Tetka Saveta

ZA SAMO 10 MINUTA NAPRAVITE JELKU KOJA ĆE SVE OBORITI S NOGU: Top 5 najkreativnijih novogodišnjih drvaca od lampica, poklona, pa i fotografija! (FOTO)

Ove ideje posebno će oduševiti one koji uživaju u kreativnom stvaranju, a uz to i imaju problem s manjkom prostora u stanu jer ova rešenja za novogodišnje drvo zauzimaju minimalno mesta.

15.12.2022 11:01

ZA SAMO 10 MINUTA NAPRAVITE JELKU KOJA ĆE SVE OBORITI S NOGU: Top 5 najkreativnijih novogodišnjih drvaca od lampica, poklona, pa i fotografija! (FOTO)
shutterstock.com

Moderno doba donelo je pregregršt novina u najrazličitijim oblastima, a samo neke od njih su i "alternativne" jelke. Naime, u većini slučajeva kada razmišljamo o novogodišnjoj dekoraciji i drvetu zamišljamo veliku ukrašenu prirodnu ili veštačku jelku koja zauzima pola dnevne sobe. Međutim, ukoliko nemate dovoljno prostora u stanu ili kući ili pak želite malo drugačiju dekoraciju ove godine, možete da se odlučite za pravljanje alternativne jelke na zidu. Isto važi i ukoliko ne volite standardne jelke ili vas mrzi da detaljno ukrašavate i kupujete ukrase i propratne detalje. Ovako možete imati unikatnu jelku po vašoj želji, a Srećna Republika vam nudi samo neke od najkreativnijih ideja. 

1. Jelka od poklona

Ovo je verovatno najlakši i najbrži način da napravite jelku po svojoj meri. Samo naređajte kutije sa poklonima, vodeći računa da budu u obliku piramide, a umesto vrha stavite veliku zlatnu mašnu. Lampioni u svakoj varijanti čine završnicu, budući da je totalno druga priča sa njima i bez njih. Postavite ih u cik-cak i kada ih upalite nastupiće prava čarolija. 

2. Jelka od kanapa

Vaše novogodišnje "drvce" možete nacrtati na hameru ili na iverici, a možete ga kreirati i pomoću kanapa. Napravite božićno drvo od konopca pomoću eksera, a zatim zakačite inspiritivne poruke ili novogodišnje ukrase. Ukrase na jekli od konopca možete kačiti identično kao da imate pravu jelku. Iznenadićete se koliko kreativno može da bude, a štedi i prostor. Lampione dodajte na kraju.

3. Jelka na papiru

Za izradu ove jelke, potrebno je da uzmete hamer papir u željenoj boji, a može da posluži i neko prazno platno. Crtanje jelke na ovakvoj podlozi može biti sjajan način zabave za vaše najmlađe, koji će jedva čekati da se nađu u ulozi umetnika. Zajedno pustite mašti na volju i naslikajte najlepše motive, a neće škoditi ni ako se malo umažete. Možete da koristite tempere, neke intenzivnije boje za crtanje kako bi slika bila što upečatljivija. Pored toga zalepite i neke interesantne stikere ili dodajte šljokice koje su obavezni deo mnogih prazničnih dekoracija. Kada je vaše remek-delo spremno, poželjno je da ga uramite kako ne bi došlo do savijanja ivica. Bilo da su vam ukrasi preostali od kićenja jelke ili da ste se odlučili samo za tu varijantu, ređajte ukrase u obliku jelke i dobićete fantastičnu jelku od ukrasa. 

4. Jelka od grančice

Ukoliko živite blizu nekog parka ili šume, prošetajte i i izabrate nekoliko drvenih prutova, različitih dužina. U zid zakucajte jedan ekser, na koji ćete zakačiti deo kanapa, kojim možete uvezati grane položene paralelno u odnosu jedna na drugu - od najšire ka najužoj. Konstrukcija bi trebalo da prati trouglasti oblik jelke. Kada uspešno završite sa tim delom, pomoću konca ili kanapa na drvene grane uvežite zelene grančice prirodne ili veštačke jelke. Nakon toga sledi najlepši deo, a to je stavljanje raznih ukrasa, u vidu pahuljica, anđelčića, zvezda i ostalih. Svetleće lampice su završni deo dekoracije.

5. Jelka od fotografija

Poznatija je i kao jelka uspomena. Na zidu u obliku jelke izlepite porodične fotografije i ukrasite ih lampionima, u trenu ćete dobiti nešto originalno, a pre svega probudiće dodatne emocije. Zbog sve češće upotrebe savremenih tehnologija, izgubila se navika izrađivanja fotografija. Ako u prazničnim danima želite da one ipak izađu na svetlost dana i krase omiljeni kutak vašeg doma, savršena je prilika da ih iskoristite kao dekoraciju.

Na zidu nalepite u obliku stranica trougla 3 parčeta lepljive trake u beloj, ili nekoj drugoj boji. U okviru te forme zalepite vaše odabrane fotografije, koje će vas vratiti u neke najlepše trenutke i događaje. Neka vas osmesi vaših najdražih osoba sa slika svakodnevno greju u hladnim, zimskim danima. Da bi čarolija bila potpuna, takvu "jelku" možete dodatno ulepšati šarenolikim lampicama.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)