Odrasli

ŠOK ZA DAME: Najviše bakterija ima na predmetu koji uvek nose sa sobom

Među najvećim „kliconošama“ su i četkice za zube i daljinski upravljači.

24.02.2022 12:00

ŠOK ZA DAME: Najviše bakterija ima na predmetu koji uvek nose sa sobom
pexels.com

Žene svoje torbice vuku svuda sa sobom i ne vode previše računa gde će ih staviti, a tako dolaze u dodir sa raznoraznim potencijalnim klicama. Stručnjaci navode da su ženske torbe pravi rasadnik bakterija.

Kako prenosi Indipendent, Institut za dobro domaćinstvo je označio osam žarišta klica u tipičnom domaćinstvu koje sadrže više bakterija od prosečnog kupatila. Pored ženskih torbi, koje su najgore od svih, tu su četkice za zube, daljinsku upravljači i peškiri za kupatilo.

Pixabay

Žene ne vode računa gde spuštaju svoje torbe

 

Dok se toaleti i kuhinjske ploče redovno čiste, zapitajte se koliko puta ste temeljno oprali ili obrisali torbu koju ste nosili na posao, držali na podu u restoranu ili sa njom odlazili u WC?

Zato stručnjaci savetuju da se torbe u restoranima stave na naslon od stolice, a u toaletima zakače o kuku ili kvaku na vratima. Obavezno pre ispiranja toaleta treba spustiti dasku kako veliki broj bakterija tom prilikom ne bi izletao napolje.

Pixabay

Četkice za zube treba povremeno staviti u vodicu za ispiranje usta

 

Ostala mesta koja su pogodna za razmnožavanje bakterija u domaćinstvu su daljinski upravljači i druga elektronika kao što su tastature i laptopovi. Rasadnik bakterija su i peškiri, krpe za suđe, kreveti za kućne ljubimce, tepisi i kuhinjski sunđeri.

Stručnjaci savetuju i da se povremeno četkice za zube drže sa glavom potopljenom u vodici za ispiranje usta. Potrebno je minimum 15 minuta kako bi bile čiste.

Komentari (0)