Za Badnji dan postoji više jela koje bi trebalo spremiti. Iako pita sa pečurkama nije obavezna mnogi se odlučuju da spreme baš to. Recept za posnu pitu sa pečurkama je izuzetno jednostavan, a sprema se nikada brže.
U nastavku pogledajte recept za pitu sa pečurkama i prazilukom.
Sastojci:
- 0,5 kg tankih kora
- 1 struk praziluka
- 800 g šampinjona
- ulje
- biber
- so
Priprema:
Ukoliko volite da eksperimentišete sa receptima, ovo je prava stvar za vas. Pita sa prazilukom i pečurkama je jednostavna za pripremu, a ukusna i sočna.
Prvo što treba da uradite je da izrežete praziluk na kolutiće, ali samo beli deo. Zatim ga propržite dok ne omekša, a nakon toga dodajte očišćene i na listiće iseckane pečurke. Pržite ih dok ne ispari sva tečnost, a zatim dodajte so i biber po ukusu.
Sledeći korak je priprema kora i fila za pitu. Odvojite po tri kore i prskajte prve dve mešavinom ulja i vode, a preko treće rasporedite deo fila od praziluka i pečuraka. Uvijte kore i stavite ih u pleh. Ponovite postupak sa preostalim korama i filom. Na kraju, kore odozgo premažite ostatkom mešavine vode i ulja.
Stavite pleh u zagrejanu rernu i pecite pitu oko pola sata ili dok ne porumeni. Kada izvadite pitu iz rerne, bićete oduševljeni mirisom i ukusom ove kombinacije praziluka i pečuraka.
Ova pita je odlična kao glavno jelo uz salatu, ali može poslužiti i kao ukusna zakuska ili predjelo. Uživajte u pripremi!
Komentari (0)