Horoskop

VREME JE ZA VRELE EMOCIJE: Pred nama je nedelja ljubavnih iskušenja i tajnih simpatija!

Srećna Republika vam donosi najdetaljniji horoskop za nedelju pred nama.

16.07.2023 18:00

VREME JE ZA VRELE EMOCIJE: Pred nama je nedelja ljubavnih iskušenja i tajnih simpatija!
Shutterstock

Vrelo leto donosi i vrele emocije u nedelji pred nama, kao i brojna ljubavna iskušenja. Jedan znak Zodijaka posebno treba da bude oprezan jer je na ivici da se do ušiju zaljubi u osobu koju viđa svaki dan ili kolegu na poslu.

Srećna republika vam poklanja najdetaljniji nedeljni horoskop za period od 17. do 23. jula 2023. 

Shutterstock

 

Ovan - Besprekorni i kreativni

POSAO: Kod Ovnova se na poslovnom planu mnogo toga menja, posao se nagomilava, ali i svakodnevne obaveze. Može vam se činiti da ništa ne možete da postignete, da imate posla preko glave, a i da gubite kontrolu nad nekim situacijama. Međutim, ako budete analitični i sistematični, uspećete sve da završite. Možete imati utisak da se vaši rezultati ne vide i pitati se da li radite sve ispravno. Iako ste temperamentni i impulsivni, ovaj put ćete biti vrlo tihi. Iako se možda očekuje od vas da nešto inicirate i pokrenete, biće vam potrebno neko vreme da se usaglasite sami sa sobom. Iako ne volite da gubite vreme, biće vam potrebno da pojačate intenzitet i narednu fazu koja dolazi i kada treba da materijalizujete sve što ste dosad radili. Do tada ništa ne menjajte u ponašanju i radu, sve dobro analizirajte, razmislite i budete fokusirani. Polako se adaptirajte i priviknite na novu vrstu delovanja, budite strpljivi i tolerantni. Neće vas mnogo zanimati šta se dešava oko vas i više ćete se baviti sobom i onim što radite. Kreativnost će vam biti naglašena, kao i preciznost, pa će spoj ovih osobina delovati da sve uradite baš onako kako ste želeli. Možete u nekim situacijama biti konfuzni i zbunjeni, kao i još neke osobe s kojima radite, pa vam to može doneti nervozu i uzeti dragoceno vreme. Imali ste dosta troškova, pa vam se može činiti da primate manje novca nego inače.

LJUBAV: Ovo je period kada ćete biti veoma emotivni i kada će vam mnogo značiti pažnja partnera i njegova potreba i želja da vas sasluša. U jednom trenutku možete delovati nezainteresovano, pa čak i hladno, dok biste u drugom mogli čak i da se rasplačete. To može delovati zbunjujuće na partnera, koji vas dovoljno ne razume, i uneti male trzavice oko svakodnevnih obaveza i sitnica. Ponekad je bolje da sami nešto uradite nego da ulazite u nepotrebne dijaloge. Oko 20. jula će se mnogo toga rastereti i relaksirati kada je vaš odnos u pitanju, ali i po pitanju dece. Izaći ćete iz bezizlazne situacije, koja vas je dosta mučila, i pronaći izlaz. Slobodni Ovnovi bi srodnu dušu mogle da pronađu u poslovnom okruženju. Dosta provedenog vremena i okruženje koje vam je blisko učiniće da se stvori bliskost između vas i nekoga ko je veoma vredan i ambiciozan i kome je karijera veoma važna. To će vas naterati da se prepustite i budete spontani. Imaćete potrebu da napravite prvi korak, ali na jedan tih i miran način. Možete pričati očima i telom, a da ne izgovorite nijednu reč.

ZDRAVLJE: Možete imati problema sa stomakom i želucem, pa povedite računa o hrani i piću. Ne zapostavljajte zdravlje i signale koje vam telo šalje.

SAVET: Napetost i nervozu otklonite uz toplu kupku, bazen ili drugim kontaktom s vodom. To će na vas delovati najsnažnije u ovom periodu, kao i šetnja i umerena aktivnost.

