Jela bez mesa

RECEPT ZA RASHLAĐIVANJE: Krompir čorba sa mirođijom

U susret novom talasu vrućina birajte čorbasta jela uz salate, a ova mirođija čorba je prava poslastica za vrele letnje dane!

22.07.2022 08:00

RECEPT ZA RASHLAĐIVANJE: Krompir čorba sa mirođijom
Privatna arhiva

Ne uključuje vam se rerna na dodatnih 40 stepeni koliko je napolju, pa je idalno da vam obrok bude u vidu nekog čorbastog jela uz koji ćete dodati sezonsku salatu. Bez preteranog spremanja, grejanja kuće i namirnica, krompir čorba sa mirođijom u koju ćete dodati pavlaku je pravo letnje osveženje, a evo i šta vam je potrebno za nju.

Sastojci:

  • manja tikvica
  • pola veze mirođije
  • 1,5 l vode
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašike brašna
  • manja glavnica luka
  • kocka za supu
  • sok od 1/2 limuna
  • so i biber po ukusu
  • dl kisele pavlake

Priprema:

Na zagrejanom ulju propržiti iseckani luk. Tikvicu isecite na sitne kocke i još malo propržite zajedno sa lukom. Dodajte brašno, pa uz stalno mešanje pržite koji minut zajedno. Nalijte vrućom vodom, stavite kocku supe, so, biber i ostavite da se kuva 15 minuta. Mirođiju iseckajte pa dodajte u čorbu. Kiselu pavlaku promešajte sa par kutlača čorbe, pa i to dodajte. Ukoliko vam se više sviđa, možete da izostavite pavlaku, pa da je dodate na kraju preko već pripremljene čorbe. Limunov sok dodajte na kraju i poslužite.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)