Jednostavan obrok od piletine i sosa od pečuraka zaista se brzo pravi, a pritom za njega nije potrebno ni mnogo novca. Ono što je sigurno, jeste da ćete već nakon prvog zalogaja uživati u svakom narednom.
Sastojci:
- 300 g šampinjona
- 180 g kisele pavlake
- 4 kašike brašna
- po potrebi (oko 500 ml) vode
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 4 bataka sa karabatakom
- 1 kašika suvog biljnog začina
- po potrebi ulje za prženje
Priprema:
Odvojiti batak od karabataka, očistiti od kostiju i začiniti suvim biljnim začinom. Peći u tiganju na malo ulja. Na ulju u kom se peklo meso, staviti da se prže šampinjoni, koje smo prethodno oljuštili i isekli na listiće. Pržiti oko 5 minuta, pa dodati brašno, krčkati oko minut, pa dodati vodu, dodati vegete. Kada je dobilo potrebnu gustinu, dodati pavlaku. Ubaciti meso i krčkati još par minuta. Poslužiti sa prilogom po želji.
Prijatno!
Komentari (0)