Shutterstock

 

Bik- Jasne ideje

POSAO: Bikovi će ove nedelje imati dosta posla i rešavati razne probleme iako im trenutno nije do toga i radije bi vreme provodili negde drugde. Ono što je veoma važno ove nedelje jeste da se prvo sami sa sobom dogovorite, a onda s drugima, oko poslovnih aktivnosti i dešavanja jer posle toga neće biti sve toliko transparentno. Nemojte da gubite vreme jer bi sada komunikacija trebala da uđe u novu fazu. Izgradićete jedan novi odnos, napraviti novu interakciju s ljudima i pokrenuti potpuno drugačiju energiju. Iako će vam to sve prijati, osećaćete se umorno i iscrpljeno. Iz tog razloga ćete se truditi da radite sporije, što bi neke ljude moglo zbuniti. Pojačava vam se vizija, imate jaku motivaciju i želju, a najveći motiv bi mogle da vam budu finansije. Moguće je da vam je zbog nekih investicija, dugova ili novih ulaganja potrebna veća količina novca. Neki Bikovi će želeti da renoviraju privatni ili poslovni prostor, a neki će razmišljati o pokretanju privatnog biznisa. Prvi rezultati bi mogli da se pojave 20. jula, a daleko kvalitetnije možete da očekujete tokom avgusta i septembra. Krajem nedelje pojačava vam se snaga volja i imaćete mnogo bolji fokus. Mnogo toga vam ide naruku, ali bi vas preterana lenjost i letargija mogli skupo koštati jer biste propustili zaista sjajne šanse i prilike. 

LJUBAV: Na ljubavnom planu ćete biti dosta emotivniji, pažljiviji, pa će vam prijati društvo dragih osoba. U vašem odnosu se nešto menja, što ćete i sami primetiti, a da niko ništa nije direktno rekao. Bude vam se spontanost i suptilnost, senzitivni ste, komunikativni i spremni na akciju, pa će vam prijati dinamika u odnosu i novi bioritam. Dobićete podršku kada vam to bude najpotrebnije, a moguće je da će se izroditi nove ideje, do kojih ćete zajedno doći. Slobodni Bikovi bi u ovom periodu mogli da upoznaju srodnu dušu, a moguće je i da se radi o osobi iz poslovnog okruženja. Radi se o zdravom odnosu koji bi mogao da traje duže, u kojem je podjednako važna i duševna i fizička ravnoteža. Može se raditi o uspešnoj osobi koja ima veću funkciju od vas, ali koja vas podržava i izuzetno ceni i poštuje.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu ne bi trebalo da imate problema, ali bi osobe s kardiovaskularnim bolestima mogle imati nekih smetnji, pa redovno pijte terapiju i slušajte savete lekara. Ovo je odličan period za detoks i novi režim ishrane.

SAVET: Nemojte biti džangrizavi. 

Shutterstock

 

Blizanci - Jednostavnost i lakoća

POSAO: Blizanci su izašli iz perioda kada su bili napeti i opterećeni mentalnim i intelektualnim razmišljanjima i ušli u opušteniju i jednostavniju fazu, što nikako ne liči na njih, pa će se mnogi pitati šta im se desilo. Imaće manje interesovanja nego inače, biće manje radoznali i angažovani. Umećete da prepoznate iskrenost i uđete u suštinu, pa ćete mnogo lakše i spontanije moći da rešite probleme. Jednostavno, za vas neće postojati dileme i prepreke. Jako dobro ćete balansirati i funkcionisati. Ova promena, koja se dešava unutar vas, izuzetno će vam prijati, ali ćete i oduševiti kolege i saradnike. Izašli ste iz forme i šablona i verovatno osećate veliko olakšanje. Blizanci koji se bave privatnim biznisom mogli bi imati neke izazove na poslovnom planu, inovacije, renoviranje ili pokretanje nekog novog posla. Moguće je da će biti nekih tenzija do 20. jula, ali će posle toga stvari ići mnogo lakše. Moguće je da ćete biti ismejani, ali ćete vrlo brzo dokazati da ste bili inovativni i možda korak ispred drugih. Rezultati na finansijskom planu su dobri, ali će od kraja ovog meseca biti još bolji. Što više budete spuštali kriterijume, rezultati će biti bolji. Jedini stres koji možete doživeti sledeće nedelje je pritisak nekih ljudi i omalovažavanje, a sve zbog toga što nisu izašli iz šablona.

