Horoskop

OKTOBAR JE PRAVA BOMBA DEŠAVANJA NA ASTROLOŠKOM NEBU! Otkrivamo: Ovo su ključni datumi za svaki horoskopski znak, spremite se!

Narednih nekoliko nedelja donosi naglo buđenje, rast i razvoj, ali i potrese. Šta ćemo da požanjemo, zavisi od toga šta smo u prethodnom periodu posejali.

bySrećna republika

05.10.2022 21:01

OKTOBAR JE PRAVA BOMBA DEŠAVANJA NA ASTROLOŠKOM NEBU! Otkrivamo: Ovo su ključni datumi za svaki horoskopski znak, spremite se!
shutterstock.com

Oktobar 2022. prava je bomba od dešavanja na astrološkom nebu. Postoji nekoliko velikih planetarnih tranzita, a mi ukazujemo na sve važne događaje tokom ovog meseca. Ovo je možda najaktivniji mesec u godini, a s toliko toga što se dešava na nebu možemo da očekujemo i dosta dešavanja na globalnom planu. Tempo se ubrzava, događaji počinju da se razvijaju i sve se menja. Ovog meseca dolazimo u situacije koja se uveliko razlikuje od prethodnih nekoliko meseci, pa nakon dugog preispitivanja i retrospekcije vreme je za akciju i delovanje. Postojaće i dalje neki momenti koji će nas vraćati da budemo sigurni da li smo na pravom putu i da li smo ispravno postupili.

Merkur je izašao iz retrogradnog hoda 2. oktobra, Pluton kreće direktno 8. oktobra, Jupiter se nakratko vraća u Ribe 28, a, kao poslastica, na kraju meseca Mars kreće retrogradno. Pogledajte važne datume za ovaj mesec i kakvu nam oni energiju donose. Probajte da ih iskoristite u praksi i životnim okolnostima koje će vam se sigurno nametati. Biće vam od pomoći i od velikog značaja, naročito ako ste na prekretnici nekih dešavanja. Važno je da znamo kada treba da usporimo, a kada je vreme za delovanje.

shutterstock.com

Planeta Merkur ima izuzetno snažan uticaj u astrologiji 

Merkur trigon Pluton

Idealan za poslove koji su vezani za prodaju, trgovinu, debate ili pregovaranje, ispite. Povoljan za poslovanje ili kupovinu stambenog prostora ili automobila. Baš kao što možete duboko da utičete na druge, možda ćete upoznati nekoga ko duboko utiče na vas kroz neku ideju ili plan ili bi to mogao biti početak karmičkog prijateljstva ili uspešnog partnerstva. Imaćete sposobnost da duboko razumete stvari i možda primenite na neko istraživanje ili umni rad. Dobar je dan za otkrivanje tajni i psihoanalizu. Ovo bi bio odličan trenutak da se konsultujete s psihologom ili psihijatrom ako ste to nameravali. Čvrsta, promišljena i praktična komunikacija dovodi do pozitivnih promena.

Mesec kvadrat Mars

Može se dogoditi da je vaša intuitivna i emocionalna strana u sukobu s vašim postupcima. Ovaj sukob može biti čudan i delovati razdražujuće na vas. Klonite se rasprava i držite emocije pod kontrolom jer mogu biti pogubne po vas

Pluton kreće direktno iz Jarca

Kako Pluton ponovo počinje da se kreće napred, očekuje nas dosta promena na ličnom, ali i globalnom planu. Ovo će verovatno imati veze s ekonomijom i okrenuti finansijski svet naglavačke. Na ličnom planu svi mi izlazimo iz čaure. Prethodnih šest meseci kopali smo podrume sopstvene duše i odbacili ono što nam više ne služi. Kada Pluton bude direktan, spremni smo za krajnju transformaciju, onu na kojoj radimo još od 2008. Znak Jarca teži uspehu, ali do proleća 2023. moramo odbaciti zastarele forme i principe ako još nismo. Više o ovom veoma pokretačkom i važnom tranzitu čitajte u sledećem broju

Shutterstock

Ovan 

Pun Mesec u Ovnu

Ovih dana može vas preplaviti vatrena i strastvena energija, a možda ćete osećati potrebu da se iz nekog razloga zauzmete za sebe. Ne prenagljujte.

Sunce ulazi u Škorpiju

Intenzivna, moćna i strastvena energija izlazi u prvi plan i nastavlja se narednih nedelja. Pripremite se za sezonu Škorpije, koja može biti veoma pokretačka, ali i destruktivna, sve zavisi od vas.

Saturn direktno u Vodoliji

Ako ste se osećali kao da vas je nešto kočilo i sputavalo, od ovog datuma će sve početi da se menja. Otvaraće vam se mnoga vrata, a rezultati izlaziti u prvi plan

Venera ulazi u Škorpiju

Veze mogu postati intenzivnije i strastvenije, a vi se možete fokusirati na partnerove potrebe i više vremena posvetiti intimnim momentima.

shutterstock.com

Škorpije očekuje uživanje u zajedničkim trenucima s partnerom 

Merkur ulazi u Vagu

Vaša komunikacija i razmišljanje će narednih nekoliko nedelja biti u balansu. Bićete odličan sagovornik, a još bolji pregovarač, iskoristite ove dane za pregovore. 

