Horoskop

SLEDI NAM DRAMATIČAN PREOKRET ZBOG PLUTONA! Obistiniće se naši najveći strahovi, a evo na koga će uticati najsnažnije!

Pluton, planeta koja vlada našim strahovima, odnosima i moći, dobija na snazi krećući se pravo kroz znak Jarca.

10.10.2022 21:01

SLEDI NAM DRAMATIČAN PREOKRET ZBOG PLUTONA! Obistiniće se naši najveći strahovi, a evo na koga će uticati najsnažnije!
Pixabay.com

Pluton vlada moći, kontrolom, transformacijom i eliminacijom, što se u astrologiji često povezuje s velikim promenama. Sada, kada je njegovo retrogradno kretanje za mnoge završeno, efekat je takav da se pojedinci mogu osećati kao da im događaji izmiču kontroli.

Pluton je planeta koja predstavlja moć (nuklearne sile, životne sile), crno zlato, rušenje, smrt, ali i regeneraciju. Neko vreme je bio retrogradan, tačnije od 26. aprila, i to je bio period od šest meseci kada je trebalo da shvatimo da su sve stvari na Zemlji podložne promenama, da sve ima svoj kraj, da ne treba previše da se vezujemo za materijalno, oslobodimo se starih formi, obrazaca, stavova i krutih emocija. Koliko smo u tome uspeli, videće svako od nas dok se ta patuljasta planeta bude kretala direktnim hodom.

Tokom retrogradnog perioda Plutona imali smo priliku i da napravimo neke dobrovoljne promene koje obično uključuju puštanje nečega ili nekoga pre nego što smo primorani da to učinimo.

Pixabay

Planete nam mogu poručivati mnogo toga 

Pluton se i dalje nalazi u jarcu, što nas upućuje na to da preispitamo sve institucije za koje verujemo da će nam pružiti zaštitu u svetu koji se stalno menja jer bi sada mnogi događaji mogli da izmaknu kontroli. Mnoge stvari biće dovedene u pitanje, kao što su način rada, ekonomija... Postavljaće se i pitanje da li napredak u karijeri treba da se zasniva na učinku, talentima, veštini i dostignućima ili bogatstvu i nasleđu. Nakon pandemije koronavirusa mogli smo da vidimo da su mnoge strukture bile na ispitu - vlade, nauka, ali i brak, obrazovanje, briga o deci. Na ličnom planu taj uticaj bi mogao da se odnosi na preoblikovanje strukture naših života. Neki će promeniti način rada, neki drugačije isplanirati aktivnosti, neki promeniti prioritete, a mnogi bi mogli da promene posao. Svi ti događaji mogu delovati uznemirujuće, ali bi uvek trebalo da imate na umu da ta planeta ruši samo one stvari koje su dotrajale ili više ne služe.

S obzirom na to da smo svi uglavnom skloni da se čvrsto držimo starih obrazaca jer smo na njih navikli, sve to može biti veoma stresno za nas. Međutim, vreme je da prihvatimo sve što se dešava. Što se više budemo borili protiv neizbežnih promena koje dolaze, to će putovanje biti bolnije.

Između starog i novog


Pluton će ući u Vodoliju u martu 2023, pa će se u junu ponovo vratiti u jarca da završi sve ono na šta se pripremao prethodnih 40 godina, a onda će u januaru 2024. ponovo ući u vodoliju i napustiti jarca za narednih 300 godina. Tek tada će se ponovo naći u tom znaku. U poslednjoj fazi jarca bićemo između starih konvencija i slobode kako na globalnom, tako i na ličnom planu. Sve više se pojedincima priča o rasnoj (ne)jednakosti, rodnoj ravnopravnosti, ukidanju zatvora, borbi za prava, ali i o društvu. Još smo ukorenjeni u jarčevom razmišljanju da mora da postoji nešto ili neko koga moramo slediti, dok nas, u ne tako dalekoj budućnosti, očekuje individualizam i grupno mišljenje.

Istinsko duhovno učenje Plutona u jarcu leži u priznanju lične odgovornosti. Naša dužnost ne leži ni u oživljavanju zastarelih institucija, niti u podsticanju velike revolucije. Ona leži u oslobađanju od konvencija koje nam ne pomažu u postizanju sreće i zadovoljstva.

shutterstock.com

Sunčev sistem 

Pluton nije omiljen kao planeta, ali ima ogromnu moć da donese promene koje se kasnije ispostave kao čarobne i veoma potrebne. Uči nas da se transformišemo i napravimo evolutivni skok ljudske svesti.

Inače, tranzitni Pluton je učinio svoje kada je ušao u znak jarca 2008. Rušenje sistema, globalne promene i početak kriza (iste godine je tranzitni Jupiter prolazio kroz znak jarca i pojačao intenzitet Plutona). Nastupa vreme kada treba koristiti naučene lekcije, primeniti transformaciju kroz koju smo prolazili poslednjih meseci i pokrenuti polja koja su bila blokirana, problematična ili su prolazila kroz tranziciju. Duboke promene su učinjene i sada je vreme da osetimo njihovu obnovljenu energiju.

Pluton u znaku jarca pripremio nas je i pročistio za veoma važne životne lekcije koje su nam u ovom periodu najpotrebnije. Kako oktobar mesec bude odmicao osećaćemo se bolje i energičnije, posebno u stvarima ili na poljima koja su dosad teže funkcionisala. Moći ćemo da sklopimo kockice, neke stvari postavimo na mesto i krenemo dalje. S obzirom na to da je od 2. oktobra i Merkur krenuo direktno, imaćemo izoštreniji fokus i biti svesniji sopstvene snage i moći. Njegovi uticaji na nas su silno duboki, idu iz nesvesnog i nekad je teško dokučiti šta se zaista događa dok ti unutrašnji procesi ne izađu na svetlo dana.

Pluton upravlja donjim svetom i svim onim što je skriveno. On, takođe, predstavlja začeće, umnožavanje, obnavljanje, upravlja masama, atomskom silom i zločinom, fobijama i opsesijama, sporim rastom, početkom i krajem, rođenjem i smrću, izolovanošću, prinudom, nestajanjem, bakterijama i virusima.

Pixabay

Novo rođenje planeta

Ponovno rođenje


Pluton radi na kolektivnijem nivou od Merkura. Provodi otprilike od 12 do 31 godinu u svakom znaku, što znači da su uvidi, lekcije i učenja dizajnirani da budu istinski shvaćeni i integrisani na dubokom i otelotvorenom nivou. Pluton je u astrologiji naš podzemni svet. To je duša, nevidljivo i misterija. Tama je ta koja omogućava svetlost, a smrt čini rođenje mogućim. Ona želi transformaciju, odvajanje od iluzija i vezanosti da bi pružila šansu za ponovno rođenje. Kako ta transformativna planeta završava retrogradnost za ovu godinu, moći ćemo na sve načine da pokažemo da smo se promenili, izlečili i porasli u poslednjih šest meseci. Otkrili smo uvide u naše unutrašnje svetove, a sada ćemo imati priliku da predstavimo sebe na nov način. Veoma brzo dolazi i novo poglavlje u našim životima, posebno u oblastima karijere, ambicija, samodiscipline, dugoročnih ciljeva i materijalnog uspeha.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)