Horoskop

NAREDNE NEDELJE ISPLIVAĆE TAJNE I ESKALIRATI SUKOBI: Devicama će se javiti osoba iz prošlosti, Jarčevima stiže novac, a Ribama se savetuje oprez na radnom mestu!

Pogledajte šta su vam zvezde pripremile u najdetaljnijem nedeljnom horoskopu samo na Srećnoj Republici.

14.05.2023 18:01

NAREDNE NEDELJE ISPLIVAĆE TAJNE I ESKALIRATI SUKOBI: Devicama će se javiti osoba iz prošlosti, Jarčevima stiže novac, a Ribama se savetuje oprez na radnom mestu!
shutterstock.com

Nedelja pred dama donosi neka nova iskustva, velike promene i nagle skokove u svim životnim oblastima. Nekim znacima horoskopa ona će uneti nemir u postojeću idilu dok će drugima otvoriti nove vidike. U svakom slučaju, brojni izazovi su pred nama.

Srećna Republika donosi vam najdetaljniji nedeljni horoskop za period od 15. do 22. maja 2023. godine.

Foto: Shutterstock

 

Ovan - U startnoj poziciji

POSAO: Ovnovi će biti u situaciji da razmišljaju o dugoročnim planovima kada je posao u pitanju. Tražićete neko novo rešenje, ali će se u isto vreme planovi dosta menjati, zato nemojte ništa garantovati i obećavati ono za šta niste sigurni. Ni vama neće mnoge stvari biti jasne, pa nemojte da dozvoliti da ne obavestite druge ljude, saradnike ili poslovne partnere o svim promenama koje se budu dešavale jer bi u tom slučaju mogli biti odgovorni za neke greške ili pogrešne poteze. S druge strane, moraćete neke stvari da progutate i sačekate svojih pet minuta. U redu je da pokažete stav i da ste prisutni, ali se potrudite da ne reagujete burno i impulsivno. Moguće je da ćete iznenaditi neke ljude jer su mislili da niste u toku, ali ćete u isto vreme pokazati da sve pratite i da ste i te kako uključeni u sva dešavanja. U sredu budite obazrivi jer može doći do borbe oko toga ko je odgovoran za neke nadležnosti ili poslove. Mnogo toga će se promeniti u vama i osećaćete se daleko bolje nego u prethodnom periodu, želećete da prihvatite neku ulogu i odgovornost, ali je isto važno da sve bude u granicama rizika i da ne preterujete. Mnogi Ovnovi bi u ovom periodu mogli da razmišljaju o privatnom poslu i prave planove za realizaciju. Krajem nedelje ćete se prilično aktivirati i dobiti poseban elan i motiv, a sve u cilju stabilizacije i prosperiteta na materijalnom planu.

LJUBAV: Na emotivnom planu situacija će biti mnogo bolja i stabilnija. Porodica će vam biti u fokusu, a vi ćete biti jedno drugom podrška za sve novine koje vas uskoro očekuju i koje planirate. Odnosi će biti dosta harmoničniji i nežniji, a odjednom ćete se i mnogo bolje razumeti. Jedino vas može izitirati ako vas bude partner optužio za neke stvari koje nisu istinite ili vidljive na prvi pogled. Moguće je i sređivanje i renoviranje doma ili bašte. Slobodni Ovnovi će biti dosta nežniji i emotivniji ovih dana, pa će imati potrebu da se stabilizuju i pronađu osobu za ozbiljnu vezu. Pažnju bi mogla da vam privuče osoba koja ne živi u ovoj zemlji ili je na neki drugi način nedostupna. Može se raditi o nekome ko je veoma kreativan i umetnički nastrojen.

ZDRAVLJE: Prethodni period vam je iscrpeo dosta energije, pa nije isključen pad imuniteta. Moguća je blaga depresija i letargija. Čuvajte grlo.