LJUBAV: Na emotivnom planu zauzeti Blizanci bi mogli imati izazove, naročito ako je vaša veza već neko vreme u krizi. Problemi mogu nastati oko nekih apstraktnih stvari, ali i oko finansija. Probajte da ne ulazite u rasprave jer se neće završiti dobro. Partner neće imati razumevanja i neće moći da shvati o čemu pričate. Blizanci koji su u stabilnom odnosu će se baviti renoviranjem prostora ili adaptacijom doma. Neki Blizanci će započeti zajednički život ili razmišljati o potomstvu. Slobodni Blizanci su u ovom periodu skloni tajnim vezama i aferama, pa bi mogli da se nađu u takvoj situaciji. Moguće je da se radi o zauzetoj osobi ili nekome ko živi u drugom gradu ili zemlji, a nije isključeno i da vam se u život vrati stara ljubav. Moguće je da postoji nešto u prošlosti što niste raščistili.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu vam je neophodan sporiji bioritam. Mogući su problemi sa stomakom, mučnina i povraćanje.

SAVET: Ignorišite nebitne ljude i komentare, budite svoji i jednostavni.

Shutterstock

 

Rak - Oprezno u komunikaciji

POSAO: Dragi Rakovi, ovo je nedelja u kojoj ćete imati dosta posla na praktičnom planu, kao i na relaciji s drugim ljudima, pa mnogi partnerski odnosi mogu biti dovedeni u pitanje. Na početku nedelje možete doći u situaciju da preuzmete na sebe previše obaveza u želji da pomognete bliskim saradnicima ili prijateljima, a onda možda nećete biti u objektivnoj mogućnosti da sve što ste preuzeli na sebe završite. Sredinom nedelje vaš vizionarski pristup stvarima može vam umnogome pomoći da izađete iz situacije koja vas već duže vreme tišti, ali nemojte da očekujete da na tom putu neće biti prepreka. Mogući su čak i verbalni napadi, ali ako možete da se savladate, najbolja opcija za vas je da budete suzdržani i distancirani, te da ne dozvolite da budete uvučeni u raspravu i da se bilo kome pravdate. Neće biti lako, ali upravo nereagovanje vas može spasti iz situacija u koje drugi žele da vas stave po svaku cenu. Krajem nedelje imaćete još jedan izazov ove vrste, ali ovoga puta će postavka cele situacije biti malo drugačija. Nikako se ne snalazite u  nekoj vrsti partnerskog odnosa koji bi mogao da vas povredi ili razočara do te mere da želite da izađete iz njega. Ovo je vreme kada neproduktivna partnerstva koja vam uzimaju energiju i snagu jednostavno treba okončati. Druga polovina nedelje je bolja za praktičnu realizaciju, s tim da u nedelju možete dobiti neočekivanu vest preko prijatelja. Pokušajte da ne reagujete naglo i da ne verbalizujete sve što pomislite. Na finansijskom planu budite veoma oprezni kada je u pitanju trošenje novca, pošto vas svaka nesmotrenost može skupo koštati.
 
LJUBAV: Kada je u pitanju vaš emotivni život, Rakovi koji su u braku ili vezi imaju potrebu za većim razumevanjem od partnera, kao i za pomoći na praktičnom planu, koja vam u ovom trenutku najviše znači. U pojedinim trenucima imate osećaj da doživljavate blokadu i tada je potrebno da partner preuzme kormilo. Tokom ovog perioda imate izražen osećaj sopstvene vrednosti i potrebno vam je da se partner ponaša u skladu s tim. Rakovi koji su trenutno slobodni imaju određene sumnje u pogledu naklonosti osobe do koje im je stalo. Preispitujete se i pokušavate što bolje da proniknete u njene motive i ličnost umesto da se prepustite i prihvatite rizik.
 
ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu ugrožena su pluća i disajni organi.
 
SAVET: Klonite se zamke ulaska u raspravu i nadmetanje.

