Okupirane obavezama i poslom, većina domaćica se odlučuje da pripremi brzi obrok koji će ih okrepiti nakon napornog radnog dana. Ono što provereno uspeva, čak i onima koji imaju iskustva u kulinarstvu je pita od gotovih kora.
Miris pečene pite je neprocenjiv, a celu porodicu okuplja oko stola. Ako se danas premišljate oko toga koji biste obrok pripremili, pita sa mesom i prazilukom je pun pogodak.
Sastojci:
- kilogram mesa (junećeg ili svinjskog)
- 1/2 kg praziluka
- jedna čašica kisele pavlake
- čaša kisele vode
- suvi biljni začin
- biber
- pakovanje kora za pitu
- 3 jaja
- 1/2 šolje ulja
Priprema:
Praziluk sitno naseckajte i malo propržite na ulju. U to dodajte meso i pržite dok ne bude gotovo. Začinite po ukusu. U tepsiju poređajte kore, pa preko stavite meso i tako dok ne potrošite smesu. Na drugoj strani u posudu pomešajte pavlaku, jaja, ulje i kiselu vodu. Zatim pitu isecite na kocke i prelijte je smesom koju ste napravili. Ostavite da odstoji dva sata i zatim pecite na 250° nekih sat vremena ili dok ne dobije boju.
Komentari (0)