađi. Iako većina ljudi Uskrs provodi u krugu porodice, ima i onih koji će verovatno poželeti da taj dan negde otputuju, pa makar i na dnevni izlet, budući da je za očekivati i da će vreme biti na strani onih koji žele u prirodu. 

Ako niste imali vremena za neke posebne pripreme, evo nekoliko predloga koji će vas sigurno oduševiti, a do kojih možete doći brzo i lako. 

Salaši

Oni koji žive u urbanim sredinama znaju koliko je dragoceno malo vremena provesti u prirodi. Ukoliko ste u većim gradovima i ravnici, a Uskrs nužno ne proslavljate kod kuće, salaši su odličan izbor da praznično toplo raspoloženje osetite kao da jeste u svom domu. Salaši su poslednjih godina postali posebno popularni za razne vrste proslava i nude bogat sadržaj i za praznike. Takvom izletu će se najviše obradovati najmlađi jer će osetiti seoski duh ravničarskih mesta gde mogu videti i brojne domaće životinje.

Planina

Zlatibor, Tara ili Kosmaj su idealna mesta da se otisnete sa svojom porodicom na izlet, što zbog šetnje po pašnjacima i kroz šume, što zbog svežeg vazduha. Sve te lokacije nude povoljne privatne smeštaje gde možete boraviti ukoliko se odlučite za noćenje. Takvi izleti su postali popularni među porodicama koje dolaze u društvu, pa deca imaju bogatiji sadržaj za druženje.

pexels.com

Putovanje na planinu je jedan od najnteresantnijih, ali i najzdravijih izleta za porodicu

Poseta istorijskim mestima

Ukoliko ste ljubitelj istorijskih znamenitosti i ubrajate se u one koji vole otkrivanja novih destinacija, jednodnevni kraći izlet je takođe dobar izbor da se povežete sa porodicom i provedete divne trenutke u prazničnom raspoloženju. Osim toga, saznaćete i nešto novo. Mnoge turističke agencije nude uskršnje i prvomajkse aranžmane, organizujući bogat program za svoje posetioce.

Vikendica

Ako ste među srećnicima i imate vikendicu negde van grada ili, još bolje, dalje od vašeg mesta stanovanja, Uskrs u tišini i toploj atmosferi u krugu porodice je nešto što ćete zauvek pamtiti. Sopstvenim prevozom možete da obavite sve pretpraznične aktivnosti, dostavu hrane koju ste unapred pripremili, i tako proslavite ovaj praznik na svoj način. Ako imate dovoljno prostora uvek možete pozvati najbliže prijatelje na druženje, a ako ste stigli ranije na odredište, farbanje jaja i osmišljavanje dekoracije biće najinteresantniji deo putovanja jer će takav angažman, posebno ako ste sa decom, biti poseban doživljaj za njih.

pexels.com

Uskršnji ručak u vikendici sa najbližima je posebno iskustvo

Velike metropole

Ako ste i do pretposlednjeg dana do praznika željni da negde odete sa porodicom postoje last minut aranžmani, odnosno letovi za određene destinacije. Među popularnim ponudama, barem ako je suditi po pretrazi na Guglu su zemlje u regionu i to Bugarska, Rumunija, Makedonija, kao i poseta Jerusalimu. Među traženim aranžamina su svakako i ponude za Pariz, Beč i Rim. Tako da, ako ste od onih koji bi poželeli da prelete kilometre i proslave praznik u nekoj metropoli, ali i da se brzo organizuju, čekirajte već danas svoje karte i rezervišite smeštaj.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)