Stručnjaci savetuju

85% ŽENA NE NOSI GRUDNJAK KAKO TREBA: Evo gde greše i koje probleme sebi prave

Nekoliko saveta kako izabrati pravi grudnjak

21.01.2022 14:00

85% ŽENA NE NOSI GRUDNJAK KAKO TREBA: Evo gde greše i koje probleme sebi prave
Pixabay

Stručnjaci tvrde da čak 85% žena nosi pogrešnu veličinu ili oblik grudnjaka. Zbog toga se velika većina njih oseća nelagodno i stalno ga nameštaju. Takav jedan naizgled mali problem sa grudnjakom, može izazvati bolove u ramenima, pa je zato dobro saznati šta kažu stručnjaci o tome.

Prevelik grudnjak

Ako korpe štrče, grudnjak je prevelik. Grudnjak treba da prijanja uz telo a da li je prevelik proverićete tako što ćete staviti prst pod rub grudnjaka. Upravo na tom mestu, savetuje stručnjak Deni Koš, ne bi trebalo da bude mesta za više od jednog prsta. On savetuje i da se, pri isprobavanju grudnjaka, podignu ruke u vazduh. Ako se podigne i grudnjak, to znači da je prevelik.

Mali grudnjak

Grudnjak bi trebao biti uzak i pripijen, ali ne previše, da vam se useca u kožu. Da je grudnjak premali, biće vam jasno ako primetite da vam se sve „preliva“ preko njega. To znači da vam ne odgovara korpa, a ne veličina. Žene obično tu naprave grešku i traže veći broj, umesto da promene oblik korpe.

Pixabay

Bolovi u ramenima mogu biti posledica odabira lošeg grudnjaka

 

Bretele

Veliki i mali grudnjaci nisu jedini problem. Setite se samo sala na leđima, strija ili bolnih ramena zbog pogrešnih naramenica?

Salo na leđima obično se javlja kad osoba koje imaju višak kilograma ili kad koža tokom starenja gubi na elastičnosti. Kako biste smanjili „nabore“ na leđima, odaberite grudnjak koji je širok u predelu leđa, a za bolje rezultate možete obući i pamučnu potkošulju kojom ćete dobiti ujednačeniju liniju.

Nažalost, strije su podsetnik na pogrešku iz prošlosti – nosili ste pogrešan grudnjak.

-Strije nastaju jer grudi nemaju potrebnu potporu. Mnoge devojke nisu nosile dobre grudnjake dok su odrastale, a manjak potpore dovodi do strija, tvrdi Koš.

Kako biste ublažili strije, koristite za to predviđene kreme.

Pixabay

Nekada je potrebno promeniti oblik korpe a ne broj grudnjaka

 

Ako vam se naramenice urezuju u ramena, to znači da potpora zadnjeg dela grudnjaka nije dovoljna. Sudeći po mišljenju stručnjaka, naramenice bi trebale služiti kao potpora za samo 10% težine vaših grudi.

-Obucite grudnjak. Stanite uspravno i skinite naramenice. Ako sve ostane na svom mestu, ako izgleda čvrsto poput grudnaka bez bretela, onda je to dobro, savetuje stručnjak a prenose mudremisli.net.

Komentari (0)