Slatkiši

OMILJENI SLATKIŠ KOJI MIRIŠE NA DETINJSTVO: Oblande sa mlekom i orasima neponovljivog ukusa

Kore oblandi su zahvalne za upotrebu, imaju neutralan ukus i bez jaja su pa se mogu kombinovati sa slanim i slatkim ukusima, za posne ili mrsne kolače.

23.03.2023 08:01

OMILJENI SLATKIŠ KOJI MIRIŠE NA DETINJSTVO: Oblande sa mlekom i orasima neponovljivog ukusa
shutterstock.com

Mnoge generacije su odrasle uz kolače od oblandi koje ih i danas podsećaju na detinjstvo. U pitanju je hrskavi industrijski pravljeni vafli, vrlo zahvalni za upotrebu. Imaju neutralan ukus pa mogu da se kombinuje za slana i slatka jela, nema jaja pa se često koristi za posne kolače. 

Oblande olakšavaju pripremu kolača, mogu biti različiti po veličini, obliku ili dezenu, a najpoznatije su one sa kockicama koje podsećaju na đačke sveske iz matematike.

Srećna republika vam poklanja recept za oblande sa orasima i mlekom. Ovaj kolač je veoma jednostavan za pripremu pa ga mogu napraviti i manje iskusne domaćice.

Sastojci:

  • pakovanje gotovih oblandi
  • 500 g šećera
  • vanilin šećer
  • 125 g putera
  • 100 g mlevenih oraha
  • litar mleka

Priprema: 

Mleko stavite da se kuva na tihoj vatri, dodajte šećer, puter i vanilin šećer. Kuvajte dok se smesa ne zgusne, a potom dodajte mlevene orahe. Sve dobro izmešajte da se masa sjedini i time filujte svaku oblandu. Kad sve završite obavezno stavite pleh na kolač kako biste ga pritisli. Ostavite kolač da se dobro ohladi, a potom seći na kockice.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)