Retko ko bi mogao da kaže da kao dete nije uživao u predivnom ukusu mlečnog kolača, poznatijeg kao koh. Spremale su ga naše bake sa toliko ljubavi, da nije moglo da se desi da ne bude izuzetno posebnog ukusa. Iako tradicionalni način njegove pripreme verovatno svi odlično poznajemo, mi vam donosimo recept za koh s tajnim sastojkom koji mu daje zaista poseban šmek i ukus. Oduševiće i vas i celu vašu porodicu, sigurni smo u to. Treba dodati i da se veoma lako i brzo sprema, a da punoći njegovog ukusa doprinosi Dr Milk mleko.
Sastojci:
- 6 jaja
- 100g šećera
- 90g brašna
- 50g kokosovog brašna
- prašak za pecivo
- ulje
Za preliv:
- 30g šećera
- 1 litar Dr Milk mleka
- 15g vanilin šećera
Priprema:
U dubljoj posudi umutiti jaja i šećer dok smesa ne postane penasta. U nju zatim dodati postepeno brašno, kokos i prašak za pecivo. Sve dobro sjediniti kako bi se razbile grudvice. Uključite rernu na 200 stepeni Celzjusovih. Podmažite pleh i pospite ga brašnom. Sipajte testo u pleh i stavite da se peče oko 20 minuta dok kora ne dobije braonkastu boju. Izvadite kolač iz rerne i ostavite da se malo prohladi.
Preliv se priprema tako što ćete u šerpu sipati Dr Milk mleko, sećer i vanilin sećer. Dobro zagrejte mleko na ringli i lagano prelijte preko koha. Vašu poslasticu ostavite da se ohladi najmanje sat vremena i nakon tog vremena će biti spremna za posluženje.
Uživajte!
Komentari (0)