Veliki Uskršnji post je uveliko u toku i zato je portal Srećna Republika rešio da Vam otkrije recept za jelo zbog kojeg će svakome poći voda na usta.
Sastojci:
- maslinovo ulje
- 4 crvene paprike
- pola iseckanog praziluka
- rendana šargarepa
- čen belog luka
- 4 veća rendana krompira
- 150 g sira
- so i biber
Priprema:
Pržiti na maslinovom iseckan beli luk, šargarepu i praziluk. Dodati krompir i pržiti na laganoj vatri uz mešanje nekoliko minuta. Skinuti sa šporeta i ohladiti smešu, pa pomešati sa sirom, soli i biberom. Za to vreme oprati paprike, odstraniti im kapicu (i sačuvati), očistiti od semenki, pa punitii pripremljenom smesom. Nauljiti pleh i zagrejati rernu na 200°C. Paprike zatvoriti kapicom koju ste odsekli. Višak smese sipati na dno pleha, poslagati paprike i poprskati ih uljem. Peći sat vremena.
Prijatno!
VIDEO BONUS:
Komentari (0)