Odrasli

Novo neverovatno istraživanje o JUTARNJOJ EREKCIJI! Ovo se dešava u telu muškarca, uticaj je šokantan!

Mnogi misle da je erekcija povezana sa seksualnom stimulacijom, ali nije baš tako. Ona i te kako može da ima veze sa celokupnim fizičkim zdravljem muškarca, tvrde istraživači.

12.06.2022 22:00

Novo neverovatno istraživanje o JUTARNJOJ EREKCIJI! Ovo se dešava u telu muškarca, uticaj je šokantan!
shutterstock.com

Muškarci koji ujutru imaju erekciju boljeg su zdravlja i imaju tendenciju da duže žive, pokazuju istraživanja. Stručnjaci iz oblasti medicine otkrili su da oni koji se ujutru bude "slavno“ imaju značajno manje šanse da umru od bolesti srca ili moždanog udara.

U istraživanju koje su sproveli istraživači iz Belgije i koje je je obuhvatilo 1.800 muškaraca srednje dobi i starijih momaka, pokazalo je i da su muškarci koji su ujutru imali redovno "uzbuđenje“ imali 22 odsto manje šanse od prerane smrti. 

Naučnici smatraju da muškarci koji tokom noći dožive erekciju, imaju dobro zdravlje jer je to znak i dobre cirkualcije, a to svakako smanjuje rizik od opasnih bolesti, naročito od onih koji se vezuju za kardiovaskularni sistem.

shutterstock.com

Jutarnja erekcija je kod mlađih muškaraca češća

- Erektilna disfunkcija i loša jutarnja erekcija su povezani s povećanom smrtnošću - rekao je za časopis „Starost i starenje" vodeći istraživač, doktor Lin Antonio iz Univerzitetske bolnice Leuven.

Kod muškaraca je uobičajeno da tokom noći mogu imati i do pet erekcija, a rano jutarnje uzbuđenje može biti znak skoka testosterona. S druge strane, nagli pad nivoa tog hormona u organizmu može ukazivati na određene zdravstvene probleme. Muškarci s godinama, kako stare, doživljavaju tokom noći manje uzbuđenja, što se dovodi u vezu upravo s tim hormonskim promenama.

Stručnjaci upozoravaju da gubitak jutarnje erekcije može biti znak lošeg funkcionisanja arterija kod muškaraca, a to je povezano sa srčanim oboljenjima. To se jednako odnosi i na one koji imaju partnerku i na muškarce samce.

BONUS VIDEO:

                                 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)