SAVET: Budite uvek prisebni i racionalni

 

Foto: Shutterstock

 

Bik - Veliki potencijal


POSAO: Dragi Bikovi, ovo je vaš mesec, ali i godina, kada možete mnogo toga da uradite i poboljšate svakodnevicu, naročito kada se radi o materijalnoj i finansijskoj situaciji. Ništa se neće dogoditi naglo i odjednom, ali ćete se polako prilagođavati novoj energiji, koja vama izuzetno prija. Mnoge stvari će se same od sebe nametnuti, dobićete neka nova iskustva, nagle uvide i sazrevanje, što će vam pomoći da dobijete snagu i razumete planove koje univerzum ima za vas. Otvaraju vam se neke alternative i mogućnosti koje ćete bolje shvatiti. Mnogo toga novog ćete saznati, što će vam promeniti poglede i doneti novo razmišljanje. Adaptiraćete se na nove okolnosti, ali i snažne i jake promene. Bićete iznenađeni reakcijom nekih ljudi, pa možete imati neke neprijatnosti ili nerazumevanje na poslu, što će prilično snažno delovati na vas. Pokušajte da budete smireni i da na miran način razrešite problem. Komunikacija će igrati važnu ulogu, pa se trudite da uvek budete u balansu. Osetićete da možete lakše da funkcionišete i da vam je mentalni momenat bolji, ali ne dozvolite da vas povuku neki događaji da uradite neke stvari naglo. Emotivnije ćete prilaziti stvarima na poslu, pa je bitno da prepoznate kada vas neke emocije vuku na neki nepoznati teren.

LJUBAV: Na emotivnom planu mnogi Bikovi bi mogli da vide kako da reše neke stvari kod partnera i u njihovom odnosu, ali način na koji to budu radili može biti pogrešan, pa ako vas partner ne razume, možda je ipak do vas. Ima momenata kada ćete zablistati i usrećiti najbliže članove, samo vodite računa da sve to ne pokvarite. Ove nedelje osetićete ozbiljne promene kod sebe i drugačije emocije. Slobodni Bikovi bi ljubav mogli da pronađu na kraćem putu ili preko bliskih ljudi. Biće to ljubav na prvi pogled, a osoba koja vam se bude dopala neko je ko će vam odgovarati i parirati u svemu. Imaćete dobru komunikaciju i razumeti se i samo pogledom.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu možete imati problema s psihom, glavom i krvnim pritiskom. Možete biti uznemireni, nestrpljivi i brzopleti. Povedite računa o ishrani.

SAVET: Vodite računa šta i kome pričate

 

Foto: Shutterstock

 

Blizanci - Polako i taktično

POSAO: Blizanci bi ove nedelje trebalo da otvore četvore oči i dobro provere sve što budu radili da ne bi došlo do nekih propusta i grešaka. Morate biti pribrani, a u isto vreme neke stvari mogu biti korisne jer su vas na neki način trgnule i pobudile. Moguće je da imate neka iracionalna očekivanja, pa će vam i to biti jasno ovih dana. Postoje momenti ili tajne informacije koje bi mogle da isplivaju i to će biti mnogo značajno za vas, ali ne rizikujte da ih otkrijete da vas neko drugi ne bi pretekao ili vam, na neki drugi način, naudio. Važno je da ne prenaglite i sve informacije dobro proverite i budete sigurni da li nose pravu vrednost. U svakom slučaju, izlazite iz neke dileme i sumnje i potrebno je još malo da sačekate. Još vam nije sve dovoljno jasno, ali ste svesni da vam je intuicija dosta naglašena i da na nju treba da se oslonite. U petak 19. maja moguće su naznake svega onoga što vam sledi, a od 20. maja ćete biti iznenađeni koliko se sve naglo menja i koliko je sve intenzivnije i brže. Osetićete se mnogo bolje i sigurnije, imaćete više samopouzdanja i elana za rad. Neki Blizanci imaju mogućnost kraćeg poslovnog putovanja, a neki će odlučiti da daju sebi malo oduška i posete rođake ili prijatelje. Finansijska situacija je stabilna, ali ćete biti skloni trošenju novca, naročito za kuću i stvari koje vam pričinjavaju zadovoljstvo, a mogući su i neki neplanirani gubici.

