Tetka Saveta

ZBOG DLAKA VAM SE ZAPUŠIO SLIVNIK U KADI? Za ova dva sastojka vam je potrebno manje od 100 dinara, a učiniće čudo!

Čićenje zapušenih odvoda na ovaj način preporučuju čak i profesionalni vodoinstalateri.

18.03.2023 12:01

ZBOG DLAKA VAM SE ZAPUŠIO SLIVNIK U KADI? Za ova dva sastojka vam je potrebno manje od 100 dinara, a učiniće čudo!
Shutterstock

Zapušeni odvodi, posebno kade ili tuš kabine u kupatilu, jedan su od najčešćih problema s kojima se suočavaju sva domaćinstva. Do zapušenja najčešće dolazi usled nakupljanja ostataka sapuna i kose, a ti odvodi se teško čiste.

U takvim situacijama većina domaćica poseže za raznim hemijskih sredstvima kako bi otpušile odvode ili zovu vodoinstalatera koji rešava taj problem i to, naravno, dobro naplati.

Pixabay.com

Čišćenje zapušenih odvoda na kadi ili u tuš kabini nikad nije bilo brže i lakše

Problem začepljenih odvoda, posebno u kupatilu, bila je tema i jedne diskusije na društvenim mrežama. U razgovor su se uključili čak i profesionalni vodoinstalateri koji su rekli da su vam za rešavanje ovog problema potrebna samo soda bikarbona i alkoholno sirće.

- Sipajte sodu bikarbonu u odvod, a potom i sirće. Nemojte se iznenaditi ako zapeni, to je normalna reakcija. Sačekajte 10 minuta i isperite kadu vrelom vodom. Soda bikarbona će rastvoriti čak i ostatke dlaka koje su se nakupile u odvodu - glasi savet za koje mnogi tvrde da je zlata vredan.

Usledile su mnogobrojne reakcije.

- Soda bikarbona, sirće i čajnik vrele vode uvek pomažu, nema greške - 

- Odavno za ovakve probleme u kupatilu ili kuhinji ne koristim ništa drugo osim sode bikarbone i sirćeta. Garantovano očepljuje i najgora začepljenja - bile su samo neke od reakcija.

Ovaj metod, verovali ili ne, preporučuju čak i vodinstalateri. 

- Soda bikarbona i sirće su veoma moćna kombinacija koja može pomoći čak i kod očepljenja odvoda koji su prepuni dlaka. Osim što će ukloniti dlake soda bikarbona će dezinfikovati i vaše dovode. Ukoliko ne pomogne iz prvog postupak možete ponoviti više puta - napisao je jedan vodoinstalater na mreži. 

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)