Horoskop

DA LI PRIPADATE NAJVAŽNIJIM HOROSKOPSKIM ZNACIMA: Oni upravljaju svim ljudima!

Kardinalni horoskopski znaci odlučuju o životu svih ljudi!

20.02.2022 19:15

DA LI PRIPADATE NAJVAŽNIJIM HOROSKOPSKIM ZNACIMA: Oni upravljaju svim ljudima!
pexels.com

Kardinalni horoskopski znaci su znaci koji predstavljaju vođe i odlučuju o budućnosti svih članova zodjaka. Kardinalni znakovi su Ovan, Rak, Vaga i Jarac, a portal Srećna republika otkriva vam, zašto su baš oni glavni.

Šta znači biti kardinalni znak?

Fiksni znakovi Bik, Lav, Škorpija i Vodolija ne prilagođavaju se dobro kada su u pitanju promene i povezani su sa stabilnošću i upornošću. Promenjivi znakovi Blizanci, Devica, Strelac i Ribe su fleksibilni i povezani su sa promenama. Za razliku od fiksnih i promenjivih znakova Zodijaka, svaki kardinalni znak je pokretač promena, posedujući jedinstvene osobine vođstva. Ovi znakovi vole da imaju viziju i da kreiraju planove s postavljenim ciljevima koji ostvaruju te snove. Kao inicijatori, oni imaju tendenciju uticaja na druge znakove Zodijaka, posebno u emocionalnom smislu. Osobine kardinalnih znakova uključuju strastvenu žestinu, konkurentsku prednost i kontrolu nad svojim spoljašnjim okruženjem, takođe, oni jako cene poredak, iako se ta tendencija manifestije drugačije na osnovu uticaja njihovih povezanih astroloških elemenata. Na primer, Ovan se ističe u takmičenju, dok Rak voli da ugosti druge na večeri, Jarac je staromodan na svoj način, a Vaga je često mirotvorac koji se bavi pitanjima socijalne pravde.

Zajedničke karakteristike kardinalnih znakova

Odlučnost

Kardinalni znaci pokreću akciju i smišljaju planove za postizanje dugoročnih ciljeva. Njihove ambiciozne sklonosti znače guranje napred i iskorišćavanje svake prilike koja se ukaže. Prepreke se lako savladavaju, moraju imati cilj da bi znali da su na pravom putu i ​​da žele da budu uspešni.

Emocionalna inteligencija

Iako su kardinalni znaci iznenađujuće emotivni i često neraspoloženi, to je zato što imaju tendenciju da izraze svoja osećanja, što je znak emocionalne inteligencije. Emocionalno inteligentne osobe opisuju se kao motivisane, empatične i samosvesne. Oni prepoznaju i ne potiskuju svoje emocije i koriste ih da usmeravaju svoje misli i postupke. To im takođe olakšava postizanje ciljeva.

Društvenost

Pošto su jaki lideri u mnogim oblastima života, kardinalni znaci su obično društveni i otvoreni. Oni su prvi kada treba da isprobate nešto novo i postavite trendove. Oni su orijentisani na ljude i preuzimaju kontrolu. Oni najbolje obavljaju zadatke i uspevaju kada su okruženi drugima.

Samoinicijativnost

Ovo su horoskopski znaci koji najviše pokreću, bilo da to znači skočiti pravo u novu akciju poput Ovana ili razviti dugoročne planove kao što to rade Rak i Jarac. Zatim se pridržavaju ovih planova i akcija, i analiziraju ih iz svih uglova. Oni nastoje da postignu ciljeve i uključe voljene osobe u svoje živote.

Pesimizam

Pošto su kardinalni znaci tako često okruženi ljudima, oni znaju kako da postanu „emocionalni sunđeri“. Ponekad negativnije oblikuju svoje stavove jer se sećaju pritužbi iz prošlosti i drže do besa. Iako to nije njihova svesna namera, oni su samo emotivni i imaju tendenciju da budu u skladu sa drugima. Da bi postali manje podložni negativnosti drugih, najbolje je da nauče kako da se prepuste i da ne budu opterećeni životnim problemima.

Razlike između kardinalnih znakova

Ovan (20. mart - 21. april)

Element: Vatreni znak

Sezona: proleće

Ovan je agresivan znak, karakteriše ga direktan pristup. Oni su impulsivni, skaču u novu akciju i imaju tendenciju da pokažu bes. Oni su takmičarski raspoloženi i brzo se naljute na pomisao da ih drugi varaju. Zbog ljubavi prema izazovima, uživaju u društvu drugih koji su skloni istom takmičarskom ponašanju. Istomišljenici im pomažu da postignu napredak u sopstvenim životima. Kao vatreni znak, Ovan je vođa, što znači pokretanje akcija i planova. Ovo pokazuje koliko su jaki u delegaciji i rukovodstvu, ali njihova snažna priroda i posvećenost praćenju mogu negativno uticati na druge.

Rak (21. jun - 22. jul)

Element: Vodeni znak

Sezona: leto

Rak je vođen emocionalnim situacijama, osećanjem energije u svom okruženju i pravljenjem dugoročnih planova, za razliku od agresivnog pristupa Ovna. Rak će se često povući. Ovaj kardinalni znak je mekan i to se najbolje vidi kroz njihovu brigu o svojim domovima, umetnosti i porodici. Kao domaćice Zodijaka, uživaju u ideji da imaju vezu, decu i blizak krug prijatelja. Oni brinu o drugima. Kao vodeni znak, Rak stavlja svoje emocije u sve što radi. Korišćenje osećanja i srca za postizanje ciljeva i briga za potrebe drugih, daje im mogućnost da sa lakoćom krenu napred. Međutim, korišćenje emocija na ovaj način takođe može izgledati kao kontrola ili prevrtanje.

Vaga (23. septembar - 22. oktobar)

Element: Vazdušni znak

Sezona: jesen

Da bi ostvarila svoje ciljeve za pravedan svet, Vaga je veoma inteligentna i koristi ovaj kvalitet da bi čula sve strane priče. Oni su prirodno empatični i rešavaju probleme emocionalnom inteligencijom. Njihova vizija sveta uključuje korišćenje simpatičnog pristupa. Ovaj kardinalni znak se uvek nalazi u društvenim situacijama gde mogu da prenesu svoje savete ili daju perspektivu o pravdi - deo je njihove suštine da služe. Oni uzimaju i analiziraju planove iz svih uglova kako bi ostvarili svoje ambicije. Kao vazdušni znak, Vaga balansira različite situacije svojim veštinama kritičkog razmišljanja i kreativnošću. Oni su harizmatični i fokusirani na pravdu, ali ponekad mogu zanemariti potrebe jednih za dobro drugih.

Jarac (21. decembar - 21. januar)

Element: Zemljani znak

Sezona: zima

Jarčevi napreduju polako i stabilno, ali vole rutinu i kreiranje dugoročnih planova. Zbog ove potrebe za rutinom i tradicijom, oni postaju veoma razdražljivi kada se te tradicije naruše. Njihovo strateško razmišljanje navodi ih da veruju da sve treba da ispunjava njihove standarde. Jarac voli svoju porodicu, što je jedan od razloga zašto vole tradiciju. I iako imaju reputaciju 'grubljih' ljudi, duboko su emotivni i osetljivi. Kao zemljani znaci, Jarčevi su prizemljeni i pouzdani. Oni su jedan od najvrednijih horoskopskih znakova, marljivi u ostvarivanju svojih ciljeva i planova; međutim, ovi kvaliteti se mogu pokazati kao nemilosrdni i bezosećajni.
 

Komentari (0)