Bakin kolač, ili kako ga danas mnogi zovu, galete, poslastica je na kojoj su stasavale brojne generacije, ali se i danas ubraja među omiljene. Stari recept za to pecivo koje su s ljubavlju spremale, ili ga još spremaju naše bake, prenoseći ga s generacije na generaciju, potpuno će vas oduševiti.
Sastojci:
- 3 jaja
- 9 kašika šećera
- vanilin šećer
- manja šoljica ulja
- 1/4 l mleka (250 gr)
- 1/2 kg brašna
- prašak za pecivo
- narendana kora limuna
Priprema:
Penasto umutiti 3 belanca. Uz stalno mućenje dodati i šećer, pa vanilin šećer, žumanca, ulje, mleko, limunovu koru jer će mju ona zaista dati poseban šmek i učiniti ga neodoljivim i na kraju prašak za pecivo koji ste ranije pomešali s brašnom. Mutiti dok se ne dobije glatka masa. Bakin kolač peći u prethodno zagrejanom aparatu za galete. Bakine kolače filovati po sopstvenom ukusu. Stari recept za bakin kolač rado ćete koristiti. Možete ga posuti kokosom, prah-šećerom ili kakaom.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)