Tokom hladnijih dana naš organizam potražuje dodatni unos vitamina, pa je zato najbolje u svakodnevnu ishranu uključiti što više povrća i voća koje je bogato hranljivim materijama i vitaminima. Kako biste se dodatno okrepili tokom kišnog i hladnijeg dana, čorbe su idealno rešenje.
Jedna od njih je i krem čorba od kelja koja će vam dati dodatnu energiju i ugrejati vas u jesenjim danima, a uz to je i posna, pa je savršen predlogh za ručak za sve one koji danas slave Krstovdan i poste. Jednostavno se pravi i ne zahteva mnogo vremena provedenog u kuhinji.
Sastojci:
- glavica kelja
- 2 krompira
- glavica crnog luka
- šargarepa
- čen belog luka
- kašičica kurkurme
- kašičica bibera
- kašičica soli
- maslinovo ulje
Priprema:
Kelj narežite na trakice (izdubite tvrde delove) i kratko prokuvajte u slanoj vodi. Ocedite ga i isperite pod mlazom hladne vode. Oljuštite krompir i isecite ga na kockice. Izrendajte luk i šargarepu, a beli luk potpuno izblendirajte i dodajte crnom luku i šargarepi. Na to dodajte kockice krompira i polijte vodom - tek toliko da pokrije krompir. Posolite i kuvajte dok krompir ne bude skoro pa gotov. Kada je krompir pri kraju, dodajte kelj i dodajte opet vode da pokrije sve. Začinite. Prokuvajte dok krompir skroz ne omekša. Na kraju ispasirajte sve štapnim mikserom.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)