LJUBAV: Blizanci koji su u braku ili vezi, iako se ne osećaju baš najbolje, neće to pokazati pred partnerom i bliskim ljudima. Uspećete da izbalansirate i, na neki način, prikrijete unutrašnju borbu. Moguće je da ćete se nekome poveriti, ali imajte na umu da još niste sigurni u svoje planove na partnerskom planu, pa ih nemojte ni iznositi javno ove nedelje. Ako ne želite konflikt i problem, sačekajte sledeću nedelju, a moguće je i da ćete se predomisliti. Slobodni Blizanci mogu imati pojačana osećanja prema osobi koja je zauzeta. Još ćete želeti da sve ostane u tajnosti, ali će vam od kraja nedelje mnogo toga biti jasnije. Imaćete bolju sliku vašeg odnosa, a i onoga šta vi želite. Izlazite iz pasivnije pozicije i osećaćete se mnogo bolje.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu najviše problema imate u podsvesti i sa psihom. Nemojte previše da se brinete. Moguće su upale i infekcije.

SAVET: Ne pokrećite krupne stvari ove nedelje. Posmatrajte stvari sa strane

Foto: Shutterstock

 

Rak - Društveni i u pokretu

POSAO: Dragi Rakovi, ovo je nedelja u kojoj ćete raditi na novim projektima koji imaju veze s inostranstvom, putovaćete i bićete pretrpani obavezama, pa vam neće poći za rukom da se odmorite. Sam početak nedelje donosi vam neku vezu s inostranstvom i konačnu realizaciju posla koji ste duže vreme odlagali ili vam je na neobjašnjiv način izmicao. Ove nedelje će se aktivirati vaš socijalni život, kao i novi projekti na kojima ćete uglavnom raditi timski. Širi se vaša socijalna mreža i menjaju vam se društvene navike u pozitivnom smislu. Postajete društveniji, tolerantniji i više okrenuti zajednici. Konačno stiže i finansijska potvrda za vaš rad u proteklim godinama u vidu finansijskih plodova vaše karijere. Krajem nedelje povećava se obim posla i imate osećaj da ste na pokretnoj traci. Oni koji odu na put moraće dosta vremena da provode na telefonu, odgovaraju na mejlove i pričaju o poslu. Merkur kreće direktno i konačno osećate spremnost da nastavite tamo gde ste stali s novim poslovima. Sve više se okrećete saradnji s inostranstvom i poslovima koji ne zahtevaju vaše nužno prisustvo na jednom mestu, što može da odredi i model vašeg funkcionisanja u budućnosti. Na finansijskom planu možete da očekujete poboljšanje, koje vam donose isplate vezane za karijeru. Ove nedelje novac stiže počev od kraja nedelje, ali baš u tom intervalu pripazite i na troškove.
 
LJUBAV: Kada je u pitanju vaš emotivni život, Rakovi koji su u braku ili vezi osećaju se dobro u odnosu s partnerom i nemaju potrebu da na tom planu bilo šta menjaju. Imate svu potrebnu pažnju i ljubav, ali vas nekako tokom ovog perioda više okupira posao i planovi vezani za budućnost od intimnosti i vremena provedenog udvoje. Rakovi koji su trenutno slobodni sreću dosta zanimljivih osoba, a posebno interesantna poznanstva moguća su na putovanjima ili preko prijatelja. Imate dosta pažnje suprotnog pola, pa vam to prija i ispunjava vas dobrim raspoloženjem i vedrinom. Izgledate lepše nego inače i osećate se daleko bolje, pa vas to čini još privlačnijim. 

ZDRAVLJE: Kada je u pitanju vaše zdravlje, neke loše navike sada bi mogle da dođu na naplatu, naročito u pogledu preterivanja u jelu i piću.
 
SAVET: Okrenite se druženju i prijateljima, tamo leži ispunjenost

Foto: Shutterstock

 

