Odrasli

Ovo je formula za SAVRŠEN DAN, deluje šašavo, ali "radi"!

Da li vam je poznat osećaj kada zazvoni alarm, a vama dođe da plačete? Budite se umorniji nego što ležete? To je sve iz razloga što je vaša jutarnja formula za savršen dan loša, ali evo kako da je popravite!

29.07.2022 16:00

Ovo je formula za SAVRŠEN DAN, deluje šašavo, ali "radi"!
Foto: Shutterstock

Možda ste mislili da ne postoji formula za srećan i produktivan dan, ali ona ipak postoji. Tim britanskih istraživača došao je do matematičkog rešenja koje je sproveo na osnovu 2.000 ispitanika. Oni su pošli od toga kako bi mogli kvalitet života značajnije da unaprede i počeli su od ustajanja. Najproduktivniji su bili oni koji su ustajali u 07:12 minuta, vežbali 21 minut, tuširali se 10 minuta i doručkovali 18 minuta.

Doručak je onaj koji je najbitniji u celoj priči. Da li ćete tokom dana biti srećni ili mrzovoljni to zavisi isključivo ot toga koliko vremena ujutru provodite za stolom. Zato navijte satove u 06:44 minuta, ustanite u 07:12 minuta i doručkujte u 07:25 minuta.

pexels.com

Jutarnja rutina po formuli daje dobre rezultate!

Način na koji su naučnici došli do ovog otkrića je sledeći i svako odstupanje vas vodi korak dalje od “srećnog dana”. 

- Upražnjavanje ovih navika dokazano ima efekta. Kombinacija različitih elementata je ključ za uspešan i relaksiran dan - odgovara dr Ana-Mari Imafidon koja je bila na čelu projekta, a prenosi Daily Mail.

Da biste izračunali da li je vaša “jutarnja rutina” dovoljno dobra da vam zagarantuje kvalitetan dan, za početak udvostručite vreme koje provedete za doručkom. Minute koje provedete u vežbanju i tuširanju dodajte na ceo iznos. Potom izračunajte razliku između idealnih 8 sati sna i količine sna koju ste vi imali. Primera radi, od 8 koliko je idelano oduzmite 6,5 ako ste toliko spavali i dobićete 1,5. Takođe oduzmite od vremena kada ste vi ustali, recimo ako ste ustali u 08:12 min, od toga oduzmete idealno vreme ustajanja 07:12 min i dobićete 1.

pexels.com

Budite srećni celoga dana!

Ukupan broj minuta za doručak koji je udvostručen, vežbanje i tuširanje podeljen je zbirom na osnovu vremena spavanja i ustajanja. Sada na taj broj dodajte minute provedene radeći stvari kao što su čitanje novina ili guglanje po internetu, nakon što prvo podelite ovaj broj sa dva. Broj do kojeg stižete treba da bude veći od 37, ako imate najbolju jutarnju rutinu.

Istraživanje je pokazalo da 29%  ljudi redovno ima pogrešnu jutarnju rutinu i upravo zato oni ostaju mrzovoljni do 11 sati ujutro.

Ne budite više jedni od njih!

shutterstock.com

Birajte sreću!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)