Shutterstock

 

Lav - Spremni i organizovani

POSAO: Dragi Lavovi, ovo je nedelja u kojoj ćete biti dosta okrenuti sebi i ciljevima, kao i karijeri, koja vam je trenutno na prvom mestu. Na početku nedelje možete imati previsoka očekivanja od sebe i postaviti dosta visoke standarde u postizanju nekog poslovnog cilja. Ubrzo ćete uvideti da vam je potrebna pomoć nekog autoriteta, koji će vas rado podržati, ali u tajnosti. Sredinom nedelje dosta iscrpljujuća situacija na poslu, koja vas prosto tera da razmislite o tome kako dalje, ali i da preispitate neke svoje greške iz prošlosti, koje se sporadično ponavljaju. Prelaskom Sunca u vaš znak na samom kraju nedelje dolazi do rasterećenja i mnogo bolje organizacije s vaše strane. Bez obzira na količinu posla koji je potrebno obaviti, bićete savršeno spremni za svaku situaciju i znaćete kako da odgovorite poslovnim izazovima koji ne prestaju tokom cele nedelje. Jedan takav događaj, koji vas očekuje na kraju nedelje, a tiče se neke krupne promene na polju karijere, neće vas izbaciti iz takta, ali će vas naterati da brže razmišljate i delujete. Za vas je prethodni period bio prilično buran, pa ste već naučili da brže reagujete na promene iako ih ne volite, pa sada nekako probleme rešavate rutinski. Na finansijskom planu novac vam dolazi u skladu s očekivanjima, pa će prihodi ići po planu. Ono na šta treba da obratite pažnju jeste sredina nedelje, koja je izuzetno nepovoljna za zaduživanje, bilo da pozajmljujete od drugoga ili ste vi osoba koja daje drugome novac. Ako možete, probajte da izbegnete da se nađete u nekoj od ovih uloga pošto će nastati problem s vraćanjem novca datog ili uzetog u ovom periodu. Ako imate dug, vratite ga sada.

LJUBAV: Kada je u pitanju vaš emotivni život, Lavovi koji su u braku ili vezi u prvoj polovini nedelje na suptilan način pokazuju potrebu za pažnjom i ljubavlju, dok u drugoj polovini nedelje izričito zahtevaju ono što nisu dobili, a smatraju da im pripada. Ako se partner sada ogluši o vaše potrebe, nećete se mnogo suzdržavati da iskažete nezadovoljstvo, pa će mu brzo biti jasno gde je pogrešio. Deca će vam biti u fokusu u narednom periodu i dešavanja vezana za njih. Lavovi koji su trenutno slobodni pleniće pažnju izgledom i životnom energijom, koja će magnetski delovati na ljude. Mnogi će želeti da budu u vašem društvu i da vam privuku bar jedan pogled. Vi, s druge strane, imate druge prioritete, ko da sutra ne postoji, pa slabo i primećujete prilike koje vam se nude.

ZDRAVLJE: Zdravlje je dobro.

SAVET: Iskoristite prilike koje vam se ukazuju.

Shutterstock

 

Devica - Unutrašnja previranja

POSAO: Drage Device, ovo je nedelja u kojoj će fokus biti na partnerstvima i preispitivanju vaše uloge u njima, ali i vaših istinskih potreba koje nisu u saglasnosti s ciljevima za kojima jurite. Početak nedelje donosi vam vesti koje će vas naterati da razmislite o tome šta zapravo nije u redu s vašim uverenjima i da se povučete duboko u sebe da biste mogli da čujete misli. Sredinom nedelje bićete spremni da hrabro sprovedete sve novine koje želite da vidite u svom životu, a imate mogućnost za njihovu realizaciju. To se neće svideti ljudima s kojima se nalazite u nekoj vrsti partnerskog odnosa, ali ćete biti odlučni u realizaciji i nećete im dozvoliti da vas ograničavaju. Pokazaćete veliku dozu kreativnosti u rešavanju novonastalih situacija koje će biti potpuno nove, kako za vas tako i za vaše okruženje. Na samom kraju nedelje potreba za povlačenjem bez obzira na okolnosti u kojima se nalazite. Želite da se distancirate od gužve u kojoj se nalazite i posvetite se svojim potrebama i željama. Budite oprezni s vestima koje vam stižu iz inostranstva i trudite se da ne reagujete na prvu loptu. Želja za slobodom može u vama izazvati reakcije koje će biti previše burne u odnosu na povod koji će ih izazvati. Na finansijskom planu imate osećaj da čim pomislite na novac, on stigne do vas iz nekog neočekivanog izvora. Vaš jedini problem u ovom trenutku mogao bi da bude nedostatak vremena da trošite, što može izazvati frustraciju. Ipak, uskoro će vam biti drago što ste uspeli da sačuvate sve što ste zaradili i što se niste poveli za impulsom potrošnje.

