Slatkiši

Kolač „Sve po dva“: Recept koji se lako pamti

Starinski recept za kolač od jabuka i oraha

19.02.2022 08:00

Kolač „Sve po dva“: Recept koji se lako pamti
YouTube/printscreen

Danas vam donosimo recept za kolač koji miriše na detinjstvo i jabuke, i koji se lako pravi od sastojaka koje uglavnom imamo kod kuće. Kolač nosi naziv „Sve po dva“ jer sve količine u receptu imaju broj dva pa se i recept lako pamti.

Potrebni sastojci:

2 jaja

200 grama šećera

200 mililitara ulja

200 mililitara mleka

200 grama mlevenih oraha

200 grama griza

200 grama oštrog brašna

2 narendane jabuke

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

malo ruma (može i ne mora)

50 grama džema od kajsije

50 grama naseckanih oraha

YouTube/printscreen

Na kraju se kolač premaže džemom od kajsija i preko toga se stave orasi

 

Priprema:

U dubljoj posudi penasto umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. Potom dodati ulje, mleko, orahe, griz, i brašno. Sve dobro umutiti, dodati prašak za pecivo i još jednom dobro promešati.

U testo, na kraju dodati narendane jabuke i malo ruma. Smesu izručiti u namašćen i pobrašnjavljen pleh.

Peći pola sata na temperaturi od 200 stepeni.

Pečeni kolač premazati džemom od kajsija preko koga možete staviti naseckane orahe.

Komentari (0)