Odrasli

BOLOVANJE ZBOG MENSTRUALNIH BOLOVA: Nov zakon uskoro na snazi?

Po zakonu koji će najverovatnije stupiti na snagu žene će mesečno moći da koriste 3 do 5 dana bolovanja, a sve zbog menstrualnih bolova.

15.05.2022 17:00

BOLOVANJE ZBOG MENSTRUALNIH BOLOVA: Nov zakon uskoro na snazi?
Pixabay.com

Mnoge žene su iskusile bol tokom "onih dana" u mesecu i nerado im se vraćaju.

One takođe nevoljno pamte sve izostanke sa fizičkog tokom školovanja kao i vraćanja kući sa posla.

Španija je jedna od retkih zemalja na svetu gde bi baš tokom perioda menstrualnog ciklusa žene mogle da dobiju i zvanično bolovanje.

Politika se oštro protivi ovome međutim to je osvanulo na društvenim mrežama, a Srećna Republika prenosi celu objavu sa Instagrama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BBC News (@bbcnews)

- Žene u Španiji koje pate od jakih bolova tokom menstruacije mogle bi da dobiju medicinsko odsustvo prema novim najavama zakona, navode mediji. U nacrtu zakona koji je procurio u španske medije navodi se da žene mogu imati 3 dana odsustva mesečno, a u nekim slučajevima produženo i na 5. Ali političari su upozorili da se na nacrtu još radi. Ako bude usvojen to bi bilo prvo takvo zakonsko pravo u Evropi. Samo nekoliko zemalja širom sveta ima takve zakone - stoji saopštenje od BBC-ja na ovoj društvenoj mreži kome će se mnoge dame obradovati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari. (0)