Lav - Poslovni zenit

POSAO: Dragi Lavovi, ovo je nedelja u kojoj ćete osetiti promenu energije u odnosu na prethodni period, a najvažnija stvar koja vam je u fokusu jeste karijera. Promenom energije aktivira se vaše polje karijere i ova nedelja je početak uspešnog i plodonosnog perioda u kom možete da očekujete napredak i nagrade. Mnogi Lavovi će biti unapređeni ili će promenom posla zauzeti važniji položaj od dosadašnjeg. Kako i Merkur kreće direktno, a nalazi se u vašem polju karijere, sve što ste odlagali ili nije išlo kako ste zamislili sada konačno dolazi na svoje. Ukoliko se u prethodnom periodu na poslu odvijala borba za prevlast, sada će polako sve da se smiri i da dođe na svoje, a vi sigurno nećete biti oštećena strana. Završava se i period u kom ste se osećali energetski iscrpljeno i nedovoljno aktivno pošto ulazite u dinamičnu fazu. Nećete se povlačiti ni pred osobom ni pred situacijom, već ćete se do kraja boriti za ono što smatrate ispravnim. Povedite računa pred kraj nedelje da neka svađa ne eskalira u mnogo veći sukob i potrudite se da u određenom trenutku povučete kočnicu. Jedan novi projekat o kom pričate krajem nedelje može da vam donese značajne promene u poslovnom smislu. Na finansijskom planu ove nedelje nema većih promena, osim što možete ući u neke nejasne situacije kada su partnerski poslovi u pitanju. Očekuju vas troškovi kroz partnera ili partnerska ulaganja.
 
LJUBAV: Kada je u pitanju vaš emotivni život, Lavovi koji su u braku ili vezi imaju potrebu za povlačenjem pošto se trenutno ne snalaze najbolje u emotivnoj interakciji. Osetljiviji ste nego inače i najmanja prepirka može eskalirati u otvoren sukob, u kom ćete biti spremni da idete do kraja. Zato vam je draže da se uopšte ne upuštate u situacije za koje unapred znate da mogu biti incidentne. Lavovi koji su trenutno slobodni imaju tendenciju ka tajnom zaljubljivanju i platonskim vezama, a moguće je da u vaš život ponovo ušeta osoba iz prošlosti. Pomalo ste skloni idealizaciji, pa bi bilo dobro da se tokom ovog perioda zadržite u zoni maštarenja i želje, bez nekih konkretnih poteza.

ZDRAVLJE: Kada je u pitanju vaše zdravlje, ugrožena je glava, pa su moguće česte migrene, a čuvajte se i udaraca u tom predelu. 

SAVET: Usmerite se na posao i uživajte u uspehu, koji ste zaslužili dugotrajnim zalaganjem

Foto: Shutterstock

 

Devica - Poslovi sa inostranstvom

POSAO: Drage Device, ovo je nedelja u kojoj će najviše dešavanja biti na polju partnerskih odnosa, inostranstva i edukacije ili putovanja. Početak nedelje donosi vam izbalansiran odnos između lične akcije i potreba drugih ljudi s kojima ste u nekoj vrsti partnerskog odnosa. Povlačite poteze kao da intuitivno znate šta je potrebno da uradite da bi rezultat bio povoljan po sve učesnike određene situacije. Aktivira se vaše polje koje predstavlja inostranstvo, putovanja, učenje i lični rast, pa u tim oblastima možete da očekujete promene nabolje. U prvoj polovini nedelje stvari će se pokrenuti na jedan zanimljiv način, koji vas mnogo više dovodi u dodir s nekim višim filozofijama, a na konkretnom planu s inostranstvom i strancima. Predstoji vam značajna poslovna saradnja, pa i partnerstvo, koje može mnogo toga da promeni nabolje u vašem životu. Krajem nedelje bićete možda manje pažljivi i rasejani, ali ćete i u takvim okolnostima svakako držati konce u rukama. Takođe, možete da očekujete potvrde značajnih promena na poslu, koje ste dugo čekali. Kada su u pitanju vaše finansije, situacija je stabilna, a novac i zarada vam stižu od poslova koje radite sa saradnicima koji su vam ujedno i prijatelji. Krajem nedelje znatno poboljšanje finansijske situacije.

LJUBAV: Na emotivnom planu Device koje su u braku ili vezi mogu da budu zadovoljne pošto imaju jasno definisan odnos s partnerom, s tim da i dalje između vas stvari u mnogo čemu funkcionišu intuitivno i preko osećaja da nešto treba ili ne treba, bez obzira na objektivne činjenice. Ženama može da se javi neka osoba iz prošlosti, koja im je bila važna. Device koje su trenutno slobodne i dalje plutaju u nekim nejasnim odnosima, ali polako shvataju da je ono što im treba i što zaista žele jasan i definisan odnos, praćen posvećenošću. Žene mogu lako doći u situaciju da započnu tajnu vezu, koja će im veoma prijati, ali koja može negativno uticati na vaše svakodnevno funkcionisanje, koje vam je važno da očuvate na zdravim osnovama.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu možete osetiti pad energije i tegobe kojima ne možete da odredite uzrok.

