Tetka Saveta

KAKO UKLONITI NEPRIJATAN MIRIS I POSLE PRANJA VEŠA: Za mirišljave i mekane peškire potrebna su vam samo dva sastojka iz kuhinje

Nekoliko korisnih saveta koji će sve domaćice obožavati.

04.02.2023 16:01

KAKO UKLONITI NEPRIJATAN MIRIS I POSLE PRANJA VEŠA: Za mirišljave i mekane peškire potrebna su vam samo dva sastojka iz kuhinje
Shutterstock

Peškiri nisu zahtevni za pranje i održavanje. Međutim, često se dešava da se i nakon pranja oseća neprijatan miris i da su grubi na dodir. 

Kako ističu stručnjaci za higijenu, najvažnije je peškire prati na 90 stepeni kako bi se ubile sve bakterije i izbegao neprijatan miris koji se može javiti i kao posledica lošeg odlaganja čistih peškira

Da biste uvek imali meke i mirišljave peškire dovoljna su vam samo dva sastojka iz kuhunje.

unplash

Čiste peškire držite podalje od kupatila kako se ne bi ubuđali od vlage koja nastaje tokom tuširanja

Soda bikarbona i sirće

Neprijatan miris peškira najčešće je posledica koja se javlja ukoliko nisu dobro oprani ili su prani na niskim temperaturama. Nije neophodno svaki put ih prati na 90 stepeni može i na 60 ali ih barem dva puta mesečno pustine na ciklus pranja na visokoj temperaturi. 

Da biste ovo izbegli i uvek imali čiste i mirišljave peškire možete koristiti dva sastojka iz kuhinje sodu bikarbonu i alkoholno sirće. Soda će neutralizovati sve neprijatne mirise, a sirće ukloniti prljavštinu i bakterije i učiniti da vaši peškiri budu meki na dodir. Soda bikarbona i sirće mogu se upotrebljavati posebno ili ih kombinujte prilikom pranja. 

Pixabay

Soda bikarbona osvežiće vaše preškire nakon pranja

 

Na punu mašinu veša dovoljno je pola šolje sirćeta sipati direktno u bubanj veš mašine prilikom ispiranja. Soda bikarbona dodaje se u istoj razmeri ali tokom pranja. Ne brinite, miris sirćeta će brzo ispariti. 

Za uvek mekane i mirišljave peškire važno je i gde ih držite pre upotrebe. Čiste peškire nikad nemojte držati u ormariću u kupatilu jer će upiti vlagu koja neminovno nastaje prilikom tuširanja i vrlo brzo će početi da mirišu na buđ. Čiste pešire uvek držite na suvom i čistom mestu van kupatila. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)