LJUBAV: Kada je u pitanju vaš emotivni život, Device koje su u braku ili vezi imaće sredinom nedelje krizu u odnosu s partnerom. Iz nekog razloga osećate partnerovo ponašanje kao ograničavajuće i to kod vas izaziva bes, dok partner, s druge strane, odbija da odustane od svog ponašanja. Možda je bolje da ne reagujete impulsivno, već da konačnu odluku odložite za blisku budućnost, kada ćete biti u stanju da razmišljate bez afekta. Device koje su trenutno slobodne mogu sredinom nedelje da očekuju dešavanja na emotivnom planu, koji je za sada prilično platonskog karaktera. Iznenadni susret može vas baciti u zanos i stvoriti ili pojačati doživljaj zaljubljenosti. Ipak, prepreke su nezaobilazne u ovom periodu, pa će neki zbog toga odustati, dok će kod nekih upravo ta nemogućnost realizacije pojačati osećanja. U svakom slučaju, leto pred vama nije nimalo lako u emotivnom smislu.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu možete imati problema s glavoboljom i stomakom.

SAVET: Budite manje nesigurni.

Shutterstock

 

Vaga - Izazovi na poslu i iskušenja u ljubavi

POSAO: Vage duboko veruju u neki projekat, posao ili ideju i spremne su da se žrtvuju da bi to ostvarile. Moguće je da na prvu loptu to neće biti prepoznato, ali ako budete uporni i, pre svega, strpljivi, rezultati će biti zaista fenomenalni, ali ne treba ništa da očekujete pre septembra. U narednih mesec dana možete imati neke izazove, a može vam se i činiti da vam neki ljudi rade iza leđa. Bićete na oprezu i nećete se osećati sigurno, ali treba da znate da se ništa ne dešava bez razloga. Nemojte se isticati niti izlaziti u prvi plan, već sačekajte da sve sazri. U isto vreme, možete prolaziti kroz razna duševna stanja, gubitak samopouzdanja, osećaj nelagode, zbunjenosti... Nemojte se uspaničiti ako se pojavi neka prepreka jer je to samo test i potrebno je da nađete rešenje. Neki bi mogli imati manji prag tolerancije i prekinuti saradnju, pa su mogući i otkazi, naročito oko 20. jula. Nemojte da dozvolite da vas nadvlada ego, trudite se da budete fokusirani i sistematični. Neko od prijatelja bi mogao da vam bude od velike pomoći, pa poslušajte njegove savete. Neke Vage bi mogle da se posvete nekretninama, da ih izdaju ili prodaju da bi kasnije imale benefite. Moguća su i dodatna ulaganja ili podizanje kredita.

LJUBAV: Vage koje su vezi ili braku mogle bi imati nesuglasice oko nekih apstraktnih stvari, pa bi svaka sitnica mogla da bude inicijalna kapisla. Najbolje bi bilo da ne ulazite u rasprave niti da sada donosite radikalne odluke. Možete biti nervozni, džangrizavi i reći nešto što ne mislite. Pustite stvari da se odvijaju svojim tokom i ne reagujte ako mislite da možete nešto bolje da uradite. Slobodne Vage bi mogle biti tajno zaljubljene u osobu koju viđaju svakodnevno. Radi se o nekome s posla ili o prijatelju, ali je moguće i da postoji neka barijera da se veza ostvari. Nemojte praviti pritisak i pustite da ta osoba sama primeti da između vas postoji neka hemija.

ZDARVLJE: Na zdravstvenom planu najviše problema možete imati sa stresom i nervozom, a deo tela koji bi mogao najviše da trpi je stomak. Moguće su povrede stopala.

SAVET: Nemojte biti brzopleti i ne pružajte otpor kada za to nema potrebe.