SAVET: Okrenite se duhovnim vrednostima i negujte kontakte s inostranstvom

Foto: Shutterstock

 

Vaga - Staro i novo iskustvo

POSAO: Vage prave dugoročne planova kada je posao u pitanju. Važno je da ne potencirate i ne insistirate ni na čemu i probate da prepoznate kvalitetne momente i ideje. Nalazite se u nekom periodu adaptacije, a u isto vreme osećate pojačan pritisak i stres. Sve to može uticati na vas da budete uznemireni i nesigurni, pa možete delovati loše na okolinu. Mogli biste napraviti nagli potez zbog kog biste se kasnije kajali. Nalazite se, na neki način, između dve vatre jer, s jedne strane, štitite neki poredak, neke ljude ili neki projekat, a, s druge, osećate da neke stvari nisu u redu. Pokušajte da budete razumni i racionalni i dobro razmislite pre nego što donesete neku važnu odluku. Ovo je naročito važno ako se radi o finansijama i nekom ulaganju. Moguće je da se sve sistematizuje i sredi, ali je za to potrebno vreme. Osećate da nešto treba da uradite i unesete neku novinu, ali još niste sigurno šta je u pitanju. Krajem nedelje će mnogo toga biti jasnije i bićete hrabriji da nešto uradite ili pokrenete. Nećete više imati strah i bojazan da nešto neće biti u redu. Ako se bavite privatnim ili porodičnim biznisom, tenzija i neke stresne situacije će prestati, a novac će dolaziti mnogo lakše. Strpite se još malo, do vikenda, kada ćete osetiti mnogo bolje i kada će razvoj događaja biti drugačiji. Važno je da imate svest o vrednosti onoga što radite i prevaziđete sve dileme koje su mogle da vas pokolebaju.

LJUBAV: Na emotivnom planu Vage će ove nedelje imati neko iskušenje ili veliku promenu koja će se odraziti na njihov odnos. Prolazite kroz ozbiljnu transformaciju i zbog toga biste mogli biti zatvoreni i sklanjati se od ljudi i preterane komunikacije. Ne može sve uvek da bude objašnjeno, ali ni svi neće moći da vas razumeju, o čemu ne bi trebalo da vodite računa. Bićete pomalo razdražljivi jer se i borite s nekim oscilacijama, a i partner neće imati poverenja u vas. U fazi ste prihvatanja, ali se možete na neko vreme distancirati. Krajem nedelje situacija će biti potpuno drugačija. Slobodne Vage bi mogle biti pogrešno shvaćene, pa bi moglo da dođe do nesporazuma i distanciranja od osobe koja im se dopada. Sačekajte 20. maj i do tada probajte da ne ulazite u rasprave ili objašnjavanje jer neće izaći na dobro.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu možete imati problema sa nervozom i upalama. Trudite se da ne budete previše impulsivni.

SAVET: Prihvatite sugestije ili dobronamerne kritike

Foto: Shutterstock

 

Škorpija - Društveno aktivni

POSAO: Škorpije najviše dešavanja imaju na praktičnom i poslovnom planu. Svesni ste da treba da uradite nešto više od onoga što sada radite. Moguće je da ćete nešto morati da poklonite i date da bi vam se kasnije isplatilo. Do sada niste mogli ništa da forsirate, ali sada dolazi vreme da budete prepoznati i da se isplati ono što činite i radite. Od ove nedelje će se materijalizovati i izaći u javnost kvalitet i vaš trud. Možda neće sve istog momenta profunkcionisati, ali ćete primetiti da ste manje opterećeni i da sve ide mnogo lakše. Oko 18. maja možete imati razgovor ili ćete se suočiti s nekom situacijom u kojoj ste delovali ishitreno i niste previše razmotrili okolnosti, pa se sada potrudite da reagujete drugačije. Krajem nedelje ćete osetiti da imate više snage i energije da uradite neke stvari koje su vam do sada bile naporne i teške. Budete pažljivi i probajte da se oduprete naglim impulsima ili nagovoru drugih ljudi da uradite nešto radikalno. Posle 20. maja sve će doći na svoje mesto i imaćete mnogo razloga da budete zadovoljni onim što ste postigli, do tada još se trudite da ponekad prikočite i zaustavite se na vreme. Društveni život će vam biti naglašen, pa često nećete moći da postignete sve aktivnosti koje budete imali. Ipak, vući će vas želja da negde otputujete i malo se izmestite iz svakodnevnih obaveza.

