Krofne su jelo u kome uživaju gotovo svi, pa je portal Srećna Republika odlučio da sa svojim čitaocima podeli recept za ukusne krofnice koje možete da pravite u slatkoj ili slanoj varijanti.
U svakom slučaju, priprema nije komplikovana i ne zahteva velike kulinarske sposobnosti onog ko ih priprema, pa vam savetujemo da koristite recept kada god želite nekoga da oduševite ukusnim zalogajem.
Sastojci:
Za testo:
- 400 g brašna
- 2 jaja
- kesica praška za pecivo
- 20 g šećera
- 10 g soli
- 350 ml jogurta
Za slane krofne:
- beli luk u prahu
- suvi peršun
- so
- + sir i povrće po želji: čeri paradajz, pečurke, masline...
Za slatke krofne:
- kesica cimet šećera
- + med i koštunjavo voće po želji (pečenog susama, pistaća, badema, oraha...)
Priprema:
U činiji izmešati sve sastojke za testo i mešati dok se ne ujednači. Ako pravite slatke krofne, u testo dodajte cimet šećer, a u slučaju da ste se odlučili za slane, dodajte beli luk i peršun. Vaditi loptice testa veličine oraha i pržite u dubokom ulju.
Slatke krofnice servirajte prelivene medom i koštunjavim voćem, dok uz slane poslužite sir i povrće po želji.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)