Mnoge generacije su odrasle uz kolače od oblandi koje ih i danas podsećaju na detinjstvo. U pitanju je hrskavi industrijski pravljeni vafli, vrlo zahvalni za upotrebu. Imaju neutralan ukus pa mogu da se kombinuje za slana i slatka jela, nema jaja pa se često koristi za posne kolače.
Oblande olakšavaju pripremu kolača, mogu biti različiti po veličini, obliku ili dezenu, a najpoznatije su one sa kockicama koje podsećaju na đačke sveske iz matematike.
Srećna republika vam poklanja recept za oblande sa orasima i mlekom. Ovaj kolač je veoma jednostavan za pripremu pa ga mogu napraviti i manje iskusne domaćice.
Sastojci:
- pakovanje gotovih oblandi
- 500 g šećera
- vanilin šećer
- 125 g putera
- 100 g mlevenih oraha
- litar mleka
Priprema:
Mleko stavite da se kuva na tihoj vatri, dodajte šećer, puter i vanilin šećer. Kuvajte dok se smesa ne zgusne, a potom dodajte mlevene orahe. Sve dobro izmešajte da se masa sjedini i time filujte svaku oblandu. Kad sve završite obavezno stavite pleh na kolač kako biste ga pritisli. Ostavite kolač da se dobro ohladi, a potom seći na kockice.
Prijatno!
Komentari (0)