Odrasli

OVA ŽENA NAJVIŠE STRAHUJE OD ENERGETSKE KRIZE i ZIME! Za njenu alergiju nema pomoći, evo zašto!

Moguće energetska kriza mogla bi da pogodi ljude sa slabom finansijskom situacijom, ali su na udaru i oni koji muče muku sa specifičnim zdravstvenim tegobama.

18.09.2022 13:22

OVA ŽENA NAJVIŠE STRAHUJE OD ENERGETSKE KRIZE i ZIME! Za njenu alergiju nema pomoći, evo zašto!
Printscreen/thesun.co.uk

Moguća energetska kriza i štednja struje mogla bi da fatalno utiče na neke ljude, naročito ako kod sebe imaju razvijenu alergiju na hladnoću. Sa tim se susrela jedna Britanka po imenu Sem Njulend koja ima 50 godina i koja se bori s veoma teškim zdravstvenim stanjem. Naime, njoj se, ukoliko nazebe i prehladi se, po čitavoim telu razvijaju osip i bolne brazde koje ni sa čim ne može da ukloni. Za taj poremećaj nema leka, a što je još gore iste simptome razvija i znoj. Sem mora konstantno da održava grejanje u kući do najviše 30 stepeni, što neće sebi moći da priušti ukoliko cene grejanja skoče kako je najavljeno.

Nakon što je britanska premijerka Liz Tras objavila kako će cene elekstrične energije ograničiti na 2.941 dolar godišnje, Sem i njen suprug Endi su se zabrinuli i ne znaju šta da rade. Ona mora da održava striktno određenu telesnu toplotu temperaturom od 26 i 27 stepeni, u suprotnom, na koži joj se mogu pojaviti iritacije, pa i otvorene rane.  

- Nemamo poslove s dobrim platama. Ne znam odakle će svima novac. Trebalo bi mi povećanje plate od čak 11.530 dolara da bih mogla sebi da priuštim grejanje kakvo mi je potrebno zbog zdravlja - kaže za britanski San očajna žena.

Problemi za nju se tu, međutim, ne završavaju. Ako su neki pomislili da rešenje može pronaći u dodatnoj i slojevitoj odeći, ni to ne pomaže. Višak odeće na njoj mogao bi dodatno da pogorša situaciju.

Inače, povećane cene grejanja svakako će pogoditi većinu stanovništva, i to ne samo u Britaniji, već u čitavom svetu, a Sem brine i za one koji su u težoj materijalnoj situaciji od nje. Donedavno ona je plaćala 55 dolara mesečno za grejanje, ali su računi već sad skočili na 69 dolara. Sudeći po najavama nadležnih, taj iznos će za nekoliko dana biti daleko veći. 

- Ako tokom zime ne budem imala grejanje, imaću strašne bolove, a plašim se najgoreg - priznala je Sem.

Pored alergije koju ona ima, a koja je poznata kao hladna urtikarija, njoj je dijagnostifikovana fibromialgija ili bolest poremećenog metabolizma, kao i reumatoidni atritis. Ta žena se boji da će morati da isključi grejanje zbog iznuđivačkih cena, a u najgorem slučaju da potraži pomoć na nekom drugom mestu. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)