Psihologija

DA LI VAM SE SVIĐA ORAO, MEDVED, PAS ILI REPTIL? Ovo je nova podela muškaraca na 4 tipa!

Novi trend svrstavanja pripadnika jačeg pola u određene kategorije u odnosu na fizičke karakteristike izazvao je burne reakcije na mrežama.

31.05.2023 21:01

DA LI VAM SE SVIĐA ORAO, MEDVED, PAS ILI REPTIL? Ovo je nova podela muškaraca na 4 tipa!
shutterstock.com

Prema najnovijem trendu u zabavljanju, koji je pokrenuo žestoku raspravu na Tviteru, a podrazumeva tipizaciju muškaraca na osnovu fizičkog izgleda, oni se mogu podeliti u četiri kategorije: orlove, medvede, pse i reptile. Vodeći australijski ekspert za ljubavne odnose, doktorka Lurve, rekla je da ta podela zapravo uopšte nije loša.

Prema njenim rečima, to ženama može da posluži kao svojevrsni vodič kako bi bolje razumele određeni tip muškarca koji ih privlači, piše britanski Dejli mejl. 

Zgodan kao reptil, pas...

Dr Lurve je do detalja opisala kako izgleda muškarac koji pripada određenim kategorijama.

- Mladić koji se ubraja u kategoriju zgodnih reptila ima ravan nos i prodorne oči, zbog kojih se ženama čini da može da im prodre u dušu. Muškarac koji je "pseće" zgodan ima okruglo lice i oči, kao i bezobrazan smeh, dok orlove karakteriše jaka linija vilice sa dugim nosem i sitnijim očima. Mladić koji je medveđe zgodan ima okruglo lice, "meke" crte i široka ramena - opisala je ona.

Da bi što bolje objasnila ovu podelu ona je navela glumca Rajana Gozlinga kao primer, za kog je rekla da je orlovski zgodan zbog oštrih crta lica, dugog nosa, sitnijih očiju. Kao primer za muškarca psa ona je navela pokojnog Hita Ledžera, koji je "imao drski osmeh, svetlu razbarušenu kosu i snažne crte lica.

Kako je objasnila dr Lurve, podsvesno većina žena bira muškarce zbog određenog izgleda i osobina.

- Ne mislim da su tipovi ličnosti nužno povezani sa ponašanjem, ali bi to moglo da pomogne ženama da shvate zašto biraju uvek isti tip muškarca. To posebno važi za one dame koje imaju slične muškarce što znači da traže tačno određeni tip muškarca po spoljašnjem izgledu i osobinama - pojasnila je ona.

S tom njenom teorijom su se složile mnoge druge žene, a podela muškaraca na orlove, medvede, pse i reptile je trenutno "najvrelija" tema o kojoj se raspravlja na društvenim mrežama. Međutim, Lurveova naglašava da ne bi trebalo zanemariti nekoga ko je fin i ima dobru ličnost samo zato što se ne uklapa u onu kategoriju muškaraca koju žena ima u svojoj glavi.

- Ako razmišljate o ulasku u ozbiljnu vezu svakako uzmite u obzir da se fizički izgled menja, a da karakter ostaje zauvek. Pronađite nekog ko će umeti da vas nasmeje, da vam bude podrška i rame za plakanje, a ne samo slatkiš i zgodan muškarac zbog kog ćete se osećati nesigurno – poručila je ona.

Kako se dele žene?

Inače, ova podela muškaraca izazvala je žestoku debatu na Tviteru i drugim društvenim mrežama. Većini muškaraca se podela nije baš dopala, dok žene kažu da ima neke istine u tome.

- Ovo je smešno. Ne mogu se ljudi deliti na grupe i porediti sa životinjama. Ja sam zgodan muškarac, ali ne vidim sebe ni u jednoj kategoriji - 

- A šta ćemo sa onim manje zgodnim mladićima. Zar mi nemamo pravo da budemo srećni? Stalno se potenciraju zgodni muškarci, već mi je muka od toga -

- Ima neke istine u ovome, samo je pitanje da li želimo sebi to da priznamo - 

- Nije tajna da žene, kao i muškarci, imaju određeni tip koji im se dopada. Po ovome ja sam pas i baš mi se sviđa - 

- Ovo je tako glupo i površno, i muškarci i žene su mnogo više od fizičkog izgleda. Odbijam da me svrstavaju u bilo kakve podele - bili su samo neki od komentara na mrežama.

Ali, nisu samo muškarci na tapetu, postoji i podela za žene i to na lisice, mačke, srne i zečice. Evo koje su karakteristike mladića, ali i žena po najnovijoj podeli.

Muškarci

  • orao - izražene crte lica, dug nos, male oči, svetla kosa i oči
  • pas – okruglo lice, razbarušena kosa, okrugle oči i očaravajući osmeh
  • medved – okruglo lice, široka ramena, svetlija kosa i oči
  • reptil – izražene crte lica, tamna kosa i oči, ravan nos

Žene

  • lisica – svetla kosa, tamne ili svetle oči, duže lice i oštrije crte
  • mačka – tamnija kosa, svetle oči, izražene crte i okruglo lice
  • srna- tamnija kosa, tamne oči, duže lice i meke crte  
  • zečica – svetlija kosa, tamne ili svetle oči, okruglo lice upotpunjeno "mekim" crtama

BONUS VIDEO:

Komentari (0)