Astro prognoza

PUN MESEC I LUNARNA EKLIPSA U BIKU: Za dva dana mnoge znakove očekuje transformacija, a biće i tenzije

Nedelja pred nama donosi duboke lične uvide, mogućnost transformacije i rast. Ipak, to je lakše reći no učiniti. Većina nas ipak robuje navikama, sopstvenom sistemu vrednosti i predrasudama. Samo iz tog razloga dani pred nama mogu doneti potrese...

17.11.2021 18:50

PUN MESEC I LUNARNA EKLIPSA U BIKU:  Za dva dana mnoge znakove očekuje transformacija, a biće i tenzije
pexels.com

Retke su nedelje u kojima postoji toliko ključnih astroloških dešavanja. Pa ipak kao da smo u poslednje vreme nekako oguglali. Navikli smo na činjenicu da je sve ovo što nam se dešava normalno ili barem prihvatljivo.

Čovek je poznat po tome da se lako prilagodi novonastalim situacijama.. a to bi mogli da posmatramo i kao ključ opstanka.

Naredna nedelja ipak donosi vrlo specifične aspekte i, u nekom smislu, može se izdvojiti kao najznačajniji period u čitavoj 2021. 

Jedno su mogućnosti, drugo je realnost...

Istorijski trenutak je takav da možemo da se pohvalimo da pripadamo odabranima iako nas trenutno na svetu ima najviše. Pre skoro godinu dana je otpočeo novi ciklus postojanja, a mi i dalje insistiramo na nekim uslovnim refleksima, starim vrednostima, starim obrascima ponašanja. Svi se pitaju kada će se sve ovo vrati na staro, ali to je nemoguće. Nova realnost je otpočela, s nama ili bez nas, to je već naša odluka. Ovo može zvučati uopšteno, ali zapravo je suština u pitanjima naših ličnih borbi i izbora. Ako verujete da zaslužujete bolje, dogodiće vam se nešto afirmativno.

Ukoliko u dubini bića mislite da niste zaslužili ništa pozitivno, moguće je da ćete iskreirati niz problematičnih okolnosti ne bi li se osvestili da ipak najviše toga zavisi upravo od vas samih i vašeg izbora kako ragujete.

Duša kao izraz autentičnosti

Čitava druga polovina novembra će nam biti dobar saveznik u ličnim transformacijama. Ništa više nije isto i na nama je da sada to počnemo i da živimo. Mars, planeta akcije i borbe, nalazi se u dubokoj Škorpiji. To je znak da je došlo vreme da uronimo u sebe veoma duboko i da pomirimo sopstvene nesavršenosti ne bismo li bili kadri da u naredni mesec uđemo spremniji.

Kako će ta ista planeta biti u izazovnom aspektu prema Uranu, ne bi bilo loše tu prednost iskoristiti. Nekom je život majka, nekom maćeha, kažu naši stari, a na vama je da izaberete kojoj ćete se grupaciji prikloniti, a od koga skloniti. U svakom slučaju, ovde se radi o zaista velikim idealima koji se nameću i koji za referencu ima iskrenost i slobodu. Ukoliko ste u nekim oblastima vrlo kruti, verovatno će vam se dogoditi neki spoljni stimulans jer je ovde vrhunski cilj zadržati poštovanje i slobodu, a ne redovnu platu i nečistu savest.

Mars opozicija Uran

Ovaj aspekt ukazuje na dubinske potrese, kako na duševnom planu tako u materijalnom svetu. Postoji neki skriveni bes koji smo uljuljkali zarad osećaja sitosti i sigurnosti. Sada je vreme da se prodrmamo i postavimo neke nove prioritete. Pitanja sloboda i ljudskih prava biće u fokusu javnosti, a moguće su i demonstracije širom sveta.

Lunarna eklipsa u Biku

U danima poput ovih mi smo pozvani da snagom jasne namere kreiramo svoju stvarnost.
Vrlo često okidači za ove dubinske radove leže u nekim nama neprihvatljivim okolnostima ili situacijama koje nam se dešavaju, a mi ih prepoznajemo po tome što reagujemo besom, frustracijom ili nervozom. Važno je osetiti ako nas uhvati neka od negativnih emocija jer baš tu leži ključ koji otvara vaš unutrašnji potencijal. Nekada tornado dođe samo kao osećaj straha ili treperenja, a nekada i bukvalno. U svakoj kriznoj situaciji važno je ostati smireni posmatrač, a ne neko ko će se upecati u zamku kolektivne histerije.

Komentari (0)