Odrasli

SVI BRUJE O TAJNOM SIMBOLU NA SAKOU SA KOJIM SE KEJT MIDLTON POJAVILA U JAVNOSTI! Šta bi to trebalo da znači, pojavile se i prve teorije

Vojvotkinja od Kembridža, Kejt Midlton, privukla je pažnju javnosti najnovijom odevnom kombinacijom i to s jednim veoma posebnim razlogom.

02.05.2022 09:55

SVI BRUJE O TAJNOM SIMBOLU NA SAKOU SA KOJIM SE KEJT MIDLTON POJAVILA U JAVNOSTI! Šta bi to trebalo da znači, pojavile se i prve teorije
Tanjug/AP

Na besprekoran i elegantan stajling Vojvotkinje od Kembridža, britanske princeze Kejt Midlton, javnost je odavno navikla i gotovo da ne postoji situacija u kojoj je omanula u svojim modnim odabirom. Njen odmeren stil nikoga ne ostavlja ravnodušnim i svi je smatraju naslednicom pokojne princeze Dajane.

Kejt je i ove nedelje opravdala pozitivne modne kritike kada se u javnosti pojavila u predivnom bež setu - midi suknji i sakou koji je na sebi svetu poslao, prema rečima mnogih, jaku poruku.

Naime, Kejt je zajedno sa princezom Anom, ćerkom kraljice Elizabete II, posetila Kraljevski koledž za ginekologiju i akušerstvo u Sautvarku u Londonu, privukavši pažnju što je na sakou imala detalj izvezenog ananasa što predstavlja simbol podrške onima koji se bore sa bitkom za potomstvo.

- Ananas je postao moćan simbol za žene koje se bore sa neplodnošću - ističe Njujork Tajms i podseća da zato slika tog voća dominira na profilima i fidovima žena iz onlajn zajednica koje vode bitku za potomstvo. Zbog toga se često koristi kao haštag na društvenim mrežama, naročito na Instagramu.

Dr Ejmi Ejvazadeh, specijalista za plodnost, primećuje da kod nje dolaze pacijentkinje na proceduru vantelesne oplodnje, od kojih velika većina nosi upravo taj simbol na sebi.

Međutim, mnogima je ostalo nejasno zbog čega se to voće povezuje sa neplodnošću. Nema naučnih dokaza koji bi potvrdili neko određeno uverenje, ali pacijenti smatraju da to voće može mnogo pomoći kada je u pitanju sam dan sprovođenja procedure vantelesne oplodnje kada pacijentkinje mogu da zatrudne.

Inače, Kejt je prvi put sa princezom Anom bila u zajedničkoj poseti nekoj insituciji otkad se priključila kraljevskoj porodici. Ona je u šaljivom tonu babicama ispričala svoje strahove u vezi s bebom dok je bila trudna, što je posebno nasmejalo medicinske radnice.

Tom prilikom su žene pokazale novi alat za INF (intrapartalni nadzor fetusa), koji je od velikog značaja jer prati bezbednost bebe prilikom porođaja. On je posebno važan za slučaj kako bi se eventualno intervenisalo u situacijama kada je potreban hitan porođaj, jer se dešava da se bebina glava zaglavi u karlici.

Doktorka Kejti Korntvejt, načelnica akušerstva i ginekologije, istakla je da joj je drago što su princeze pokazale zainteresovanost i angažovanost na tom polju.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)