Jela bez mesa

TAJNI RECEPT VRHUNSKIH DOMAĆICA: Punjene paprike bez mesa

Ako imate malo vremena da pripremite jelo sa kojim ćete da oduševite sve za stolom, iskoristite recept za posne punjene paprike.

Slika Autora
bySrećna Republika

08.04.2022 08:00

TAJNI RECEPT VRHUNSKIH DOMAĆICA: Punjene paprike bez mesa
shutterstock.com

Veliki Uskršnji post je uveliko u toku i zato je portal Srećna Republika rešio da Vam otkrije recept za jelo zbog kojeg će svakome poći voda na usta.

Sastojci:

  • maslinovo ulje
  • 4 crvene paprike
  • pola iseckanog praziluka
  • rendana šargarepa
  • čen belog luka
  • 4 veća rendana krompira
  • 150 g sira
  • so i biber

Priprema:

Pržiti na maslinovom iseckan beli luk, šargarepu i praziluk. Dodati krompir i pržiti na laganoj vatri uz mešanje nekoliko minuta. Skinuti sa šporeta i ohladiti smešu, pa pomešati sa sirom, soli i biberom. Za to vreme oprati paprike, odstraniti im kapicu (i sačuvati), očistiti od semenki, pa punitii pripremljenom smesom. Nauljiti pleh i zagrejati rernu na 200°C. Paprike zatvoriti kapicom koju ste odsekli. Višak smese sipati na dno  pleha, poslagati paprike i poprskati ih uljem. Peći sat vremena.

Prijatno!

VIDEO BONUS:

Komentari (0)