Horoskop

KAKO DA ODRŽAVATE TOP FORMU PREMA HOROSKOPU! Bikovima prija ples, blizancima grupni sportovi, a pogledajte šta vama godi!

Otkrijte koji tip vežbanja vam odgovara prema horoskopskom znaku kom pripadate.

09.10.2022 21:02

KAKO DA ODRŽAVATE TOP FORMU PREMA HOROSKOPU! Bikovima prija ples,  blizancima grupni sportovi, a pogledajte šta vama godi!
pexels.com

Održavanje kondicije i generalno aktivan život mogu vam umnogome pomoći da poboljšate stanje celokupnog organizma. Neki vole vežbanje u teretani, dok nekima više prija laganija šetnja. Pogledajte kakvim aktivnostima bi trebalo da se posvetite prema znaku horoskopa kom pripadate.

Ovan

Puni ste energije, ne drži vas mesto, a ni krevet u kom provodite najmanje vremena. Sve želite da uradite i završite što pre. Ako pritom pijete mnogo kafe i ne možete da se odreknete cigareta, imate velike šanse da patite od glavobolja, migrena, upala sinusa i konjuktivitisa. Budući da ste pod vlašću Marsa, planete akcije, metabolizam vam je najčešće ubrzan i skloni ste akutnim bolestima, upalama, visokim temperaturama i groznicama. Vašoj dinamičnoj prirodi odgovaraju sportovi u prirodi, vožnja bicikla, tenis, fudbal i auto-moto trke.

shutterstock.com

Ples budi energiju u bikovima 

Bik

Volite udobnost i uživate u svim životnim zadovoljstvima jer vama upravlja Venera, planeta hedonizma. Zbog usporenog metabolizma trebalo bi da pripazite na ishranu, što vam teže pada od bavljenja nekim sportom. Prijaju vam radovi u bašti, šetnja i vežba za vratni deo kičme u kom vam se sakuplja napetost. Sjajan osećaj za ritam može vas odvesti na časove plesa ili vežbanje u vodi. Kako ste veoma uporni, samo je pitanje vaše odluke kada ćete da počnete sa tim. Skloni ste infekcijama grla, a ponekad patite i od usporenog rada štitaste žlezde

Blizanci

Budući da preskačete obroke i jedete brzu hranu, prevelika aktivnost i brz način života dovode do umora i pada energije, stresa i nesanice. Dok vaš nervni sistem vapi za opuštanjem u strahu od dosade stalno birate novu rekreaciju. Prirodi blizanca odgovaraju grupni sportovi povezani sa zabavom - košarka, tenis, stoni tenis i mačevanje. Pripadnici ovog znaka su pod vlašću Merkura, simbola ruku i komunikacija. Ako vežbate jogu, posebno vodite računa o pravilnom disanju zbog vaše slabe tačke, a to su pluća.

Pixabay.com

Rakovima prija aktivnost pored vode i u vodi

Rak

Pod vlašću ste Meseca, simbola emocija i promenljivog raspoloženja, pa tražite sigurnost i kada vežbate. Odgovaraju vam vežbe koje možete da radite kod kuće sa nekoliko tegova, na sobnom biciklu ili na traci za vežbanje. Vaš vodeni znak vlada grudima, pa je prsni stil plivanja odlična rekreacija za vas. Zbog sklonosti ka gojenju, leže vam i sportovi u kojima se sagorevaju kalorije, a ne povećava mišićna masa, na primer akvabik - aerobik u vodi. Više se krećite, pecajte ili šetajte pored vode, a preporučuju vam se i vežbe za stomačne mišiće.

Lav

Dostojanstveni ste, dominantni i samouvereni. Posedujete ogromnu energiju, dar vašeg vladaoca Sunca, simbola vitalnosti koji podstiče i vašu želju za uzbuđenjima i aplauzima. Ipak, to ne znači da treba da preterujete sa rekreacijom i da zaboravite na popodnevni san. Svaki sport, na primer biciklizam, koji vam daje priliku da pokažete svoju fizičku lepotu, može biti odličan izbor za vas. Odgovara vam kombinacija aerobnih vežbi i odmora jer ste podložni visokom pritisku.

Devica

Volite da se osećate korisnima i uvek ste drugima na usluzi zbog čega na sebe često preuzimate veliki teret obaveza. Međutim, vaš urođeni perfekcionizam i iscrpljivanje radom, najčešći su uzroci vaših zdravstvenih problema sa stomakom, naročito crevima, koja su vaša osetljiva tačka. Merkur, planeta brzine, vlada vašim znakom, pa vam je potrebno svakodnevno opuštanje, bilo da šetate kroz prirodu ili brzim hodom idete pored reke. Plivanje i planinarenje takođe mogu biti idealni za vašu rekreaciju, a prijali bi vam i češći odlasci na kraće odmore.

