Slatkiši

NAJUKUSNIJI ČOKOLADNI KOLAČ BEZ PEČENJA, BEZ BRAŠNA I BEZ JAJA: Ovo je naš predlog za desert za prvomajske praznike, SPREMAN ZA TREN! (VIDEO)

Ako nemate ideju šta da napravite od kolača za prvomajske praznike, poklanjamo vam recept za preukusne čokoladne zalogaje s pistaćima.

01.05.2023 08:01

NAJUKUSNIJI ČOKOLADNI KOLAČ BEZ PEČENJA, BEZ BRAŠNA I BEZ JAJA: Ovo je naš predlog za desert za prvomajske praznike, SPREMAN ZA TREN! (VIDEO)
Printscreen Youtube/Quick Simple & Delicious

Nijedna praznična trpeza, pa ni prvomajska, ne može da prođe bez deserta. Međutim, pravljenje kolača ne mora da bude zahtevan i težak posao, posebno uz dobar recept. Ako nemate ideju šta da napravite za desert za prazničnu trpezu, a volite čokoladu u svim mogućim oblicima i ukusima, nudimo vam jednostavan, a veoma zanimljiv recept za kolače koji su i preukusni i lepi na oko.

Srećna republika vam poklanja recept za čokoladne kolače sa pistaćima koji se prave za pola sata jer se ne peku, a pojedu se u slast u rekordnom roku. 

Sastojci:

  • 250 g keksa
  • 25 g pistaća
  • 25 g indijskog oraha
  • 25 g badema
  • 40 g kokos brašna
  • 20 g kakaa
  • 25 g putera
  • malo cimeta
  • 150 ml mleka 

Glazura:

Priprema:

Keks samleti i prebaciti u dublju posudi, dodati kokosovo brašno i mlevene pistaće, indijski orah i badem. Sipati kakao i sve dobro izmešati. Dodati istopljen puter, na vrh kašike cimeta i ponovo sve izmešati, pa sipati mleko i rukom izmešati sve dok ne dobijete kompaktnu smesu. Napravite valjuške ili kuglice i poređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje. Stavite u zamrzivač na 10 minuta.

Glazura:

U dublju posudu izlomiti čokoladu i istopiti na ulju. U smesu ubacivati ohlađene valjuške jednu po jednu i vaditi ih viljuškom. Slagati u tepsiju na papir za pečenje. Obavezno ostavite malo rastopljene čokalade za dekoraciju. Ostavite kolače da se dobro ohlade, a čokolada stvrdne. Ostatak istopljene čokolade sipajte u špric za kolače i ukrasiti svaki komad, pa pospite sitno seckanim pistaćima.

Uživajte!

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)