Pomolite se!

MOLITVE ZA ZDRAVLJE: U veri nađite spas od bolesti!

Vera je izuzetno bitan faktor u našoj kulturi, a kada se molimo Bogu uglavnom tražimo zdravlje, sreću i uspeh. Ove molitve za zdravlje pomoći će vam da se vaše želje ostvare.

06.12.2021 08:34

MOLITVE ZA ZDRAVLJE: U veri nađite spas od bolesti!
pexels.com

Zdrav čovek ima hiljadu želja, a bolestan samo jednu. Ova narodna umotvorina veoma je istinita, ali se čini da kada smo zdravi svi zaboravimo kako je teško biti bolestan i koliko je važno čuvati zdravlje. Osim zdravog načina života i brige o svom imunitetu, neki ljudi biraju da se sa okrenu veri i da mole boga da im podari zdravlje

Portal Srećna republika spremio je za vas dve molitve za zdravlje, a vrlo je bitno da ne zaboravite da ne treba da se molite samo kad ste bolesni, već i kada je u vašem životu sve u savršenom redu. Pročitajte ove molitve na glas i obratite pažnju na to kako se osećate, pa onda izaberite tu pravu molitvu za vas koju ćete stalno čitati i ponavljati do te mere da ćete je naučiti napamet.

pexels.com

Bolesna žena u krevetu

Molitva za bolesnika

O, Premilosrdni Bože, Oče, Sine i Sveti Duše, u nerazdeljenoj Trojici obožavani i slavljeni, pogledaj milosrdno na slugu Tvoga ________ (ime bolesnika), bolešću obuzetog i otpusti mu sva sagrešenja njegova; podaj mu isceljenje od bolesti, povrati mu zdravlje i telesnu snagu, podari mu dugovečan život u blagostanju, Tvoja svetska i nebeska dobra, da bi zajedno sa nama prinosio blagodarne molitve Tebi, Svemilosrdnom Bogu i Sazdatelju mojemu.

Presveta Bogorodice, pomozi mi svesilnim zastupništvom svojim da umolim Sina Tvojega, Boga mojega, da isceli slugu Božijeg ________ (ime bolesnika). Svi sveti i Angeli Gospodnji, molite Boga za bolesnog slugu Njegovog ________ (ime bolesnika). Amin.

Sledi još jedna molitva za zdravlje koju treba da ponavljate svakog dana. Čak i ukoliko ste bolesni treba da se molite i za druge bolesne, jer niste zaboravili na tuđe muke i svesni ste da vaša muka nije najveša. Bog će vas pogledati i pomilovati.

pexels.com

Vasilije Ostroški

Ovo je molitva za zdravlje Svetom Vasiliju Ostroškom:

Sveti oče Vasilije, pomoćniče silni i zaštitniče milosrdni, čuj i sada molitve naše, suze i uzdahe. Kao dobri pastir koji traži zalutale ovce i za njih strada, okupi nas oko kivota Tvojega i nauči čudotvornim poukama Tvojim da bismo Ti blagodarili i slavili Oca nebeskog.

Naše se duše grče u porocima, ali i plaču u pokajanju kao zabludeli sin koji je tražio oca da mu oprosti i kao posrnula žena koja je priznavala grehe.

Sagrešismo mnogo, sagrešismo u znanju i neznanju, gordim mislima i sebičnim srcem, rečima, delima i propuštanjem Te ne učinismo mnoga dobročinstva. Zato pogledaj na nas ranjene i izobličene u nevaljalstvu.

Pogledaj i ublaži bolove i patnje duše i tela i daruj nam izgubljeni mir, bratsku ljubav i radost nebesku. Molimo Te, pozovi sve svete iz roda našega, sve svete mučenike, pravednike i prepodobne i zajedno s njima umoli Gospoda slavljenoga u Presvetoj Trojici da nam podari oproštaj grehova i spasi nas od adske propasti.

Tako pokajani i poučeni da bismo mogli Tebe veličati i s Tobom slaviti bespočetnog Oca sa jedinorodnim Sinom i životvornim Duhom, sada i svagda i u vekove vekova, Amin.

Komentari (0)