Ne uključuje vam se rerna na dodatnih 40 stepeni koliko je napolju, pa je idalno da vam obrok bude u vidu nekog čorbastog jela uz koji ćete dodati sezonsku salatu. Bez preteranog spremanja, grejanja kuće i namirnica, krompir čorba sa mirođijom u koju ćete dodati pavlaku je pravo letnje osveženje, a evo i šta vam je potrebno za nju.
Sastojci:
- manja tikvica
- pola veze mirođije
- 1,5 l vode
- 2 kašike ulja
- 2 kašike brašna
- manja glavnica luka
- kocka za supu
- sok od 1/2 limuna
- so i biber po ukusu
- dl kisele pavlake
Priprema:
Na zagrejanom ulju propržiti iseckani luk. Tikvicu isecite na sitne kocke i još malo propržite zajedno sa lukom. Dodajte brašno, pa uz stalno mešanje pržite koji minut zajedno. Nalijte vrućom vodom, stavite kocku supe, so, biber i ostavite da se kuva 15 minuta. Mirođiju iseckajte pa dodajte u čorbu. Kiselu pavlaku promešajte sa par kutlača čorbe, pa i to dodajte. Ukoliko vam se više sviđa, možete da izostavite pavlaku, pa da je dodate na kraju preko već pripremljene čorbe. Limunov sok dodajte na kraju i poslužite.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)