Jela sa roštilja su jedan od omiljenih srpskih specijaliteta. Malo ko može odoleti mirisu mesa pečenog na ovaj način. Stari roštilj majstori dodaju mu i po neki "tajni sastojak" koji ga čini još sočnijim.
Srećna republika otkriva vam recept za punjenu pljeskavicu u maramici u koju ćete se zaljubiti već na prvi zalogaj. Možete je napraviti i u svom domu sledeći ova uputstva. Počnite već danas kako biste se uvežbali do prvomajskih praznika kada se širom Srbije oseća miris roštilja.
Sastojci:
- 800 g mešanog mlevenog mesa (svinjsko i teleće)
- 1 glavica luka
- 1/2 kašičice ljuta mlevene paprike
- 1 prstohvat bibera
- 1 prstohvat čubara
- kumin - po želji
- 1 komad jagnjeće maramice
- 200 g kačkavalja
Priprema:
Pomešajte mleveno meso sa sitno iseckanim lukom, začinima i malo vode. Ostavite u frižideru na nekoliko sati da se mirisi lepo pomešaju. Podelite mleveno meso na četiri jednaka dela.
Svaki deo podelite na dva dela. Spljeskajte jedan deo, preko njega poređajte tanke trakice kačkavalja i pokrijte preostalim delom. Tako uradite sa ostalim mlevenim mesom.
Podelite maramicu na četiri dela i svakim uvijte pljeskavice. Pecite ih na ugrejanom roštilju ili grilu. Servrajte sa sezonskom salatom i prženim krompirom.
Komentari (0)