Horoskop

OD 9. OKTOBRA SLEDI SUROVO OTREŽNJENJE: Venera u Devici donosi sumnje, raskide i novčane probleme (FOTO)

Tokom mesec dana desiće se pravi rolerkoster emocija spremite se na vreme.

03.10.2023 09:01

OD 9. OKTOBRA SLEDI SUROVO OTREŽNJENJE: Venera u Devici donosi sumnje, raskide i novčane probleme (FOTO)
shutterstock.com

Od 9. oktobra, pa sve do 8. novembra planeta ljubavi, harmonije i zadovoljstva će boraviti u zemljanom znaku Device. Venera se ovde ne oseća najbolje jer u ovom znaku preovladava razum, a zadovoljstvo i hedonizam su svedeni na minimum. Kako se planeta ljubavi teško snalazi u kući racija, emocije mogu biti proračunate. Intelekt odbacuje zanos i sve se svodi na realnost. Devica ne može da shvati da ljubav nije trgovina, a odnos s ljudima "koliko para, toliko muzike", već da je sve daleko kompleksnije.

shutterstock.com

Venera u Devici

Češće može dolaziti do izražaja sklonost ka preteranom kritikovanju i suvišnom analiziranju ponašanja voljene osobe usled želje za većom kontrolom. Pronalazićemo greške partneru, ali i saradnicima, kolegama, pa i deci, tražeći od partnera lojalnost. Ova Venera ne voli grubost, a posebno joj je važna komunikacija s osobom s kojom je bliska. Za razliku od prethodnog znaka, koji voli da se mazi, ona je kruta i do nje možete da doprete samo na intelektualan način ili finansijski. Stalno nešto meri, analizira, sumnja i vodi duge razgovore o tome šta je ko rekao i uradio. To sve može dovesti do problema u ljubavnim vezama i nerazumevanja. U stvari, radi se o suštinskoj potrebi za pokušajem dostizanja savršenstva u ljubavi, ali s obzirom na to da je to gotovo nemoguće, dolazi do tenzija i nedovoljno opuštene atmosfere u komunikaciji. Isto tako, možete želeti da veza ili odnos budu jasno precizirani i definisani da ne bi bilo neke zabune ili iskakanja iz šablona koje je neko od vas postavio. I to može biti razlog zbog koga mnogi žele da pobegnu iz kandži ovih ljudi. To ne znači da ova Venera ne zna da voli, naprotiv, jednom kada se veže, ostaje verna zauvek.

Ljubav na usluzi

Ako ste spremni za dokazivanja na dnevnom nivou, ako volite konstantna prepucavanja i detaljisanja, nema bolje osobe za vas od one s Venerom u Devici! Posebno je ispunjava kada za voljenu osobu može da učini nešto i da oseti da je potrebna i korisna, zato često može preuzeti brigu o bližnjima i čak preterati u tome, što ih na neki način može oterati od osobe.

Venera u Devici ukazuje da je osoba stidljivija i zatvorenija kad je u pitanju ispoljavanje nežnosti i najdubljih pozitivnih emocija i da joj može biti potrebno više vremena dok se ne opusti. Osobe s Venerom u Devici su, pre svega, praktične i gaje veliku ljubav prema redu i radu. Važno im je da imaju stalan posao, završavaju dnevne aktivnosti i da sve to odrade precizno i na vreme. Vrlo su uredne i imaju istančan ukus, a kič i prostakluk ne podnose. Vole klasiku i minimalizam. Njihova kuća je poput apoteke - puna sredstava za dezinfekciju, parfimerije - mirisa, krema i pomada. Sve je složeno i sređeno pod konac. Sve sklanja u ostave da ništa ne naruši osećaj čistoće i minimalizma. Ljubav je samo reč, kaže Venera u Devici jer su reči najadekvatnije kada je pokazivanje ljubavi u pitanju. Mnogo misli i voli da priča o ljubavi, pa ovaj dar može biti iskorišćen na različite načine. Moguće je izražavanje osećanja kroz stihove, književna dela, romane, pisanje...

Za Veneru u Devici kažemo da ima zlatne ruke, pa će neko iskoristiti ovaj talenat i postati odličan vajar, frizer, slikar...

shutterstock.com

Muški pripadnici Zodijaka drugačije reaguju na nove promene

Muškarac sa Venerom u Devici

Muškarac s Venerom u Devici može delovati kao samotnjak, ali on je veoma oprezan kada je uspostavljanje veza u pitanju jer ne želi nered u životu, pa i kada je ljubav u pitanju. Ne voli previše ličnih pitanja, a u zavisnosti od Merkura, može postati džangrizava osoba koja samo traži grešku. Voli pametne, vredne žene koje se mnogo ne ističu pojavom, prirodne, s malo šminke, uredne i jednostavne. Odlično se snalaze u medicini, farmaciji, ugostiteljstvu i administrativnim poslovima, trgovini i poslovima u kojima je potrebna preciznost. Niko ne ume da obavi posao bolje nego oni, te će vam naći milion mana.
Vole da nose jednostavne modele, sakoe, a najviše pažnje posvećuju frizuri jer svaka dlaka mora biti na svom mestu. Vole zelenu, teget i zemljane tonove.

Od 3. novembra dolazi do promena

Ovo je period koji će obeležiti sitničarenje u emotivnim odnosima, osećaćemo se uskraćeno i ugroženo iako situacija nije realno takva. Sada nas i najmanja sitnica izbacuje iz takta, a u partnerovom poslovnom angažovanju vidimo glavnu pretnju. Možemo očekivati dosta veza koje otpočinju preko posla ili s kolegama. Merkur će biti u znaku Vage, pa to može uneti malo harmonije i mira u odnosima. Venera je oko 3. novembra u opoziciji s Neptunom, što će doneti raspršivanje iluzija, loše procene u finansijama i potrebu da se na neke odnose stavi tačka. Treba izbegavati finansijske rizike i ad hok procene.

Venera u Devici je zdravstveno odgovorna, često ide kod lekara i obavlja redovno preglede, pa će mnogi poželeti da obave redovnu kontrolu i provere zdravlje..

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)