Shutterstock

 

Škorpija - Intenzivni i energični

POSAO: Škorpije ove nedelje mogu imati važne poslovne razgovore, znaju šta žele da postignu, a način na koji to prezentuju ostaviće mnoge bez daha. Imate potencijala za nove poslovne poduhvate koje možda do sada niste radili, ali u isto vreme možete biti nestrpljivi. U narednih mesec dana može doći i do prekida saradnje s prijateljima, a moguće su i razmirice ili sukob interesa. Napravite neke mere predostrožnosti i dobro promislite pre nego što nešto sprovedete u delo. Pazite da nešto ne zakomplikujete i dovedete neke ljude u zabludu i sumnju. Ovo nije dobar period da po svaku cenu napredujete i pomerate granice jer je potrebno bolje vreme i zrelije okolnosti. Možda je najbolje da pustite da se sve odvija samo od sebe i bez mnogo pritiska. Naročito budite obazrivi oko 20. jula, kada vam se može učiniti da neke ideje ili poslovi neće ugledati svetlost dana, a to vas može naljutiti. Shvatite ovaj period kao test za sve ono što vas očekuje na jesen, a do tada probajte da se odmorite i skupljate informacije. Ako se bavite kreativnim zanimanjem ili nekom vrstom umetnosti, može doći do gubitka posla ili prekida saradnje, ali se zapitajte da li vam je taj posao uopšte i bio potreban. U isto vreme postoje i naznake neke nove saradnje i partnerstva. Intuitivni ste, pa ćete odlično znati šta da odaberete.

LJUBAV: Na emotivnom planu zauzete Škorpije su veoma jake i dominantne i često mogu biti napadne i naporne za osobe koje se nalaze pored njih. Pokažite partneru da razumete njegove potrebe i da ste mu podrška i ne insistirajte da partner prihvati nešto samo zato što to vama znači. Dajte vremena i prostora da se osoba pored vas razvija i budite ravnopravni. Moguće je da će vas partner iznervirati jer je nešto zaboravio, a može doći i do nesuglasica oko dece. Slobodne Škorpije gaje simpatije prema osobi iz poslovnog okruženja i žele da je osvoje po svaku cenu. Veoma ste šarmantni i sigurno privlačite pažnju, ali imajte na umu da je ta osoba stidljiva i možda se oseća neprijatno pod vašim pritiskom. Nemojte biti nagli i odsečni jer biste mogli da povredite tu osobu iako vam to nije bila namera.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu nećete imati većih problema, ali možete imati smetnji s cirkulacijom i krvotokom. Moguće su povrede butina ili potkolenice.

SAVET: Budite spontani. 

Shutterstock

 

Strelac - Iznenadne situacije

POSAO: Strelčevi će ove nedelje imati veoma važnu ulogu u interakciji između drugih ljudi. Moći ćete da napravite balans i reagujete blagovremeno. Osećate se veoma dobro i pozitivno i iz drugih ljudi ćete moći da izvučete najbolje, a vi ćete mnogima biti autoritet, bez obzira na to da li ste im nadređeni ili kolega. Ovo je period kada ćete biti veoma stabilni i sigurni u poslu, inteligentni i znati šta je bitno i važno da kažete. Mnogi Strelčevi bi tokom jula mogli biti unapređeni ili dobiti naznake za neke nove poslove ili pozicije. U toku ovog perioda možete imati krizu da li to što radite ima smisla i dubinskog značaja, pa ako je odgovor odričan, mogli biste potražiti drugi posao ili potpuno promeniti zanimanje. Prazan hod je neminovan u tom slučaju, pa ćete morati da sačekate oktobar. Potreban je proces, ali i strpljenje. Neki Strelčevi bi mogli da odu na odmor ili putovanje u mesto u kom su već bili, a koje im budi posebne uspomene. Nije isključeno da ćete spojiti posao i uživanje i raditi s nekog lepšeg mesta. Na finansijskom planu situacija je trenutno stabilna i nepromenjena. Da biste dobili vidljive rezultate, moraćete da sačekate jesen.