LJUBAV: Škorpije koje su u braku ili vezi mnogo lakše će uspostaviti komunikaciju s partnerom, naročito krajem nedelje. Samo vaše prisustvo u nekim situacijama bi moglo da donese olakšanje, a svaki vaš komentar i savet će i te kako pomoći vama bliskim ljudima. Nemojte ništa insistirati, već samo recite ono što mislite da se partner ne bi osećao kao da ste previše agresivni i nametljivi. Mogli bi da se naljutite na nekoga iz bliskog okruženja jer je uradio nešto mimo vašeg odobrenja. Slobodne Škorpije će u narednom periodu upoznati mnogo različitih i zanimljivih ljudi, a mogli biste sresti nekoga ko će na trenutak dobiti vašu pažnju. Moguće je da ćete tu osobu sresti na putovanju, nekom skupu ili u većem društvu, a izdvojiće se senzualnim i odmerenim ponašanjem. Steći ćete poverenje drugih ljudi i simpatije mnogih, ali će samo jedna osoba dopreti do vašeg srca.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu možete imati problema s disbalansom hormona i pritiskom. Povedite računa o ishrani.

SAVET: Trudite se da budete u balansu

Foto: Shutterstock

 

Strelac - Nagli skok

POSAO: Strelčevi će se ove nedelje pokrenuti na poslovno-finansijskom planu i dobiti energiju i elan koji su im nedostajali. Neko vreme su stagnirali, ali ako ste bili strpljivi, sada ćete biti nagrađeni novim rezultatima. Komunikacija na poslu će krajem nedelje takođe biti mnogo bolje, pa će i atmosfera biti mnogo prijatnija, a, samim tim, i proizvod kvalitetniji. Mnogi Strelčevi će promeniti pristup poslovanju, pa će im i to doneti dosta bolje rezultate. Nećete želeti da radite ništa polovično i bićete dosta sigurniji. Moguće je da ste u prethodnom periodu pravili neke greške i propuste, ali će vam fokus sada biti mnogo bolji. Strelčevi koji nisu radili na sebi mogli bi da zapadnu u neku lenjost i apatiju, pa ako primetite takvo stanje kod sebe, probajte to da ispravite na vreme. Materijalna situacija i bolje finansije biće vam u fokusu, pa više nećete pristajati na to da vaš rad ne bude dovoljno cenjen. Neki Strelčevi će tražiti povećanje plate, neki će imati više posla, a neki bi mogli da promene posao. Počinjete da držite stvari pod kontrolom, više se edukujete, a neki bi mogli da prošire poslovanje s inostranstvom. Nemojte da dozvolite da idete ispod nekih kriterijuma koje ste zacrtali, ali nemojte samo da čekate skrštenih ruku. Novac na koji ste dugo čekali bi ovih dana mogao da vam dođe, a neki Strelčevi će biti u prilici da podignu kredit.

LJUBAV: Strelčevi koji su u braku ili vezi će u partnerskim odnosima živnuti i imati bolju komunikaciju s partnerom i bliskim osobama. Konačno ćete se osetiti življe i otvorenije i imati bliskiji odnos. Imaćete iskrene emocije i pokazivati ih na način na koji su ljudi oko vas navikli. Početkom nedelje ćete to pokazivati u manjoj meri, a kako nedelja bude odmicala, odnos će biti sve bolji i ispunjeniji. Krajem nedelje ćete imati situacije koje bi mogle da budu izazov, ali od 21. odnos će vam se definitivno stabilizovati. Moguće je zajedničko putovanje. Slobodni Strelčevi bi mogli imati pojačanu seksualnu energiju prema osobi koja se nalazi u njihovom bliskom okruženju i koja, na neki način, pokazuje pojačanu brigu ili im pomaže. Moguće je da još niste sigurni šta želite, pa nećete to otvoreno pokazivati. Možda je i bolje da sačekate da se stvari slegnu da ne biste došli u situaciju da nekoga povredite.

