Jela bez mesa

TAJNI RECEPT VRHUNSKIH DOMAĆICA: Punjene paprike bez mesa

Ako imate malo vremena da pripremite jelo sa kojim ćete da oduševite sve za stolom, iskoristite recept za posne punjene paprike.

08.04.2022 08:00

TAJNI RECEPT VRHUNSKIH DOMAĆICA: Punjene paprike bez mesa
shutterstock.com

Veliki Uskršnji post je uveliko u toku i zato je portal Srećna Republika rešio da Vam otkrije recept za jelo zbog kojeg će svakome poći voda na usta.

Sastojci:

  • maslinovo ulje
  • 4 crvene paprike
  • pola iseckanog praziluka
  • rendana šargarepa
  • čen belog luka
  • 4 veća rendana krompira
  • 150 g sira
  • so i biber

Priprema:

Pržiti na maslinovom iseckan beli luk, šargarepu i praziluk. Dodati krompir i pržiti na laganoj vatri uz mešanje nekoliko minuta. Skinuti sa šporeta i ohladiti smešu, pa pomešati sa sirom, soli i biberom. Za to vreme oprati paprike, odstraniti im kapicu (i sačuvati), očistiti od semenki, pa punitii pripremljenom smesom. Nauljiti pleh i zagrejati rernu na 200°C. Paprike zatvoriti kapicom koju ste odsekli. Višak smese sipati na dno  pleha, poslagati paprike i poprskati ih uljem. Peći sat vremena.

Prijatno!

VIDEO BONUS:

Komentari (0)