SVEĆA ŽELJA

MAGIJA SVEĆA: Ostvarite svoje želje kroz moćne rituale!

Sveće su deo nekih naših nalepših i najsvečanijih trenutaka. Zapalite ih da biste positgli prazničnu ili romantičnu atmosferu, da bi svojim mirisom oplemenile dom a plamenom ga utoplile i učinile prijatnijim i privlačnijim. Međutim, sveće su i deo mnogih verskih obreda, poput krštenja i venčanja. Portal Srećna Republika vam predstavlja moć koje sveće nose sa sobom!

10.12.2021 13:33

MAGIJA SVEĆA: Ostvarite svoje želje kroz moćne rituale!
pexels.com

Zbog svoje hladne, bele svetlosti, plamen sveće je od davnina bio simbol Meseca. Upravo zato, uz sveće su vezani i mnogi magijski rituali, koji čine gotovo pravu paranauku manipulisanja svećama svih boja i oblika, sa svrhom da se nešto postigne ili pojača povoljnim uticajem prirodnih sila u nama i izvan nas.

Sveće u svojim obredima i danas koriste mnoga okultna društva, pri čemu je izgleda naročito zanimljiva ritualna praksa. Za sve koji su zainteresovani za magiju sveća, nudimo vam neke osnovne informacije vezane za njihovo značenje, simboliku i moć.

pexels.com

Devojka i svećnjak

Ipak, napominjemo da je sve napisano čisto u informativne svrhe, samo da biste videli kako je nekada to bilo i kako su se sve ljudi koristili magijom sveća.

UTICAJ PLANETA NA MAGIJU SVEĆA

Dajemo vam pregled svih planeta, spektra želja koje se nalaze u nadležnosti svake od njih pojedinačno, dane kojima te planete vladaju i boje sveća koje tim planetama odgovaraju i koje ćete koristiti u konkretnom ritualu.

pexels.com

Devojka vino i sveće

SUNCE

Dan: nedelja;

Boja sveće: žuta i crvena;

Želje na koje ima uticaj ova planeta: želje vezane za snagu, hrabrost, trijumfe, karijeru, pozorište, sreću, ozdravljenje, pohlepu, um, slavu, živahnost, ljubav.

MESEC

Dan: ponedeljak;

Boja sveće: bela;

Želje na koje ima uticaj ova planeta: želje vezane za dom, porodicu, vlasništvo, mir, ženskost, plodnost, intuiciju, skrivene spoznaje i trgovinu.

MARS I PLUTON 

Dan: utorak;

Boja sveće: crvena i ljubičasta;

Želje na koje ima uticaj ova sveća: želje vezane za bolesti i ozdravljenje, hirurške operacije, neprijateljstva, zaštitu od opasnosti, borbu, tajne, smirenost, san, osećaje, ljubav, brak, zdravlje.

MERKUR 

Dan: sreda;

Boja sveće: žuta, siva ili crna sveća;

Želje na koje ima uticaj ova sveća: želje vezane za svakodnevicu, poslove, saznanje, pisanje, um, slavu, starost, nervni sistem i pluća.

pexels.com

Devojka karte i sveće

JUPITER I NEPTUN

Dan: četvrtak;

Boja sveće: ljubičasta, plava i zelena sveća;

Želje na koje ima uticaj ova sveća: želje vezane uz mladost, studiranje, inspiraciju, finansije, prestiž, igre na sreću, more, sigurnost, stabilnost, plodnost, vernost.

VENERA

Dan: petak;

Boja sveće: narandžasta i zelena sveća;

Želje na koje ima uticaj ova sveća: želje iz domena emocija, ljubavi, braka, ljubavi, odnosa sa drugima, umetnosti, mode, zdravlja, napretka, bolesti bubrega.

SATURN I URAN

Dan: subota;

Boja sveće: tamno zelena, plava i ljubičasta sveća;

Želje na koje ima uticaj ova sveća: želje koje se odnose na inspiraciju, vernost, magiju, san, nadanja, mir, plodnost, reumatizam, starost.

OPŠTA PRAVILA MAGIJSKIH RITUALA SVEĆOM

pexels.com

Tri sveće

Sveće se tokom rituala drže u svećnjacima ili u držačima od belog metala, budući da se on povezuje sa Mesecom. I inače je poželjno da se rituali usklade sa pojedinim Mesečevim menama, savetuje portal conopljanews.net.

Prva četvrt je vreme pogodno za želje vezane uz razne početke - u poslovima, ljubavi, interesovanjima i raznim aktivnostima.

Od kraja prve četvrti do pojave punog Meseca je vreme pogodno za želje vezane za ono što se već događa, posao koji je u toku i slično.

Rad sa svećama u vreme poslednje mesečeve četvrti ne preporučuje se početnicima već samo iskusnim praktičarima, dok se u vreme mladog meseca rituali ne obavljaju.

pexels.com

Devojka tarot karte i sveće

Uticaj manipulisanja svećama možete pojačati na još jedan način, a to je da tokom rituala koristite i mirise, ali isključivo one koji odgovaraju vašem horoskopskom znaku.

Neposredno pre početka manipulisanja svećama potrebno je precizno formulisati svoju želju i ispisati je, obavezno istom onom bojom kakve je i sveća, na parčetu belog papira. Zatim se desetak minuta posvetite dubokoj koncentraciji na tu želju.

Posle tog vremena papir na kome ste zapisali želju zapalite drvenom šibicom i pustite da izgori na belom tanjiriću. Pepeo koji se pritom formira stavićete u svećnjak, a odmah zatim u isti svećnjak stavićete i pripremljenu sveću. Rituali koje možete izvesti kod kuće mogu biti vezani za ljubav, vernost, sreću na putovanju, profesionalni uspeh ali i neke druge želje.


 

 

Komentari (0)