ZDRAVLJE: Kad je u pitanju zdravlje, trebalo bi da obratite pažnju na gornji deo stomaka i kardiovaskularne bolesti. Obratite pažnju na ishranu i promenite loše navike. Krećite se više, a manje unosite kaloričnu i masnu hranu.

SAVET: Budite iskreni u svemu

Foto: Shutterstock

 

Jarac- Vešta komunikacija

POSAO: Dragi Jarčevi, ovo nedelje akcenat je na kreativnom izražavanju, komunikaciji i svakodnevnim obavezama. Na samom početku nedelje imaćete veoma interesantan poslovni razgovor tokom kog ćete uspeti da pokažete veštinu komunikacije i suptilnim pristupom ubedite drugu stranu u ono što vam je bitno. Od ove nedelje i narednih godinu dana aktivira se sve što ima veze s kreativnošću, dobrom organizacijom i srećnim okolnostima koje će vas pratiti više nego što ste na to navikli. Sredinom nedelje naglašena je poslovna komunikacija i povoljni aspekti za potpisivanje dugoročnih ugovora, s tim da morate biti oprezni i obratiti pažnju na sve detalje, pa prostim jezikom rečeno, čitajte i sitna slova u papirima koje potpisujete. Krajem nedelje ćete osetiti pojačanu ratobornost i vraćanje na neke situacije iz prošlosti koje su ostale nerazrešene i lako vas iziritiraju. Ulazite u period kada ćete biti veoma fokusirani na poslovne obaveze i svakodnevnu rutinu i biće vam važna dobra poslovna organizacija i poredak. Moguće su i promene na poslu, pa se nekim Jarčevima smeši unapređenje, dok će drugi biti finansijski nagrađeni za trud u prethodnom periodu. Imate značajnu podršku nadređenih i autoriteta. Na finansijskom planu smeši vam se sreća, pa ćete do novca dolaziti lako. Nemojte preterivati s trošenjem i nemojte krajem nedelje da pozajmljujete novac.

LJUBAV: Kada je u pitanju emotivni život, Jarčevi koji su u braku ili vezi dosta će razgovarati s partnerom, a teme će, uglavnom, biti deca i emocije. Povoljan period za potomstvo i proširenje porodice, kao i za razgovor o svim temama koje su vam bitne za uspešnu vezu. Jarčevi koji su trenutno slobodni imaju priliku da upoznaju zanimljivu osobu koja je, na neki način, povezana s inostranstvom i pored koje će naći mir, stabilnost i materijalno obilje. Prija vam zabava i izlasci s prijateljima i važno vam je da budete okruženi kreativnim ljudima od kojih možete mnogo toga da naučite, a među njima možete pronaći i srodnu dušu, koja će vas zaista razumeti.

ZDRAVLJE: Kad je u pitanju zdravlje, ugroženi su reproduktivni organi i skloni ste čestim upalama, pa nemojte zanemarivati simptome, već potražite pomoć lekara, a nekim Jarčevima tokom ovog perioda predstoji hirurški zahvat.

SAVET: Trudite se da budete opušteni

Foto: Shutterstock

 

Vodolija- Porodične vrednosti

POSAO: Drage Vodolije, ovo je nedelja u kojoj će fokus biti na privatnom poslu, porodičnom životu i poziciji na poslu, a bavićete se i finansijama. Na početku nedelje trebaće vam dosta veštine da biste sproveli u delo jedan tajni poslovni plan. Istovremeno ćete pokazati i smelost i sposobnost da selektujete informacije koje činite dostupne za javnost, pa ćete tako lakše doći do cilja. Kod nekih Vodolija postoji mogućnost preseljenja u veći stan, a oni koji već duže vreme priželjkuju da se presele u inostranstvo sada će imati priliku da to i učine. Odličan period za kupovinu nekretnine ili proširenje privatnog posla, u kom vam od ove nedelje predstoje poboljšanja. Moguće je da ćete steći bitnije klijente ili naći finansijere koji su vam potrebni da biste proširili posao i na inostrano tržište. Uspešnost u realizaciji vam je velika i rezultati koje postižete biće jasno vidljivi kako vama tako i ljudima oko vas. Ono na šta treba da obratite pažnju od kraja nedelje jesu mogući sukobi s poslovnim partnerima i saradnicima. Krajem nedelje moguće su povišene tenzije i napeti odnosi, naročito kada se radi o partnerstvu i privatnom poslu. Takođe, budite sigurni da vam je poslovna dokumentacija uredna i da niste napravili propuste u administraciji da ne biste sebe doveli u situaciju da plaćate kazne. Situacija se poboljšava krajem nedelje, kada ćete biti veoma energični i pronicljivi, pa neće dolaziti do propusta. Na finansijskom planu situacija je povoljna, pa možete očekivati priliv novca sredinom nedelje od privatnog posla, a izvesno je i nasleđe.

