Slatkiši

BINGO TORTA JE ZAISTA PRAVI POGODAK: Zasladite početak nedelje ovim ukusnim slatkišem! (FOTO)

Sumorni ponedeljak možete ulepšati poslasticom koja će vam popraviti raspoloženje već na prvi zalogaj.

23.01.2023 08:01

BINGO TORTA JE ZAISTA PRAVI POGODAK:  Zasladite početak nedelje ovim ukusnim slatkišem! (FOTO)
Shutterstock

Bingo torta je slojevita torta koja u sebi ima različite ukuse. Jednako je vole i stariji i mladi a pravi se za posebne prilike jer je vrlo bogata. Ako ste raspoloženi i na dohvat ruke su vam ovi sastojci zašto ne biste obradovali sebe i ukućane već na početku nedelje. Donosimo vam recept za popularnu Bingo tortu koji ćete isprobati istog trena.

Sastojci:

Za koru:

  • 6 jaja
  • 6 kašike brašna
  • 6 kašike šećera
  • 6 kašike mlevenih oraha
  • kašika kakao praha

 

Za preliv kore:

  • 4-5 kašike soka od pomorandže

 

Za fil od plazme:

  • 300 g mlevene plazme
  • 2 dl soka od pomorandže
  • jedan margarin
  • 150 g prah šećera

 

Za fil:

  • litar mleka
  • 4 kesice pudinga od vanile
  • 2 margarina
  • 300 g prah šećera
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 3 kutije jafa keksa
  • 3 kutije piškota

 

Za dekoraciju:

  • 3 kesice čokoladnog šlag krema

 

Priprema:

Za koru: Penasto umutiti jaja sa šećerom, zatim dodati brašno prosejano sa kakaom i orahe pa sve sjediniti varjačom. Smesu sipati u pleh obloženu pek papirom i peći u rerni na 180'. Koru preliti sa sokom od pomorandže kada se ispeče.

Za fil od plazme: Plazmu natopiti sa sokom od pomorandže. Margarin penasto umutiti sa prah šećerom pa dodati natopljen keks i sve sjediniti.

Za fil: Odvojiti malo mleka te u njemu razmutiti prah sa pudingom. Ostatak mleka staviti da provri. U njega sipati smesu i kuvati i mešati neprestano na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. Umutiti dva margarina penasto sa prah šećerom te sipati u smesu, odnosno ohlađeni puding. Dobijeni fil podeliti na dva dela a u jedan dodati čokoladu. 

Na koru naneti fil od plazme zatim poređati jafa keks koji je prethodno bio namočen u sok od pomorandže, pa preko toga naneti žuti fil. Preko njega poređati prethodno umočene piškote u soku pa preko toga fil od čokolade. Tortu premazati umućenim šlag kremom i dodati dekoraciju po želji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari. (0)