Horoskop

DO 11. JULA SVE SE MENJA ZA OVIH 6 ZNAKOVA HOROSKOPA: Merkur u Raku pokreće moć i snažne emocije koje će doneti drastične promene, budite obazrivi!

Period različitih raspoloženja i drugačije energije biće najočigledniji kod pojedinih pripadnika Zodijaka.

29.06.2023 09:00

DO 11. JULA SVE SE MENJA ZA OVIH 6 ZNAKOVA HOROSKOPA: Merkur u Raku pokreće moć i snažne emocije koje će doneti drastične promene, budite obazrivi!
shutterstock.com

Tranzit Merkur u Raku počeo je 26. juna 2023. i traje do 11. jula 2023. Vodeni znaci mogu da dožive mnogo više uzbuđenja i romantike pod uticajem ovog tranzita. Merkur u Raku donosi inspiraciju i kreativnost, a sa Saturnom koji čini aspekt, svi horoskopski znaci mogu da urade stvari mnogo efikasnije. Ovaj tranzit poznat je i kao onaj koji će doneti bujicu emocija, pa je savet da se svaki put razmisli pre nego što se krene u realizaciju nečega. Ulaskom Merkura u znak Raka teško je razdvojiti srce i razum. Energija Raka nije previše racionalana. Da li je to dobro ili nije, sve zavisi od karaktera svakog pojedinca. Onaj ko je već navikao da bude racionalan njemu možda ova energija i nije baš dobrodošla.

Merkur u Raku je stidljiv, odan, zaštitnički nastrojen, osetljiv, emotivan, istrajan, koristan, nudi podršku, ali može biti i promenljivog raspoloženja, pasivan, sa željom da impresionira. Ovo tako čini sve znake manje ili više osetljivim, nesigurnim i intuitivnim. Ma koliko to delovalo čudno, moglo bi se desiti da se rasplačete za svaku sitnicu. Takođe ljudi koji ne žive u rodnom mestu mogu da značajnije osete nostalgiju za domom i porodicom

Srećna Republika otrkiva i na koje to znake horoskopa ovaj tranzit ima najvećeg uticaja.

shutterstock.com

Sledi tranzit merkura u Raku

Ovan

Biće novih lekcija sa ovim Merkurovim tranzitom u vezi sa tim koliko cenite sebe i koliko razumete kako to da primenite u potencijalnim odnosima. Tokom ove sezone, ciljate visoko fokusirajući se na karijeru i pravite neophodne promene kako biste imali više energije oko sebe. Merkur vam daje kreativnu energiju kako biste ideje učvrstili. Imate Sunce u istom znaku koje otvara vrata za više ličnog rasta, jer ćete kod kuće otkrivati dodatne "delove slagalice" kojima ćete ojačati sebe. Ovo vam omogućava da nastavite da se fokusirate na ono što vam donosi radost i harmoniju, dok vas Mars i Venera teraju da otvorite svoj um i srce.

Rak

Merkur će se spojiti sa Suncem, omogućavajući vam da lako istražite i naučite nove stvari. Pošto se ova energija dešava u vašoj prvoj kući, vi ćete se istaći i zalagati se za svoja uverenja. Može se osećati kao da ste korak ispred i da strpljivo planirate i čekate. Možda ste sada previše hrabri i iskreni, pa razmislite pre nego što reagujete, da biste održali mir sa drugima. Ovo je vaš idealan period koji vas navodi da razmišljate o svojoj sudbini, a Merkur vam pomaže da napravite planove i put kojim želite da idete. Imate prednost usredsređenosti i odlučnosti, zbog čega se osećate prilično nezaustavljivo. Vi ste tu da vodite i prihvatite sve izazove. Sa Suncem i Mesecom u konjunkciji, osećate se mnogo spremnije za ono što vam predstoji.

shutterstock.com

Dočekajte promene spremni!

Vaga

Učite da postanete nezavisniji na pozicijama koje zahtevaju od vas da ih vodite. Srećom, kao znak kojim vlada Venera, znate kako da privučete ljude na svoju stranu, tako da već imate prednost. Merkur želi da verujete sebi i svojim sposobnostima. Videćete kako se vaše komunikacijske veštine transformišu ovim tranzitom, dajući vam alate potrebne da obavite stvari i da budete u dobrim odnosima sa mnogim kolegama na poslu. Ova sezona vam nudi obilje prilika za unutrašnju snagu i samoosnaživanje. Ovde ste da "razbijete vrata i pobedite". Blistaćete sve dok verujete u sebe.

Škorpija

Mnogo je romantične energije povezano sa ovim tranzitom. Više prihvatate promene u trenutnim ljubavnim odnosima jer razumete da će vas to samo podstaći da budete bolji, jači i usklađeniji sa svojim ciljevima. Ove sezone izlazite iz svoje ljušture, a Merkur želi da imate taj osećaj moći i hrabrosti za trijumf. Ovde je takođe povezano mnogo unutrašnjeg rasta, jer ste spremni da date sve od sebe. Nove filozofije i druge teme počinju da vas zanimaju i mogu vam pomoći da budete usklađeniji sa svojom svrhom. Merkur će služiti kao podsetnik da idete za onim što želite neposredno pre početka sezone Lava.

Jarac

Ovo je ključni tranzit koji će promeniti način na koji gledate na odnose, ali što je još važnije, možda ćete doživeti neke duboke transformacije sa Plutonom nazad u vašem znaku. Ove sezone stvari mogu biti mnogo intenzivnije zbog pozicijama koje se dešavaju na vašem ascendentu, gurajući vas da samo malo razmislite pre svake reakije. Ipak, znate da možete da se nosite sa ovim promenama, pošto se retrogradni periodi odnose na preradu tema sa kojima ste se ranije susreli. Tokom ovog perioda postoji više veza sa porodicom i prijateljima. Ovi tranziti su tu da vam pomognu da uspostavite dublji odnos sa sobom i zajednicom.

Shutterstock

Ne dajte da vas tranzit uhvati nespremne

Ribe

Vodeni znaci čekaju poslasticu tokom ovog tranzita. Merkur donosi razigranu i inspirativnu energiju koja pokreće vašu maštu, omogućavajući vam da se fokusirate na planove i kreativne projekte koji stimulišu vašu kreativnu stranu. Nalazite se u poziciji da upoznajete nove ljude, saznate više o sebi i pronalazite više ljubavi u poslu koji radite. Ako imate hobi, ovaj Merkurov tranzit će vas naterati da se ponovo zaljubite u njega, jer ćete biti inspirisani. Ljubav takođe može biti razigrana i možete očekivati da ćete upoznati nove ljude ako ste slobodni. Onima u romantičnim vezama možete uneti romantičnu energiju u svoje partnerstvo, omogućavajući vašoj ljubavi da slobodno cveta.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)