Neverovatno!

FENG SHUI JE BIO ZABRANJEN U KINI: 5 stvari koje niste znali o ovoj umetnosti!

Feng shui postao je deo naše svakodnevnice, a ove stvari o njemu niste znali sigurno!

24.01.2022 19:15

FENG SHUI JE BIO ZABRANJEN U KINI: 5 stvari koje niste znali o ovoj umetnosti!
pexels.com

Feng shui je umetnost stara hiljadama godina, koja je preživela i prošla test vremena uprkos brojnim skepticima, koji su je osporavali i godinama izazivali. Danas se o ovoj umetnosti mnogo zna, ali neke činjenice ostale su skrivene. Portal Srećna republika otkriva vam 5 stvari koje niste znali o feng shui-ju.

Feng Shui nije prevara!

Drevna umetnost i nauka nazvana fen shui postoji već više od 4000 godina. Do dvehiljaditih ona je postala jako popularna i danas je prati sve više poznatih ličnosti, ali i ljudi koji tom svetu ne pripadaju. Ipak, mnogi skeptici smatraju da je feng shui prevara, ali to nije tačno. Ona je zasnovana na tradicionalnim kineskim verovanjima koja se odnose na naša osećanja i shvatanja sveta oko nas. 

Feng shui bio je zabranjen u Kinu

Od sredine 20. veka, Kina je zabranila građanima da praktikuju feng šui.  Razlog za ovu neočekivanu zabranu leži u činjenici da je car Mao Cedung unao da je feng shui imao ogromnu moć kod običnih ljudi, te nije želeo da oni ikako utiču na vladu. Tokom Kultrne revolucije, vlada je spalila mnoge knjie koje pripovedaju ovu tradiciju i progonila praktičare koji su je koristili. 

Feng shui vole i korporacije

Mnoge korporacije i organizacije svoje prostorije uredile su prema pravilima feng shui-ja. Na spisku se među njima mogu i Ujedinjene nacije, Vol Strit Džurnal, Drimvorks, pa čak i Dizni. Dizni je čak i redizajnirao Diznilend i HongKongu tako da je kapije pomerio za 12 stepeni, ali je prepravio i šetališta i sve to samo zbog feng shui-ja.

Uklanjanje nereda je ključ za ravnotežu i harmoniju

Prema istraživanjima, prosečna osoba provede godinu dana svog života tražeći nešto što je zagubila. To može dovesti do velikih posledica po naše zdravlje. Feng shui verovanje kaže da nered u kupatilu može da izazove nedostatak sna i intimnosti, nered u kuhinji je znak da ne hranimo naše telo, a pretrpan orman može da izazove debljanje. Pored toga, istraživači sa Instituta za neuronauku Univerziteta Prinston otkrili su da nered ograničava sposobnost vašeg mozga da obrađuje informacije i fokusira se.

Feng šui konsultanti takođe proveravaju elektromagnetna polja u zgradi.

Živimo u nevidljivom moru elektromagnetne energije iz dalekovoda, radara, mikrotalasnih tornjeva, TV-a i kompjuterskih ekrana. Izloženost elektromagnetnim talasima je veoma opasna i povezana je sa nesanicom, glavoboljom, stresom, rakom i drugim ozbiljnim zdravstvenim problemima. Pored dugoročne zdravstvene brige, kupovina kuće sa visokim poljima je katastrofa i za nekoliko godina kuću sa visokim poljima biće praktično nemoguće prodati. Već postoje hiljade tužbi u vezi sa EMF-om i devalvacijom imovine.

Komentari (0)