Odrasli

Nanela je ŠAMPON NA KOSU, a onda joj se život promenio iz KORENA: Bila je u komi dva MESECA jer je otišla u KUHINJU i uradila ovo!

Ovo je istinita priča jedne tiktokerke koju je par sekundi nepažnje skoro koštalo života.

24.06.2022 22:00

Nanela je ŠAMPON NA KOSU, a onda joj se život promenio iz KORENA: Bila je u komi dva MESECA jer je otišla u KUHINJU i uradila ovo!
tiktok/printscreen-aleemaxali

Život piše drame, a neki ljudi su dovoljno hrabri i odvažni da o njima i pričaju. To je slučaj i sa britanskom tiktokerkom Alimom Ali, koja je čudnim spletom okolnosti pre nepunih 6 godina jedva izvukla živu glavu. Portal Srećna Republika vam donosi njenu strašnu, ali i beskrajno inspirativnu priču.

Naime, ova devojka će 22. decembar 2016. godine pamtiti dok je živa. Tog dana je 12-godišnja Alima Ali iz Bredforda u Engleskoj došla kući iz internata i primetila je da ima vaške u kosi. Kako bi ih se rešila, oprala je teme i vlasi specijalizovanim šamponom i ostavila ga da odstoji na glavi, kao što uputstvo i nalaže. Ono što ova tinejdžerka tada nije znala je da ovaj preparat veoma zapaljiv, a upravo to je ono što će joj zauvek promeniti život.

Sa šamponom na glavi, ona je otišla u kuhinju kod svoje majke, koja je tada kuvala za šporetom. Devojka se previše približila plamenu, a onda se desila tragedije. Cela glava i licu su počeli da joj gore. Ona je iz istih stopa urgentno prebačena u bolnicu, u kojoj je provela 2 meseca u komi.

Posledice ove nesreće su bile pogubne, devojčica je zadobila teške opekotine trećeg stepena, koje su zahvatile čak 55 odsto njenog tela. Nastradali su joj lice, grudi, butine, leđa, stomak i šake. Izgubila je čak 7 prstiju. Ona o svojoj nesreći hrabro govori na društvenoj mreži TikTok, na kojoj ima više od 720 hiljada pratilaca. Evo kako je ona opisala najstrašniji događaj u svom životu:

- Otišla sam u kuhinju, kako bih bacila nešto u kantu, kosa mi se našla blizu šporeta, a šampon je bio lako zapaljiv. Uspaničila sam se, a potom prešla u stanje šoka, jer sam pomislila da ću umreti. Nakon toga, znam da sam bila sam u komi dva meseca, tako da nisam mogla da imam neke neposedne reakcije.

Danas, skoro 6 godina kasnije i nakon mnogo operacija, ova 18-godišnja Britanka je stekla samopouzdanje, te uprkos velikim životnim poteškoćama, rado objavljuje snimke na kojima se šminka i svojim odvažnim primerom šalje poruke nade svima onima koji proživljavaju slične teške trenutke. Na njenom Instagram profilu uvek ćete je videti sređenu, a uskoro će krenuti i u višu školu, budući da je rešila da postane medicinska sestra za rad u psihijatriji. Ovako je ona ljudima predstavila svoju svakodnevicu:

- Svaki dan moram da čistim odeću pod pritiskom i to raspršivačem vazduha, da mažem kreme i pijem lekove. Do sada sam imala sam na stotine operacija i predstoje mi još neke. Iznutra se dobro osećam. Rečeno mi je i da mi kosa neće ponovo narasti, ali nekim čudom to se desilo. Još uvek mogu da vodim sasvim normalan život. Mogu da vozim i radim svakodnevne aktivnosti - poručila je ova devojka-borac, čiji videi već sada imaju čak 15 miliona lajkova.

Uprkos tome što je prošla kroz pravi pakao, njena snaga volje joj je dokazala da čovek može sve što hoće, pa i da započne život iznova. Zbog toga je njena priča izvor istinske motivacije za sve nas.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)