Prirodni lekovi

3 NAPITKA UZ KOJE ĆE VAM STOMAK BITI RAVAN KAO NIKAD U ŽIVOTU! Olakšavaju probavu i sprečavaju nadimanje!

Čim odložimo zimske jakne i šalove, odmah nam na pamet padaju bikiniji i kratka ali slatka odeća. Ukoliko želite da vam stomak na plaži izgleda savršeno, probajte ova tri magična napitka!

22.04.2022 11:55

3 NAPITKA UZ KOJE ĆE VAM STOMAK BITI RAVAN KAO NIKAD U ŽIVOTU! Olakšavaju probavu i sprečavaju nadimanje!
shutterstock.com

Svi želimo to idealno telo, ali nas od savršeno zategnutih nogu i pločica na stomaku obično deli previše faktora. Nedostatak energije, motivacije, vremena i novca su krivci zašto nam je često lakše da se prepustimo nezdravom životu nego da investiramo u svoje savršeno telo. Pored toga, svi znamo da lepo izvajana figura zahteva odricanja u vidu zdrave hrane i redovne fizičke aktivnosti.

Ipak, da li ste znali da postoje ukusni i magični napici uz pomoć kojih će vaš stomak biti sasvim ravan, a koji će u isto vreme regulisati vašu probavu i sprečiti neugodno nadimanje? Portal Srećna Republika vam predstavlja recepte za tri zdrava i hranljiva, ali niskokalorična pića koja će ubrzati vaš metabolizam, pospešiti varenje i pomoći vašem organizmu pri procesu detoksikacije. Živeli!

1. Napitak od đumbira i limuna

Sastojci:

  • čaša tople vode
  • limun
  • 1 cm narendanog đumbira

Priprema:

U čašu tople vode dodajte sveže ceđeni sok jednog limuna i otprilike centimetar sitno narendanog đumbira. Ovaj napitak se pravi uveče, potrebno je da odstoji preko noći i da se ispija ujutru.

shutterstock.com

Napitak od limuna i đumbira

Sva tri sastojka ovog napitka su pravi raj za detoksikaciju tela. Kiseli limun pršti od vitamina, pomaže vam pri čišćenju jetre i pospešuje probavu, koja je osnovni pokretač zdravog mršavljenja. Đumbir je prirodni antibiotik, tako da umiruje sve upalne procese, a u isto vreme vrši detoksikaciju vašeg organizma i ubrzava metabolizam.

2. Piće na bazi grejpa i ruzmarina

Sastojci:

  • šolja vode
  • kafena kašičica svežih iglica ruzmarina
  • supena kašika meda
  • grejp

Priprema:

U šolju vode sipajte kafenu kašičicu svežih iglica ruzmarina i supenu kašiku meda, pa to zakuvajte. Kada provri, smanjite vatru i ostavite da se na njoj kuva još 15 minuta. Ovu mešavinu procedite i pustite je da se sasvim ohladi. U nju onda dodajte sveže ceđeni sok jednog grejpa.

shutterstock.com

Napitak od grejpa i ruzmarina

Spoj ruzmarina i grejpa je prava riznica zdravlja. Grejp je bogat vitaminom C, koji pospešuje detoksikaciju tela i pomaže u snižavanju holesterola. Sa druge strane, ruzmarin pomaže u čiščenju jetre, pospešuje probavu i poboljšava protok krvi.

3. Smuti od šargarepe i borovnice

Sastojci:

  • šolja grčkog jogurta ili nemasnog biljnog mleka (kokosovo ili bademovo)
  • pola šolje smrznutih borovnica
  • očišćena šargarepa
  • dve supene kašike ovsenih pahuljica
  • kašičica meda, po želji

Priprema:

U blender stavite biljno mleko ili grčki jogurt i dodajte smrznute borovnice, šargarepu i ovsene pahuljice. Ukoliko želite da vam smuti bude ukusniji, po želji možete dodati malo meda. Sve zajedno izblendajte dok se sastojci ne pretvore u gustu i homogenu smesu.

shutterstock.com

Smuti od borovnica i šararepe

Ovaj smuti vam nudi kombinaciju dva najbolja antioksidansa na jednom mestu, piše portal zadovoljna.dnevnik.hr. Ovaj spoj kiselih borovnica i slatke šargarepe će vas zasititi i odagnaće vam glad sigurno na nekoliko sati, a ova ukusna mešavina voća i povrća će vam u isto vreme pomoći da željene rezultate na telu postignete brže.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)