Odrasli

BODIBILDER JE PROBAO KONTROVERZNU DIJETU! Evo šta mu se dogodilo, imao je da poruči ljudima samo jedno!

Vil Tenizon sproveo je istraživanje koje ga je mnogo koštalo.

10.05.2022 11:00

BODIBILDER JE PROBAO KONTROVERZNU DIJETU! Evo šta mu se dogodilo, imao je da poruči ljudima samo jedno!
Printscreen/Youtube/Will Tennyson

Mnogi ljudi se iz očaja i iz velike želje da smršaju i dovedu telo "pod konac" podvrgavaju raznim dijetama. One često nisu proverene, ali većina osoba, posebno ženskog pola, ne mare za to i spremne su da eksperimentišu čak i ako to ide na njihovu štetu. Tako je u moru poznatih dijeta koje se instant nude i promovišu po internetu posebno ljude "zaludela" tzv. "vojnička dijeta".

Reč je o režimu ishrane za koji se zna da nije korišćen među vojnicima i za čiju pouzdanost nisu mnogi sigurni da deluje. Ona navodno garantuje gubitak 10 kilograma i zasniva se na rigoroznom režimu, odnosno ograničavanju kalorija koje se svaki naredni dan smanjuju.

Bodiblder i jutjuber Vil Tenizon odlučio je da isproba dijetu, prethodno konsultujući se sa ljudima iz svoje okoline. Iako mnogi nisu bili oduševljeni njegovom idejom, odlučio je da isproba i sa javnošću podeli efekat. Dijetetičar mu je savetovao da se ne upušta u tu "avanturu" jer je nesigurna i neuravnotežena, te da će se odraziti na njegov dosadašnji rezultat u teretani. Međutim, bodibilder nije odustajao.

Printscreen/Youtube/Will Tennyson

Vil Tenizon se odlučio na režim ishrane za koji su mnogi istakli da je kontroverzan

Tenizon je startovao s dijetom i prvi dan bio je ograničen na 1.400 kalorija. Doručak je uključivao hleb tost sa maslacem od kikirikija, pola grejpa i crnu kafu. Za ručak je pojeo dosta oskudniji obrok - pola šolje tunjevine i šolja crne kafe. Večerao je govedinu, šolju zelenog pasulja, jednu jabuku i pola banane.

Jutjuber je prve efekte dijete primetio već nakon dva dana budući da je postao loše raspoložen i uznemiren.

Uprkos tome, on je nastavio dijetu.

Printscreen/Youtube/Will Tennysonn

Prvi efekti Tenizonovog režima bili su uznemirenost i loše raspoloženje

Drugog dana je smanjio kalorije na 1.200, što odgovara jednom njegovom redovnom obroku. Doručak je podrazumevao krišku tosta, jaje na oko, pola banane i crnu kafu. Nakon doručka je otišao na trening, ali prilično loše volje i s padom energije. Ipak, i dalje je imao entuzijazam da dijetu privede kraju, ručao je jaje, sveži sir i krekere. Tu je osetio glad i pokušao je sirćetom da je utoli. Za večeru je pojeo dve viršle, šolju brokolija, pola šolje šargarepe, pola banane i sladoled od vanile.

Treći dan mu isto bio oskudan u svim obrocima, ali ih se Vil ipak pridržavao do kraja. Odlučio je da stane na vagu četrtog dana, kada je i prekinuo dijetu. Za četiri dana izgubio je tri kilograma, međutim, on je bio kategoričan da je to najgori režim ishrane kom se ikad podvrgnuo. Istakao je da više nikada neće probati ništa slično jer koliko god je njegovo telo bilo izdržljivo, ono nije moglo da podnese toliko restriktivan način ishrane.   

Zato je svima posavetovao da mnogo povedu računa o tome za kakav se režim odlučuju, upozoravajući posebno mlade žene da bilo kakve restrikcije mogu da imaju dalekosežne posledice po njihovo zdravlje.    

 BONUS VIDEO: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)