Bingo torta je slojevita torta koja u sebi ima različite ukuse. Jednako je vole i stariji i mladi a pravi se za posebne prilike jer je vrlo bogata. Ako ste raspoloženi i na dohvat ruke su vam ovi sastojci zašto ne biste obradovali sebe i ukućane već na početku nedelje. Donosimo vam recept za popularnu Bingo tortu koji ćete isprobati istog trena.
Sastojci:
Za koru:
- 6 jaja
- 6 kašike brašna
- 6 kašike šećera
- 6 kašike mlevenih oraha
- kašika kakao praha
Za preliv kore:
- 4-5 kašike soka od pomorandže
Za fil od plazme:
Možda vas zanima…
- 300 g mlevene plazme
- 2 dl soka od pomorandže
- jedan margarin
- 150 g prah šećera
Za fil:
- litar mleka
- 4 kesice pudinga od vanile
- 2 margarina
- 300 g prah šećera
- 100 g čokolade za kuvanje
- 3 kutije jafa keksa
- 3 kutije piškota
Za dekoraciju:
- 3 kesice čokoladnog šlag krema
Priprema:
Za koru: Penasto umutiti jaja sa šećerom, zatim dodati brašno prosejano sa kakaom i orahe pa sve sjediniti varjačom. Smesu sipati u pleh obloženu pek papirom i peći u rerni na 180'. Koru preliti sa sokom od pomorandže kada se ispeče.
Za fil od plazme: Plazmu natopiti sa sokom od pomorandže. Margarin penasto umutiti sa prah šećerom pa dodati natopljen keks i sve sjediniti.
Za fil: Odvojiti malo mleka te u njemu razmutiti prah sa pudingom. Ostatak mleka staviti da provri. U njega sipati smesu i kuvati i mešati neprestano na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. Umutiti dva margarina penasto sa prah šećerom te sipati u smesu, odnosno ohlađeni puding. Dobijeni fil podeliti na dva dela a u jedan dodati čokoladu.
Na koru naneti fil od plazme zatim poređati jafa keks koji je prethodno bio namočen u sok od pomorandže, pa preko toga naneti žuti fil. Preko njega poređati prethodno umočene piškote u soku pa preko toga fil od čokolade. Tortu premazati umućenim šlag kremom i dodati dekoraciju po želji.
Komentari (0)