Slatkiši

UKRASITE SLATKIŠE LAKO: Efektna jestiva dekoracija u svega par koraka!

Ukoliko želite da zadivite goste ukusom svojih poslastica ali njihovim izgledom mi vam otkrivamo male tajne velikih poslastičara.

09.03.2022 20:34

UKRASITE SLATKIŠE LAKO: Efektna jestiva dekoracija u svega par koraka!
facebook/printscreen-Twisted

Vaši deserti su impresivni ali želite da ih ukrasite tako da deluju nestvarno? Želite da oduševite goste svojim poslasticama toliko da pomisle da su one stigle pravo iz poslastičarnice? Ne brinite, već ostanite uz naš tekst jer vam portal Srećna Republika predstavlja jednostavne trikove uz koje će vaši kolači zablistati.

1. Cvetovi od čokolade

Istopite belu čokoladu, odvojite je u dve činije pa svaku obojite prehrambenom bojom po želji. Na komad plastične folije ili kese za zamrzivač napravite veći krug od čokolade jedne boje pa u njegovoj sredini napravite manji krug od čokolade druge boje. Čokoladu pokrijte komadom plastične folije pa preko foliju pritisnite sekačem za jabuke. Boje će se pomešati i napraviće se lepi oblik cveta. Ostavite da se čokolada stegne pa ukras uklonite iz folije i njime dekorišite mafine i torte.

facebook/printscreen-Twisted

Čokoladni cvetovi

2. Čokoladna gnezdašca

U čaši punu hladne vode istisnite otopljenu belu čokoladu kroz rupicu u kesi za zamrzivač. U dodiru sa hladnom vodom, čokoloda će se odmah stegnuti a od tankog mlaza će se napraviti oblik gnezda. Izvadite čokoladu iz vode i gnezdašca stavite na kapkejkove.

3. Leptirići od jagoda

Ako pravite mafine od vanile, dekorišite ih šlagom i leptirićima od jagoda. Na osnovu mafina stavite sloj šlaga, uklonite peteljku sa oprane jagode i zasecite je na četvrtine od užeg kraja ka širem skoro do kraja. Delovi bi trebalo da se razdvoje na 4 strane ali ne skroz. Svog leptirića postavite na šlag a antene napravite od stabljike nane ili neke druge začinske biljke.

4. Čokoladni mozaik

U činiju punu rastopljene bele čokolade sipajte komadiće ustinjene šarene čokolade ili šarene ukrasne mrvice.  Na komad plastične folije stavite kašiku te mešavine, preklopite je drugim komadom folije i pređite preko toga oklagijom koja će mrvice utisnuti u čokoladu. Ostavite da se čokolada stegne, pa onda skinite foliju i isecite kružni oblik modlicom za kolače. Ove šarene kružiće možete stavljati preko keksa ili na komade torte.

facebook/printscreen-Twisted

Buket u kornetu

5. Buket u kornetu

Kupite kornete za sladoled pa ih napunite kakao ili lešnik namazom. Zapušite kornet čokoladnim mafinom, namažite na njega malo kakao krema pa preki mafina stavite čokoladnu kuglicu. Srpemite šlag u zelenoj i nekoliko različitih boja za cvetove, kesu za šlag i nastavak sa najmanjim otvorom. Prvo našarajte čokoladnu kuglicom zelenom bojom za listove a onda napravite zavijutke različitih boja koje će predstavljati cvetove. Na poneke cvetove dodajte tačkice belog šlaga. Ovi jestivi cvetno-čokoladni buketi će biti pravi hit na rođendanu svake devojčice.

Komentari (0)