Vrste muškaraca

PET TIPOVA MUŠKARACA – OD ALFE DO GAME: Koga bije loš glas a ko je idealan za muža

Muškarci tokom života menjaju tip ličnosti u zavisnosti od godina i životnog iskustva

23.01.2022 14:00

PET TIPOVA MUŠKARACA – OD ALFE DO GAME: Koga bije loš glas a ko je idealan za muža
Pixabay

Ako se prisetite znanja iz osnovne škole i biologije, znate da je „alfa“ mužjak onaj koji privlači najviše ženki iz čopora radi razmnožavanja. To takođe znači da se šanse drugih mužjaka smanjuju kada je „alfa“ u blizini.

U ljudskom svetu stvari stoje malo drugačije jer „alfa“ mužjaci nisu jedini ženski ideal. Iako oni izgledaju poželjnije zbog svoje grube spoljašnosti, žene privlače drugi tipovi ličnosti jer se vremena menjaju. A menjaju se i muškarci, što sa godinama, što sa svojim iskustvom.

Nijedan muškarac ne odražava čiste osobine određenog tipa, već je to obično kombinacija više njih.  

Ovo su osnovni tipovi muškaraca koji su imena dobili po grčkim slovima:

Pixabay

Alfa muškarci imaju jak ego

 

Alfa muškarci – samouvereni, preduzimljivi i bije ih glas „loših“

On je mačo tip, koji odiše samopouzdanjem sa malo agresije, koji je otvoren i zahtevan i definitivno veoma seksistički! To ni na koji način ne znači da on objektivizira žene, ali on zasigurno zna da može dobiti bilo koju ženu koju poželi. I uglavnom, želi nekoga mnogo poslušnijeg i sa nekoliko ili bez alfa karakteristika.

U poslu, sa njim je teško raditi jer njegov ego naglo raste kad god se pokaže da nije u pravu. Ali on to nadoknađuje svojom šarmantnom ličnošću.

Žene neće dobiti nikakvu utehu ili podršku od alfe, a ako žena prevari svog partnera, prevariće ga sa alfa muškarcem.

Pixabay

Beta muškarci su fini momci

 

Beta muškarci - dobri za saradnju, iako su prilično introvertni

Za njega se obično kaže da je „fin momak“. On je uvek umeren, ljubazan i simpatičan. Mnogo su osetljiviji i emotivniji od alfa muškaraca i daleko prizemniji. Dobro prihvataju kritiku i odlični su saradnici.

Ono što ženama malo smeta kod njih je njihova rezervisanost i introvertno ponašanje. To su oni momci koji su u školi bili tihi, pomalo štreberi i verovatno maltretirani od alfa pojedinaca. Oni su odrasli u bezbrižne, emotivne fine momke, koji su pomalo idealisti!

Žene obično preferiraju beta muškarce za životnog partnera, posebno ako im je neki alfa pre toga slomio srce. Mada su im draži kao prijatelji a ne ljubavnici.

Pixabay

Omega muškarci su pomalo ekscentrični

 

Omega muškarci - opušteni, pomalo ekscentrični i štreberi po prirodi

U svakom filmu Bena Stilera postoji odličan primer omega muškarca koji ima stvarno štreberske navike. On je veoma opušten, pomalo lenj i ponaša se kao da mu nije stalo ni do čega na svetu.

On je donekle nezreo, neodgovoran i definitivno mu nedostaje ambicija. Omega muškarci su veoma inteligentni, ali to ne pokazuju jer im nedostaje ambiciji. Oni mogu da reše komplikovan matematički zadatak dok jedu picu i nije ih briga za bilo šta drugo.

Kao muževi su lenji i oslanjaju se na svoju ženu u svemu, bez želje da pomognu u kućnim poslovima.

Pixabay

Gama muškarci porodicu stavljaju na prvo mesto

 

Gama muškarci - nemirni, zabavni i puni avanturističkog duha

Gama tip muškarca voli da se zabavlja, ali u isto vreme ne odbacuju svoje obaveze. Oni su definitivno avanturistički raspoloženi i imaju tendenciju da postanu veoma nemirni ako su predugo neaktivni. Moguće je da alfa sazri u gama muškarca, jer su oni njihova prefinjena verzija.

Gama muškarci su osetljivi prema suprotnom polu i veoma su svesni potreba i prirode onoga što žene zaista žele i čine sve što je u njihovoj moći da zadovolje potrebe svog partnera. Porodicu uvek stavljaju na prvo mesto, u bilo kojoj situaciji i scenariju.

Pixabay

Delta muškarci su usamljeni i zatvoreni

 

Delta muškarac - povučen, ogorčen i zatvoren

Delta mužjaci nisu dobro prošli u igri života. Nekada su bili alfe ili čak gama, ali ih je u nekom trenutku pogodila tragedija zbog koje su se potpuno povukli iz života.

Vrlo su zatvoreni i povučeni sa stavom „zaista me nije briga“ i često su ogorčeni prema nečemu ili nekome. Iz ovih razloga nisu baš dobrodošli na društvenim okupljanjima i često su usamljeni.

Delta mužjak može da privuče nekoga sa sličnim karakteristikama. U drugim slučajevima, partner ih može smatrati dosadnim, osim ako ne promeni svoj životni stil, piše Mensxp.

 

Komentari (0)