Sunce u Vagi, trigon Saturn u Vodoliji

Možete naći rešenje za stare probleme i prepreke. Dobar ishod za sve što ste se u prethodnom periodu potrudili ili ste na tome naporno radili.

Merkur u Vagi, opozicija Jupiter u Ovnu

Slab fokus i koncentracija. Nije dobar dan za bilo kakve pravne poslove, trgovinu, ispite.

Mars u Blizanacima kvadrat Neptun u Ribama

Možda će vam biti izazov da se usredsredite na svakodnevne zadatke i rutinu. Radite sve polako i postepeno. Moguće su nedoumice, konfuzije i nerazumevanje na poslu.

Foto: Shutterstock

Pojedinci bi mogli da budu deo nesporazuma na poslu

Ključni datumi 

14. 10.
Venera u Vagi Trigon Saturn u Vodoliji
Dobar dan je za rešavanje prepreka, finansije, ugovore, sklapanje poslova. Budite otvoreni za saradnju s prijateljima

17. 10.
Sunce u Vagi Trigon Mars u Blizancima
Danas je dobar dan da iskoristite svoj potencijal i ambicije, koje su trenutno podstaknute sjajnim idejama

18. 10.
Venera u Vagi Trigon Mars u Blizancima
Dobar dan za romantiku i ljubav. Prepustite se uživanju i strastima

19. 10.
Sunce u Vagi Kvadrat Pluton u Jarcu
Ovo je dan kada će neki imati pojačanu želju za napretkom, moći i zloupotrebom. Budite obazrivi kada su u pitanju autoriteti

20. 10.
Venera u Vagi Kvadrat Pluton u Jarcu
Mogući su izazovi kada je ljubav u pitanju i finansije. Pojačana ljubomora, strast, problemi u ljubavi. Izbegavajte ulaganja i pokretanje novih poslova, kao i započinjanje nove veze

22.10.
Sunce i Venera u konjunkciji u Vagi
Sjajan dan za saradnju, posao, finansije, partnerstva

Merkur u Vagi Trigon Saturn u Vodoliji
Jaka mentalna energija, a razgovori mogu biti praktični i fokusirani na dugoročne planove i ciljeve

25.10.
Mlad Mesec u Biku i pomračenje Sunca u Škorpiji
Mogu vas preplaviti emocije. Duboka, intuitivna, transformativna energija. Koristite ovo kao inspiraciju za duboke promene, nikako za manipulaciju

Foto: Shutterstock

Mlad Mesec 

26. 10.
Merkur u Vagi Trigon Mars u Blizancima
Produktivni razgovori, duhovitost i šala danas mogu biti dobri za napredak

27. 10.
Merkur u Vagi Kvadrat Pluton u Jarcu
Mogu se otkriti neke nepovoljne činjenice, kako na privatnom tako i na poslovnom planu. Moguće je manipulisanje informacijama i skrivanje činjenica

29.10.
Merkur u Škorpiji
Komunikacija i misao postaju intenzivniji, bićete emocionalno usredsređeni i intuitivniji

28.10.
Retrogradni Jupiter ulazi u Ribe
Očekuje vas sreća, rast i lična ekspanzija ako se povežete sa sobom, budete intuitivni i maštoviti. Možda će biti veća potreba da se radi na duhovnosti. To je period osvešćavanja našeg unutrašnjeg rasta i širenja.
Jupiter se odlično oseća u Ribama jer je njihov suvladar. Razume saosećajnost, romantiku, umetnost i duhovnost koje su jedne od glavnih karakteristika ovog znaka. Ribe vladaju psihom, duhovnošću, snovima, maštom, iluzijom... Očekuje nas veća svest o zdravlju i bezbednosti plovnih puteva, sve veće duhovne potrage, masovna učešća u duhovnim praksama, uključujući psihoterapije, meditacije i molitve, kolektivna potreba za sve većim povezivanjem s drugima, a mogući su zemljotresi i katastrofalni cunamiji

30.10.
Retrogradni Mars počinje u Blizancima
Mars, planeta rata i akcije, kreće retrogradno od 30. oktobra 2022. i biće u ovoj fazi sve do 12. januara 2023, dok će u znaku Blizanaca ostati do 26. marta 2023. Kako dugo boravi u znaku Blizanaca, Mars, kao planeta energije, motivacije i akcije, donosi nemire, oluje, nesporazume, ali koliko ruši, istom merom i rešava i obnavlja.
Snaga i ambicija mogu oslabiti, poslovi biti nepredvidivi ili možete ostati bez njega u narednih nekoliko meseci. Međutim, ovaj element nepredvidivosti je ono što vam može omogućiti da napravite izlaz ako ste sposobni da pronađete strpljenje i unutrašnju refleksiju. Moguća je trgovina informacijama ili zloupotreba istih

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)