LJUBAV: Kada je u pitanju emotivni život, Vodolije koje su u braku ili vezi imaju potrebu za smirenjem u porodičnom domu, a tokom ovog perioda razmišljaju o preseljenju ili kupovini nekretnine s partnerom. Krajem nedelje fokusirate se na partnera i njegove potrebe stavljate nesebično ispred svojih, što će on umeti da ceni i uzvrati vam višestruko. Dobri odnosi s decom. Vodolije koje su trenutno slobodne mogu u poslovnom okruženju sresti osobu koja će ih privući smirenošću i vedrinom. Ženski pripadnici ovog znaka mogu sresti dinamičnog muškarca koji će na njih ostaviti jak utisak zbog autoriteta.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu pripazite se stresa koji se akumulira tokom dužeg perioda.

SAVET: Okrenite se porodici, ona je vaša sigurna luka

Foto: Shutterstock

 

Ribe - Praktične veštine

POSAO: Drage Ribe, ovo je nedelja u kojoj ćete naučiti dosta toga o sebi kroz interakciju s drugima, koja će biti izraženija nego inače. Planeta prosperiteta početkom nedelje ulazi u vaše treće polje, koje vlada inteligencijom komunikacijom, učenjem i kraćim putovanjima. Ulazite u period kada će vam putovanja i sticanje novih znanja biti omogućeno i lako dostupno. Na poslovnom planu imate mogućnost lakog ugovaranja poslova koji će vam doneti benefite na mnogo načina, a pojaviće se i osoba koja će vam, na neki način, biti učitelj. Sada vas mnogo više zanimaju praktični aspekti posla, pa ćete težiti savladate praktične veštine koje će vas dovesti do opipljivih rezultata. Od ove nedelje polako prestaju nesporazumi koje ste imali u komunikaciji s drugima, kao i administrativne komplikacije uzrokovane retrogradnim hodom Merkura kroz vaše treće polje, pa sve što vam nije išlo od ruke sada se otvara. Na samom kraju nedelje dolazi do povećanog obima posla u narednom periodu, ali i pojačane tenzije na radnom mestu. Bićete izloženi dinamičnim i stresnim situacijama, pa pokušajte malo da se pripremite. Na finansijskom planu situacija je stabilna, a prihodi konstantni. Povedite računa krajem nedelje da ne uđete u fazu trošenja na luksuzne stvari koje vam se u tom trenutku učine interesantnim, a kasnije shvatite da vam ni najmanje nisu bile potrebne.

LJUBAV: Kada je u pitanju vaš emotivni život, Ribe koje su u braku ili vezi osećaju se srećno i zaljubljeno, ali, s druge strane, i mnogo zrelije i spremnije za preuzimanje veće odgovornosti. Ozbiljno pristupate životu i želite da promenite sve što vas je u prethodnom periodu kočilo da ostvarite napredak na emotivnom planu. Krajem nedelje postajete malo ratoborniji, ali to će se više odraziti na poslovnom planu. Više vam prija kućna atmosfera i vreme s partnerom od provoda i izlazaka. Ribe koje su trenutno slobodne imaju pažnju koja im je potrebna i dosta ljudi oko sebe, ali neko će ipak uspeti da se izdvoji. Osoba koja zrači toplinom i mirom najviše privlači vašu pažnju po možete poželeti da s njom ostvarite nešto više od običnog poznanstva.

ZDRAVLJE: Kada je u pitanju vaše zdravlje, povedite računa od kraja nedelje pošto možete biti izloženi pojačanom stresu, koji uzrokuje razne psihosomatske probleme.

SAVET: Budite u miru sa sobom i drugima

Komentari (0)