LJUBAV: Na emotivnom planu mnogo toga se menja unutar vas, pa ćete odlučiti da neke stvari prećutite i ne iznesete partneru. Znate da nećete dobiti ono što ste tražili, pa ćete se, na neki način, povući. Bilo bi dobro da se ne povučete u potpunosti i nađete momenat kada treba da budete iskreni i otvoreni. Moguće je da ćete se više fokusirati na posao, pa bi partner mogao da vas optuži da ste isuviše hladni i distancirani. Zato je važno da ipak napravite balans i nešto kažete da ne bi situacija kulminirala 20. jula. Slobodni Strelčevi bi mogli srodnu dušu da pronađu u poslovnom okruženju, naročito kada se radi o ženskim pripadnicima ovog znaka, dok bi neki koji su na putu mogli da sretnu osobu iz prošlosti.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu mogući su upalni procesi, problemi sa želucem i kožom. Nisu isključeni ni problemi s leđima, nedostatak snage i pad imuniteta. Ne prihvatajte ono što ne možete da iznesete.

SAVET: Sklonite se od svega što vam stvara nelagodu i nervozu.

Shutterstock

 

Jarac - Period transformacije

POSAO: Dragi Jarčevi, ovo je nedelja u kojoj ćete biti fokusirani na ispravljanje nekih situacija iz prošlosti, kao i na ljubavni život. Početak nedelje obeležiće potreba da se izrazite na malo drugačiji način, pa to može da izazove čuđenje u okruženju. Sredinom nedelje na poslovnom planu imaćete priliku da na suptilan način dobijete kroz pregovore tačno ono što ste zamislili i što smatrate da vam je potrebno da biste napredovali. Povedite računa da vas neistomišljenici ne uvuku u nepotrebne rasprave koje će vas samo odvući od ciljeva, pri čemu ćete izgubiti dragoceno vreme i energiju. Krajem nedelje bićete u situaciji da zbog partnerstva odustanete od nekih želja i svoje motive moraćete da prilagodite zajedničkim ciljevima. Na samom kraju nedelje biće vam važno da neke događaje iz prošlosti ispravite da ne biste morali ponovo da prolazite kroz iste situacije i da možete da nastavite na malo drugačiji način od uobičajenog. Bićete veoma fokusirani na unutrašnju stranu, ali i svesni transformativne moći koju posedujete u ovom trenutku. Potrebno je samo da brzo i bez mnogo razmišljanja i predomišljanja reagujete kada shvatite koje promene su neophodne i dobrodošle. Na finansijskom planu novac vam dolazi preko partnerskih poslova, ali budite oprezni kada je reč o troškovima i rizičnim finansijskim transakcijama. Možete izgubiti mnogo novca, pa je bolje da tokom ovog perioda ne rizikujete.

LJUBAV: Kada je u pitanju emotivni život, Jarčevi koji su u braku ili vezi mogu biti pomalo začuđeni partnerovim ponašanjem, koje će izlaziti iz okvira uobičajenog. To vas na trenutke može izbaciti iz takta, ali ubrzo ćete shvatiti da i partner prolazi kroz određenu životnu fazu koja zahteva strpljenje i razumevanje. Jarčevi koji su trenutno slobodni imaće mnogo dešavanja na emotivnom planu. Ženama se može krajem nedelje pojaviti značajna osoba iz prošlosti koja će ponovo hteti da postane deo njihovog života. I pored toga, slobodnim Jarčevima predstoji mnogo susreta s osobama čije se energije razlikuju i koje im nude zanimljive avanture.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu obratite pažnju na bubrege i trudite se da u svemu držite balans.

SAVET: Nemojte biti tako strogi prema sebi

Shutterstock

 

Vodolija - Izazovi

POSAO: Drage Vodolije, ovo je izazovna nedelja, u kojoj će vaše strpljenje biti testirano na više načina. Početak nedelje donosi najveće izazove Vodolijama koje se bave privatnim poslom, pa može doći do iznenadne prilike za povećanje obima posla, a to vam može stvoriti neplaniranu gužvu i odlaganja. Nije dobar period za potpisivanje ugovora pošto kasnije može doći do određenih komplikacija. Sredinom nedelje stvara se povoljnija klima za realizaciju poslova koje ste stavili na čekanje, ali dobro proverite sve činjenice pošto lako možete doći u zabludu ili prevideti nešto što je važno. Udubite se u sve što radite i izbegavajte površnost, a prepreke koje dolaze u vidu raznih ograničavajućih okolnosti nemojte rušiti silom već sačekajte povoljniji trenutak. U suprotnom možete se izložiti prevelikoj količini stresa, koja vam neće doneti ništa dobro. Krajem nedelje, kada sunce uđe u znak Lava, mnogo toga će se razjasniti i dobićete priliku da stvari uradite onako kako ste zamislili. Javnost vam postaje naklonjenija, pa ćete dobiti potrebnu pomoć u vidu korisnih saveta i konsultacija koje će vam dosta značiti. S druge strane, možete osetiti pojačanu nervozu i rastrzanost, što se može odraziti i na vaš odnos prema drugim ljudima. Na finansijskom planu sredinom nedelje je moguć priliv novca od svakodnevnog posla, ali su izvesni i troškovi i mogući gubici kroz partnerske odnose. Budite pažljivi s troškovima na koje možete da utičete.

