Jela sa mesom

RECEPT KOJI TREBA ZAPAMTITI: Domaće lazanje

Ako ste mislili da je komplikovano napraviti italijanski specijalitet poput lazanja, iznenadićete se koliko ste pogrešili kada isprobate ovaj recept.

09.05.2022 08:00

RECEPT KOJI TREBA ZAPAMTITI: Domaće lazanje
Imlek

Rapsodija ukusa među korama za lazanju oduševiće svakoga ko sedne za vašu trpezu. 

Sastojci:

  • 3 kašike maslinovog ulja
  • veći crni luk, sitno naseckan
  • 3 čena belog luka, sitno naseckana
  • veća šargarepa, sitno naseckana
  • 500 g mlevenog mešanog mesa ili svinjskog
  • 500 ml pasiranog paradajza
  • So i biber po ukusu
  • Pola kašičice sušenog bosiljka, origana i peršuna
  • 500 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
  • kašičica muskatnog oraščića (opciono)
  • 350 g rendanog kačkavalja
  • 200 g (oko 12 kom) kora za lazanje
  • Svež peršun za dekoraciju

Priprema: 

Na malo ulja izdinstati crni luk, beli luk i šargarepu dok luk ne postane staklast. Dodati meso i dinstati dok ne promeni boju. Na kraju dodati paradajz i začine i dinstati dok se smesa ne zgusne (oko 30 minuta). 

U pleh za pečenje (dimenzija 20x30 cm) staviti koru, pa sipati 1/5 fila na dno pa preliti sa 1/5 pavlake za kuvanje. Posuti sa malo muskatnog oraščića i kačkavalja, pa ponoviti postupak dok ne potrošite sve sastojke i ne završite sa kačkavaljem od gore.

Pleh staviti u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i peći 35 minuta sa folijom preko pleha, nakon toga skloniti foliju i zapeći još 10-15 minuta do željene boje. Ostaviti lazanju da odmori do 20 minuta, pa seći i služiti uz malo svežeg peršuna.

Prijtno!

VIDEO BONUS:

Komentari (0)