Odrasli

UPOZORENJE ZA MLADE ŽENE KOJE IMAJU MIGRENE I PIJU KONTRACEPTIVNE PILULE! Ona je imala blagi šlog i sada je progovorila o tome!

Olako uzimanje pojedinih tableta "na svoju ruku" ume i te kako da ima negativne posledice, a to je na svom primeru pokazala i supruga Džastina Bibera, Hejli.

30.04.2022 14:00

UPOZORENJE ZA MLADE ŽENE KOJE IMAJU MIGRENE I PIJU KONTRACEPTIVNE PILULE! Ona je imala blagi šlog i sada je progovorila o tome!
Tanjug/AP

Mnogi olako shvataju svoje zdravlje i korišćenje određenih tableta, ne konsultujući doktore o nuspojavama i šta bi one mogle da prouzrokuju. Hejli Biber, supermodel i supruga poznatog kanadskog muzičara Džastina Bibera je u objavi na svom Jutjub kanalu ispričala potresnu priču o tome kroz šta je sve prošla u martu i kako se našla u jednom veoma teškom i stresnom periodu, upozorivši žene da posebno vode računa o zdravlju.

Naime, Hejli je 10. marta ove godine prošla zajedno sa suprugom kroz veliko iskušenje. Dok je doručkovala sa njim, tokom najnormalnijeg razgovora, doživela je mali moždani udar. Kako kaže, osetila je trnjenje u desnoj strani, ukočenost u jednom delu lica i nemogućnost da sklopi rečenicu. 

Mlada Hajli kaže da se odmah javila lekarima i da je bila preplašena i zatečena situacijom, kao i da joj je svašta prošlo kroz glavu. Lekari su joj rekli da je imala TIA (prolazni ishemijski napad) ili mali moždani udar, što je dovela do prekida dotoka krvi u mozak.

Razmatrali su sve mogućnosti i rekli mladoj manekenki da postoje tri mogućnosti zbog kojih se ona našla u toj situaciji. Prva je korišćenje kontracepcijskih pilula, koje mnoge žene koriste često i bez konsultacije sa lekarom. Kao neko ko pati od migrena, kao što je to slučaj sa mladom manekenkom, Hejli je priznala da nije razgovarala o upotrebi tableta sa svojim doktorom i da nije bila informisana o mogućim posledicama.

Pored ovoga, druge dve mogućnosti zbog kojih je doživela moždani udar, a prema zaključku koji su doneli lekari, jesu te što je za kratko vreme putovala na velike udaljenosti i što je preležala COVID-19 u proteklom periodu.

Tanjug/AP

Hejli je doživela pravu dramu od koje se još uvek oporavlja

U svojoj potresnoj priči, Hejli je upozorila žene da ukoliko pate od migrena, a koriste kontraceptivne tablete, jesu pod velikim rizikom da dobiju napad kao i ona. Kako je istakla, zato je obavezno da se konsultuju sa lekarom.

Pošto je bila podvrgnuta raznim testiranjima kako bi se utvrdio uzrok njenog zdravstveng problema, Hejli je uradila i takozvani eko-mehur test na srcu, na osnovu kog su lekari utvrdili da ona od rođenja ima rupu na srcu. Ta vest je šokirala njene pratioce. Sada je u proceduri da se to sanira, a mlada atraktivna Amerikanka se oseća dobro i apeluje na sve da brinu o svom zdravlju.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)