LJUBAV: Kada je u pitanju vaš emotivni život, Vodolije koje su u braku ili vezi mogu da očekuju neslaganja i trzavice u domu, pa je najbolje da tokom ovog perioda što manje vremena provodite u kući. Osećate pojačanu napetost, pa to prenosite na partnera i ukućane, te gledajte da se kontrolišite koliko je to moguće. Vodolije koje su trenutno slobodne imaju potrebu da zadrže slobodu i preispitaju neka osećanja u samoći. Ako ne znate u kom pravcu da krenete tokom ovog perioda, najbolje je da ne eksperimentišete mnogo, već da pokušate da postignete ravnotežu u emotivnom životu. Samoća može biti lekovita i potrebna da biste došli do nekih odgovora.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu poželjno je da se sredinom nedelje ne uzbuđujete previše i smanjite količinu stresa.

SAVET: Primirite se i vodite računa o zdravlju.

Shutterstock

 

Ribe - Dobri rezultati

POSAO: Drage Ribe, ovo je nedelja u kojoj će biti iznenadnih putovanja, učenja novih stvari i izazova na polju komunikacije. Početak nedelje može vam doneti šansu za neplanirano putovanje, koje može biti edukativnog karaktera i na kom imate priliku da usavršite neke praktične veštine. Možete dobiti ponudu za zaključenje ugovora koji će vam doneti nove poslovne mogućnosti i profesionalnu ekspanziju. Sredinom nedelje niz povoljnih okolnosti i osećaj ispunjenosti pomoći će vam da ostvarite jedan važan cilj, o kom niste pričali dosad, ali ste se potajno nadali da ćete ga ispuniti. Nemojte da dozvolite da vas neka lična ograničenja i nametnuti osećaj dužnosti onemoguće u postizanju važnih ciljeva, već ih iskoristite za lični rast i samoosnaženje. Kraj nedelje donosi vam pojačanu kreativnost, koja će najviše doći do izražaja kroz nove projekte i timski rad, gde imate odlučujuću ulogu. Širite dobru atmosferu i originalne ideje koje vaši saradnici dalje razrađuju i dolazite do zaokružene celine koja ima određenu inovativnu vrednost. Ulaskom Sunca u znak Lava dolazite u situaciju da se pojačava vaše delovanje na planu svakodnevnih obaveza, a poslovnu organizaciju podižete na viši nivo. Mogući su verbalni konflikti na poslu zbog međusobnog nerazumevanja, ali se držite po strani u situacijama kada ne možete da pomognete. Na finansijskom planu novac vam dolazi kroz redovne poslovne aktivnosti, a možete da očekujete i isplate koje su iz nekog razloga kasnile.

LJUBAV: Kada je u pitanju vaš emotivni život, Ribe koje su u braku ili vezi imaju jak osećaj povezanosti s partnerom, ali se, iz nekih razloga, mogu osetiti kao da su im nametnuta određena ograničenja. Ukoliko se i vi prema partneru ponašate na ograničavajući način, očekujte da vam se otvoreno suprotstavi. Slobodni pripadnici znaka mogu osetiti veliku zaljubljenost u osobu na koju misle već duže vreme, a koja je u njihov život ušla iznenada. Trenutno postoje određene prepreke i neka vrsta distance između vas, a možda ste i okupirani nekim ličnim problemima. Međutim, nećete je lako zaboraviti i sačekaćete povoljnije okolnosti da preduzmete konkretne korake ka ostvarenju želje.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu krajem nedelje se pojačava vitalnost i dolazi do poboljašanja.

SAVET: Produktivni ste i postižete mnogo toga na svim poljima.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)