Vaga

Vašim znakom vlada Venera, planeta uživanja, pa niste uvek raspoloženi za rekreaciju, naročito onu koja je naporna. Najbolje je da osluškujete svoje telo i da vodite računa o usponima i padovima energije. Uzrok vašeg umora i iscrpljenosti mogu biti i slatkiši kojima teško odolevate, pa bi zato trebalo da pijete što više vode, ali i da šetate. Ujutro vam mogu prijati lagane vežbe, posebno istezanje, kako biste ojačali donji deo leđa, što je vaša slaba tačka. Kako vaš znak ismbolizuje lepotu i harminiju, večeri mogu biti idealne za ples ili pilates.

Pixabay

Planinarenje je odličan vid reakreacije

Škorpija

Vašim znakom upravlja Mars, planeta akcije, pa je preporučljivo da ogromnu fizičku energiju oslobađate kroz bavljenje sportom. Veoma ste izdržljivi, pa su za vas kao stvoreni adrenalinski sportovi, planinarenje i splavarenje. Uživate i u borilačkim veštinama i boksu, ali i u svim aktivnostima koje zahtevaju koncentraciju i pažnju, na primer, u streljaštvu. Idealno doba dana za vežbanje je jutro, kada ste puni energije. Namirnice bogate vlaknima, sa malo masnoće i dosta vode, recept su za vašu dobru formu.

Strelac

Vaš avanturistički duh stalno vas tera na fizičku aktivnost i bavljenje sportom, pogotovo dok ste mladi. Međutim, vremenom ste skloni da se ulenjite, ali tada počinju i zdravstveni problemi. Vaš vladalac, Jupiter, simbol je ekspanzije pa je odgovoran za višak kilograma koji se najčešće lepe na vašim bedrima i butinama. To postepeno dovodi i do problema sa kukovima i lumbalnim delom kičme. Ako se ne krećete dovoljno, lako se možete razboleti, pa su pravi izbor za vašu rekreaciju brzo hodanje, trčanje, plivanje, tenis i joga.

Printcereen Youtube/@ Zoutube kanal Deniz Ostin

Aerobik je dobar vid rekreacije za pripadnike mnogih horoskopskih znakova 

Jarac

Iscrpljivanje radom i snažan osećaj odgovornosti, dovode vas u stanje stresa i iscrpljenosti. Iako vašim znakom upravlja Saturn, planeta izdržljivosti, naporne vežbe ipak nisu za vas, pre svega zbog vaših slabih tački, kolena i zglobova. O njihovoj zaštiti trebalo bi da vodite više računa, pogotovo ako volite fudbal, planinarenje i trčanje. Ako ste u zrelijim godinama, pokušajte sa laganim šetnjama ili plivanjem. Radi poboljšanja krvne cirkulacije i smirivanja upalnih i bolnih procesa u zglobovima, preporučuju vam se gimnastika, aerobik i klizanje.

Vodolija

Prija vam svaka aktivnost koja omogućava da krv brže prostruji vašim venama, slabom tačkom vašeg znaka, zbog čega često imate problema sa potkolenicama, posebno skočnim zglobovima i cirkulacijom. Zbog uticaja vašeg vladaoca Urana, planete budućnosati, privlači vas sve što je novo, moderno i drugačije. Volite neuobičajene vežbe na otvorenom, kao što su: surfovanje, ronjenje, padobranstvo, ples, skijanje i gimnastika. Odgovraju vam i sportovi koji zahtevaju veštinu i razmišljanje, kao što su šah, tenis ili mačevanje.

Pixabay.com

Ribama prijaju joga i opuštanje

Ribe

Pod uticaje Neptuna i Jupitera, vaših vladalaca, možete imati probema sa zadržavanjem vode u telu, naročito u nogama. Vaš znak upravlja limfom i stopalima, vašom slabom tačkom, pa idealna rekreacija za vas može biti vožnja rolera, hokej ili klizanje na ledu. Ukoliko niste u mogućnosti da redovno plivate ili ronite, prijala bi vam neka od istočnjačkih veština opuštanja i istezanja, trbušni ples ili joga. Potrebno vam je dovoljno sna, dovoljno tečnosti, pre svega vode, i barem jednom nedeljno aromatična masaža sa toplim uljima, najbolje od bergamota i jasmina.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)